Çift yarık deneyi nedir? deney için ne düşünüyorsunuz?

Sorgulayan Ateistler.. Gelin beraber bunu sorgulayalım..

şimdi bu deneye göre madde parçacıkları gözlemlenmediği zaman serbest dalgalanma modeline geçip, aynı anda sayısız yerde olabiliyorlar..
bu şu demektir.. Hiç kimsenin gözlemlemediği bir kaya parçası aslında aynı anda dünyanın her yerinde olabiliyor..
sorum şu: Gece karanlıkta kimse gözlemlemiyorken bahçeyi kazdın.. Oraya 5 altın gömdün.. Sonraki sabah kalp krizi geçirdin öldün.. Yani senin gömdüğün altını gözlemleyen, bilen biri yok.. Fakat biri 5 gün sonra bahçeyi kazsa o altınları orada buluyor..
bu gözlem dışında kalmış altın ( madde ) neden serbest dalgalanma modeline geçip dünyanın herhangi bir yerine gitmemiştir ( yada görülmemiş, bulunmamıştır ) ...
bir yere bırakılan gözlem dışı kalmış maddeler neden serbest dalgalanma modeline geçip, dünyanın herhangi bir yerine gitmemekte, bırakılan yerde sabit durmaktadırlar..

benim sorum gözlem altındaki parçacıkların bilincimi varki gözlemlendiğini biliyor da ona göre davranıyor DEĞİL..

SORUM: Maddeler biz ( insan ) gözlemlemesek bile neden sabit parçacık olarak duruyorlar, insandan başka bir gözlemci daha olabilir mi.?
.......................................................................................................
deney açık ve nettir.. Çift yarık deneyi olarak geçer.. Bu bilimsel değil demeyin güldürmeyin.. Vede lütfen ateşitler trollemezse memnun olurum..

evrim ağacı sitesi bu konuda bişeyler açıklamaya çalışmış ama nedense olayı sadece ışık olarak ele alıp parçacıklar bilinçli değil ama sadece gözlem altında neden bilinçli davrandıklarının sebebi bulunamadı demiş bırakmış..

https://youtu.be/q3H7wR_IR3w

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
111
111 CEVAP

quantum un bu deneyi madde parçacığını içermiyorsa kayaya uygulayamayız Cihan Görkem..

K

hocam quantum atom altı evrende işliyor ya hani. Aa kaya neden yok olmuyor saçma bi sav olur onu demek istedim.

Cihan Görkem 6 yıl

hocam atom altıda olsa MADDE parçası.. Bende zaten atom altında dalga modeline geçen madde parçası bütünde neden dalga modeline geçmiyor diyorum.. Etken mi var engelleyen ne diyorum.. Bütünde gidiyor değil.. Neden bütünde olmuyor diyorum..

Kamil Çetingöz 6 yıl

çünkü deneyler elektron atılarak yapıyor. Atom altında işlemesinin sebebi parçacıkların kararsız bir halde bulunuyor oluşu. Ama kayayı oluşturan atomlar, moleküller filan kararlı halde bulunuyor diye düşünüyorum

Cihan Görkem 6 yıl

işte bu kararlı halde neden duruyorlar diye soruyorum.. BirŞEY onları kararlı halde tutuyor.. Bu şey adına gözlemcimi deriz.. Bilinmezmi deriz. Evrenmi deriz zamanmı deriz kütle çekimmi deriz... Ne dersek diyelim.. Birşey işte o atom altı parçacık haldeyken dalga modeline geçebiliyorken, bütünde maddeyi kararlı sabit modelde tutuyor.. Sıkıntı burda..

Kamil Çetingöz 6 yıl

dğeil bence. Çünkü siz bu durumda gereksiz yere 'bişey' sokuyosunuz. Kararlı halde tutmak diye bir kavram değil bu. Örneğin 'sıcak bir madde soğur'. bu örnek direkt olarak alakasız ama mantık olarak ilgisi var. Çünkü madde soğumak istemez ya da onu soğutan bir güç yoktur. Çevresi ile etkileşime geçtiği için enerjisini dışarıya verir ve kararlı hale geçer. Bu kararlı halin varlığını ve seviyesini de bi güç belirlemez çevre belirler. Bizim konuda da, atom yörüngesindeki belirli elektron sayısına ulaştığında sürdürülebilir bir hale geliyor, yani minimum enerji durumu. Ve kararlı hale geçiyor. Dünya bir kara delikten geçerse misal, çevre değişeceği için yeni bir kararlı olma hali evrilecek bu sebeple çok daha farklı bağlar kurulacak

Cihan Görkem 6 yıl

gereksiz birşey sokmuyorum Cihan Görkem bey.. Bakın yukarıda 2 video paylaştım... Bunu ben demiyorum bilim diyor o sizin gerksiz birşey dediğinizi.. Deney sonuçları çok açık net defalarca yazdım lütfen anlamamazlıktan gelip tekrar tekrar yazdırmayın..

Kamil Çetingöz 6 yıl

ben senin dediklerini açıkladım zaten. Dediklerimi anlamış olsan ona yönelik cevap verirsin de alakasız muhabbet açtın. Bana ne canım öğrenmek istemiyosan. Si yu

Cihan Görkem 6 yıl