Çok fazla uyuyorum nedendir?

Benim en büyük sorunum Uyku Sorunu çok fazla uyuyorum ve bu sorunun önüne geçemiyorum. Erken kalksam da diğer gün geç uyanıyorum ne yapabilirim? Ya da çok uyumaya ne sebep olabilir?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Stres halinde olabilirsiniz ya da hedefinizle aranızdaki bağ gevşemiş olabilir

F

Evet şu aralar gerçekten hedefsizim ve odaklanma problemim de var. Çok uyumam buna sebeptir diye düşünüyorum.

Esra Çıvak 6 yıl

Çünkü çok uyumak ya da bazen hiç uyumamak gibi bir durum yaşadım. Bu halden çok sıkılmıştım kendimi ölü gibi hissediyorum, yediğim yemekten tat almıyorum. İzlediklerim zevk vermiyor. Bir gün babam benden bir yemek istedi, hemen kalkıp yaptım. O an o işten zevk aldığım için seri bir şekilde yaptım. Sonra kendimi düşünmeye başladım. KPSS sonuçları açıklanmış ve ben istediğim sonucu elde edememiştim. Babamın bu konuda beklenti içerisinde olması da ayrı bir baskı oluşturuyordu üzerimde. Halbuki bu zamana kadar yapacağım dediğim her şeyi (izni ilâhî ile) yapmıştım. Bugün değişen neydi, niye böyleydim. Sonra baktım değişen; Kendime olan inancımdı. Bu yüzden amacımı da unutmuştum. İnaç unutmayı, unutmada bu halleri getirmişti başıma. Bir zincir gibi biri bir ötekini davet ediyordu. Bu durumdan kurtulmak elzemdi artık. Ben işimi, öğretmenliği yapmak istiyordum ve bu sınav sadece küçük bir engeldi. Amacım büyük ve engelimin ondan küçük olduğunu fark ettim. Hayatımda rutinleri değiştirmekle işe başladım. Mesela; sabah uyanınca kahvaltı yapıyordum hemen, şimdi biraz kitap okuyup, bahçede biraz dolaştıktan sonra kahvaltı kahvaltı yapmaya başladım. Olaylara verdiğim tepkileri değiştirdim (şimdilik birkaçını) Neyse çok konuştum . *Sıradanlığın ortadan kalkması bizim bakış açımızı olumlu etkiliyor. *amaçlarımızla engellerimizi birbirinden ayırt edip ona göre davranmak Yapamam demeyeceğiz, biraz uğraştırır ama olur, daha uygun Aslın da temel nokta şu: Nazar(bakış açısı) ve niyet.

Fethiye Çapraz 6 yıl

Gerçekten hayatımın özetini yazdınız ben de yeni mezun oldum ve çevremin, benden beklentisi var bu sorunu ortadan kaldırmak istiyorum böyle giderse bir çok şey için geç olabilir. Çok teşekkür ederim tekrardan

Esra Çıvak 6 yıl