Bakterilerin antibiyotiklere karşı direnç kazanması

Az once bir haber kanalinda antibiyotik kullaniminin arttigi fakat zararli oldugu soylendi sebebi ise bakterilerin bu antibiyotiklere direnc kazandigi soylendi. Peki neden bakyerilerin evrim gecirdigi gercegi insanlara soylenmiyor bu direnc nasil kazanildi neden anlatilmiyor?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

Neden söylesinler? Her adımınızı atarken “Yerçekimi vardır.” diye düşünüyor musunuz? Bu kadar basit bilgileri her seferinde anlatmaya gerek yok bence. Arada bir anlatıldığında insanın öğrenip, özümsemesi için eşek olmaması yetmeli bu kadar anlaşılması basit bilgiler için.

T

Hocam ben " bu tehlikeli bir durum insanlara anlatılmalı " şeklinde anladığım için onaylamistim

Ahmet Balpetek 5 yıl

Ahmet Balpetek Onayla kardeşim. İyi yapmışsın. Ben kendi görüşümü yazdım. Evrim her yerde, sadece antibiyotikte değil ki... Bulunduğu her yeri her seferinde anlatmaya kalksak, başka konuyu anlatacak zaman kalmayacak kadar her şeyle ilintili bir olgu bu. Ben arkadaşın sorusunu “Evrimin varlığı bakterilerin evrimiyle dahi insanlara anlatılabilir bir şeyken, neden anlatılmıyor?” diye anladım. Eşek, dediğim de evrimi ısrarla kabul etmeyen kesim, yanlış anlaşılmasın.

Tuygur Pamukcuoğlu 5 yıl

Anladım. Muhtemelen oyle denmek istendi de ben yanlış anladim.

Ahmet Balpetek 5 yıl