Çift yarık deneyi nedir? deney için ne düşünüyorsunuz?

Sorgulayan Ateistler.. Gelin beraber bunu sorgulayalım..

şimdi bu deneye göre madde parçacıkları gözlemlenmediği zaman serbest dalgalanma modeline geçip, aynı anda sayısız yerde olabiliyorlar..
bu şu demektir.. Hiç kimsenin gözlemlemediği bir kaya parçası aslında aynı anda dünyanın her yerinde olabiliyor..
sorum şu: Gece karanlıkta kimse gözlemlemiyorken bahçeyi kazdın.. Oraya 5 altın gömdün.. Sonraki sabah kalp krizi geçirdin öldün.. Yani senin gömdüğün altını gözlemleyen, bilen biri yok.. Fakat biri 5 gün sonra bahçeyi kazsa o altınları orada buluyor..
bu gözlem dışında kalmış altın ( madde ) neden serbest dalgalanma modeline geçip dünyanın herhangi bir yerine gitmemiştir ( yada görülmemiş, bulunmamıştır ) ...
bir yere bırakılan gözlem dışı kalmış maddeler neden serbest dalgalanma modeline geçip, dünyanın herhangi bir yerine gitmemekte, bırakılan yerde sabit durmaktadırlar..

benim sorum gözlem altındaki parçacıkların bilincimi varki gözlemlendiğini biliyor da ona göre davranıyor DEĞİL..

SORUM: Maddeler biz ( insan ) gözlemlemesek bile neden sabit parçacık olarak duruyorlar, insandan başka bir gözlemci daha olabilir mi.?
.......................................................................................................
deney açık ve nettir.. Çift yarık deneyi olarak geçer.. Bu bilimsel değil demeyin güldürmeyin.. Vede lütfen ateşitler trollemezse memnun olurum..

evrim ağacı sitesi bu konuda bişeyler açıklamaya çalışmış ama nedense olayı sadece ışık olarak ele alıp parçacıklar bilinçli değil ama sadece gözlem altında neden bilinçli davrandıklarının sebebi bulunamadı demiş bırakmış..

https://youtu.be/q3H7wR_IR3w

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
111
111 CEVAP

Şimdi bakma fizik herşeyi kendine uydurmasını sever

M