Ateş nasıl keşfedilmiş olabilir?

Insan oglu ilk atesi hangi sebepten dolayi kesvetmistir.? Yani biliyoruz ki atesi yakmayi basardi. Bunu nasil yapti ?

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Buyurun biri benden mi bahsetti

N

Hadi kafa yoralim

G

Tamamen bilerek. Aslında icat yaparken bulmustur. Farzedin. Siz o insansiniz su anda.

G

cig et yemekten bikmislardir belki..

E

Dogada cikan yanginda yanmis bir hayvani (KÜL OLMUS DEGIL ELBETTE))yediklerinde etinin daha yenilebilir halde oldugunu görünce atesi nasil kendimiz yakabiliz diye düsünmüs olabilirlermi?

H

O caglarda tek amaclari yasami sürdürebilmek, hayatta kalabilmek, ateside baska bir amacla kullanmayacaklarina göre isinmak ve yemek pisirmek ,

H

Bence potansiyel ateistin biri kurutulmuş et ve çiğ et yemekten bıkmştır. Acaba eti daha lezzetli nasıl yiyebiliriz adiye kafa yormuş ve ateşi bulmuştur. Bu kadar lezzetli et sunan ateşe ise diğer potansiyel dindarlar tapar olmuş.

N

Ateş kesfedilmedi kontrol edildi insanların ateşin faydalarını kesfetmesi çok geç olmuştur ve bu keşif toplayıcı toplumdan Avcı topluma geçişin en önemli etkenlerinden biridir

A

eskiden ne güzelmiş anasını satayım. Şu halimize bak nelerle uğraşıyoruz

T

Ilk zaman atesin yanina yerlesti. Yanardag yani. Sonra atesi tasimayi ogrendi ve diri tuttu uzun zaman. Ama bir gun bir sey yaparken atesi yakti

G

Abi mizrak dedin. On adim atladin

G

karanlık çağdan lale devrine geçiş

T

bence ogrenilmistir bi yerden

A

Cidden. Mizrak icin atesi bulmustur ama mizragi yakarak degil

G

Laryssa bravo

G

Avlanmak icin taslari sivriltirken atesi buldu. Tasi tas ile keskinlestirirken

G

apocalypto yu izleyesim geldi

T

Dağ kırlangıçları insanlara öğretmiş olabilir mi?

N

Bu arada Gören Dardağan dostum nihayet cerin amroth un anlamını buldum. Arwen ve aragorn un nisanlandigi yerin adı seni romantik seni

A

Tasin kestigini kesvetti.. Bunlar ile avlarini kestiler once. Sonrada oldurmek icin kullandi. Sonra alet yaparken bu taslari sivrilmekle basladilar. Agacini bile tasla kesiyordu. Tas onlar icin devrim oldu

G

varya şu süreci biraz araştırmak bile evrimin en güzel kanıtı.

T

Abuzer Günler bravo dostum. Cerini nerdeyse kimse bilmez. O benim gobek adim gibi cok kisi oyle cagiriyor.

G

hasan abi. Evet. Atesle tanismislar.. Burada ne oluyor biliyormusun. Atesi yaninda istedigi yere goturiyor. Seyahat ve goc basliyor. Atese yanardaga magara mahkum kalmiyor. Yerlesiyor su kenarina. Atesini yakiyor.

G

Seni tanıdığım günden beri neredeyse her gün aklıma takılan bir konuydu ki zaten bir Tolkien hayranı olduğumu bilirsin

A

Nasil buldun. Nerede

G

Bi agaca yildirim dusmutur, onlarda o atesi alip kontrol etmislerdir, yani muhafaza edip hayatta tutmus olabilirler. Yada yanardaglar kenarindaki kukurt ve sulfur taslarini birbirine surterek olmus olabilir. Bambu cubuklarini birbirine surtedebilirler bir suru teori iste...

A

Aynen Anıl Altundag gibi düşünüyorum ya da tahmin ediyorum diye düzelteyim benim de varsayımım bu...

A

yan dedi ve yandı.

T

grupta "ufolar getirdi atesi" diyebilecek insanlar var

A

Ufolar demeyelim de dünya dışı yaşam desteği desek daha doğru olur.

T

Ufo degil o "uf o"

A

Dunya disi organik yasam birimi diyecektin galiba

A

organik demek için henüz erken. Şimdi burda isyan çıkarmak istemem

T

Arkadasin biri coktan ufolari ruhlara ve kara deliklere bagladi sen gec kaldin..

A

Yeryüzündeki en eski ateş ocağı Çin’de bir mağarada bulunmuştur. Burada ilkel birkaç aletin yanı sıra geyik, gergedan etinden ibaret yemek artıkları da olduğu görülmüştür. Demek ki ateş bundan yüz binlerce yıl önce kullanılmaya başlanmıştı. Diğer yandan, bazı kaynaklar; İsrail'de, Şeria Nehri kıyısında bulunan kalıntıların, insanın 790 bin yıl önce ateş ürettiğini ve kullandığını belirtmektedir.

İnsanoğlu ateşi keşfetmekle, kendini hayvansal bir yaşantıdan kurtarabilmiş, besinlerini pişirebilmiş, soğukta ısınabilmiş, madenleri işleyip kendine aletler yapabilmiş, çağlar boyunca her alanda büyük işler becerebilmiştir.

Peki, ateşi kullanmaya başlayan insanlar ya da o dönemde yaşayan insansı yaratıklar, ateş yakmayı hemen öğrenebilmişler miydi? İnsanoğlu, büyük olasılıkla, yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen doğal yangınlardan elde ettiği ateşi saklamakla, ateşle ilk bağlantısını kurmuştu. Daha sonraları, çakmaktaşı, demir piriti gibi bazı taşları birbirine çarpınca bunların otları, dalları tutuşturan birtakım parlak zerreler saçtıklarını fark ettiler. Bunun yanı sıra, iki odun parçasını birbirine sürtünce ısı meydana geldiğini ve bu sıcaklığın, sürtünme noktasındaki odun talaşını tutuşturacak kadar yükseldiğini gördüler.

Antik çağlarda vurma ve sürtme tekniği hemen her yerde uygulandı. Günümüzde bile bazı yerli topluluklar; özellikle Güney Amerika yerlileriyle Eskimolar hâlâ bu ilkel tekniklerden yararlanırlar.

Grek ve Romalı köylülerle çobanlar da, kırlarda ateş yakmak istediklerinde iki odun parçasından yararlanır, bunlardan sürtülen parça genellikle defne odunu, diğeriyse sarmaşık odunu olurdu. Yanabilen maddelerin ( kuru yapraklar, filbahar dalları, kav ) arasına bazen kükürtlü bezler de yerleştirilirdi. O çağlarda çakmaktan da yararlanılırdı: Bunlar çakmaktaşına vurulan bir taş ya da demir parçasından ibaretti.

Eski insanlar, çok ilginç yöntemler icat etmişlerdi; ateş yakmak için içbükey aynalardan da yararlanmayı biliyorlardı. Eski Roma’da Vesta rahibeleri, güneşe tuttukları bir altın kupayla kutsal ateşin sürekli yanmasını sağlarlardı. Olmekler, bu iş için mıknatıslı, üstü parlatılmış doğal demir oksitten bir ayna kullanırlardı.

İngiliz kimyacı John Walker, içinde fosfor sülfat bulunan ve sürtülünce yanan kibriti 1827'de icat etmiş ve böylece günümüz insanın modern ateş ihtiyacı karşılanmıştır.

Enerji üretimindeki artışın büyük bölümü hem miktar, hem çeşit bakımından ateş kullanımının artmasıyla sağlanmıştır.

B

çakmak değil çakmak taşı..

B

The white tree diye bi site var orda vardı bir de dün bir fan grubunda paylasilmisti

A

soğuk...

E

Yeryüzünde ateş vardı zaten. Çünkü temel 4 elementten birdir ateş. İnsanoğlu ancak onu kontrol altına almaya başladığı an için belki "ateşin keşfi" denmiş olabilir. Sonuçta Yanardağlar hala faaldi ve yerkabuğunu şekillendiriyordu. Ateş o kadar kutsal kabul ediliyor olmalı ki "Allah" Musa'ya Hira dağında bir çalının içinden ateş formunda sesleniyor olsun... (Bence tabii bunların hepsi)

M

Evren'in oluşumu gerçek somut delillerle kanıtlandığı zaman varsayım olarak değil somut olarak belgelendiğinde bir çok sorunun cevabı verilmiş olacak kanısındayım.

M