Bilim adamları big bang ve evrenin yaşı hakkında neden yalana ihtiyaç duyuyor?

Bilim adamları big bang ve evrenin yaşı hakkında neden yalana ihtiyaç duyuyor?
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Hocam delil sunarak başlığı açın lütfen. Bu başlıktan ne anlayalım şimdi

U

Cok basit karbon testleri guvenilir kaynak degil, dunyada var olan minerellerin her birinin olusma kosullarinin farkliliklarini dusununce, en eski gecmise dayali mineralin varligi ve olusum kosullarin, bilinen bilimsellikle ispatlanmis degil. Yanlisim varsa duzeltin. Ayrica olusum kosullarinda homojen bir yapi soz konusu olmasi gerekli o basinca ve isiya direnecek kadar dayanakli ne bir element nede bir minaral vardir. Sonrasinda olusan bu farkliliklar da big bang`i inkar ediyor. Buna iliskin meteorlardaki yuksek orandaki maden ve minerallar tek bir maden ve mineral ihtiva ediyor. Göktaşlarının kimyasal yapısında ise, çeşitli moleküller bulunmaktadır. Bu moleküllerin türüne göre meteorlar, 3 gruba ayrılmaktadır. Taşsı demirli meteor türünün yapısında, demir, silisyum, karbon, magnezyum, alüminyum, ve oksijen yer almaktadır. Demirli göktaşlarının yapısında, nikel, galyum, iridyum ve germanyum gibi moleküller bulunmaktadır. Taşsı demirli göktaşlarında ise, çeşitli metallerle olivin maddesi bulunur.

Burhan Senel 6 yıl

Basligi daha detayi ile tekrar acabilirmiyim?

Burhan Senel 6 yıl

Karbon testi mi karbon testi 50 bin yildan onceye gitmez, ya bisi soylerken bile okuyun biraz.

Kemal Düz 6 yıl

50 bin yil, icinde ki olusumlarin bile dogrulugu tartisilirken karbon izotoplarina dayali olarak milyarlarca yil oncesine sizi inandiran ne? Ayrica burada konun teorik bilimin guvenilirligi. Dolayisi ile surec icinde dogrulugu supheli her seyi kapsar bu konu! Karbon testinin ne kadar geriye gideceginden cok bizim bakisimiz guvenirliligine.

Burhan Senel 6 yıl

Yani anlamadigim senin 50 bin yil oncesini karbon testi ile oldugununu saniyor olman cok komik geliyor. Biraz celal sengor falan oku, o zor gelirse izleyebilirsin

Kemal Düz 6 yıl

Kemal Düz Icinde bulundugun s1k1ntiyi anliyorum. Konunun karbon testi olmadigi anlamis olman ne guzel.

Burhan Senel 6 yıl