Anti maddenin üretildiği ve tutulduğu doğru mu?

Anti maddenin üretildiği ve tutulduğu doğru mu?
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

3 ader ekleyebilir misiniz?

Antimadde 1932deki kesfinden beri üretilebiliyor. Ancak hala cok az miktarda uretebiliyoruz ve normal maddeyle karsilasip yok olmasini engellemek cok zor. Yazida dendigi gibi bunun da yontemleri gelistiriliyor ancak.

U

Antimadde nedir? Anlayabileceğim şekilde anlatabilir misin ?

Barış Soylemez 5 yıl

Maddenin zıt ikizi diyeyim. Her parçacığın antimaddesi var (foton gluon falan haric). Ornegin elektronun karsi parcacigi pozitron. Elektron -1 yuklu, pozitron +1 yuklu. Kutleleri davranislari ayni onun dışında. Bir elektron ile pozitron bir araya gelince birbirlerini yok ediyorlar ve iki adet gama ışını yayınlıyorlar. Tersi şekilde yeterli enerjideki bir gama ışını da belli durumlarda bir pozitron ve elektrona donusebiliyor.

Uğur Kıroğlu 5 yıl

Uğur Kıroğlu bir elektronu -1 yüklü yapan şey nedir? Aynı şekilde pozitronu + 1 yapan. Bir de neden bir araya gelince birbirlerini Yok ediyorlar. Ya da gama ışınına dönüşüyorlar ? Çok bilgim Yok. Yanlış bişey yazarsamk. Bakma.

Barış Soylemez 5 yıl

Niye elektrik yükü var bilmiyoruz. Elektron dedigimiz parcacik lepton denilen bir parcacik sinifina üye. Elektrik yükü gibi lepton sayilari da var. Elektron +1 leptonluga sahip. Elektronun niye boyle oldugunun bir cevabi var mi bilmiyorum. Pozitronun da lepton sayisi -1. Ikisi bir araya gelince lepton sayilari sıfırlanıyor yani ortada bir lepton kalmamis oluyor. Ayni sekilde elektrik yukleri de birbirini sifirliyor. Geriye enerjileri ve momentumlari kaliyor. Bunlar da foton olarak yoluna devam ediyor. Momentumun korunumu geregi iki foton yayinlaniyor. Biri bir yondeki momentumu digeri de diger yondeki momentumu taşıyor. Çarpışıp birbirlerine ozellik aktaran bilardo topları gibi

Uğur Kıroğlu 5 yıl

uğurdan önce ben cevap verirsem kusuruma bakmaz herhalde. Çok basit. Bilmiyoruz

Birtan Akgedik 5 yıl

Ben de lise yıllarımda okuduğum bir bilim ve teknik sayısında spin ve ters spin diye birşeyler aklıma geldi. Üzerinden uzunca seneler geçti tabi bilgiye tazelemek lazım. Spin ne alaka oluyor ya da alakasız mı?

Ali Küntaş 5 yıl

Yeni bir silah yolda galiba

Hakan Başel 5 yıl