Deist insanların sayısını neden her geçen gün artıyor?

Deizm veya Yaradancılık, tüm dinleri reddeden tek Tanrı inancıdır. Deizm genel olarak Dünya'ya veya Evren'in işleyişine müdahale etmeyen tek tanrı olduğuna inanır.

Ve artık günümüzde deist olduğunu iddia eden coook insan tv ve sosyal mecralarda boy göstermekte. Bu konudaki fikirlerinizi alabilir miyim ?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Kasım Cayhan , İslamın güzellikleri çok fazla İslam dini, sosyal adaleti ve sosyal dayanışmayı emretmiş ve bunun sağlanması için de bazı tedbirler getirmiştir. Zengin ile fakirin birbirine yaklaşması için zekat ve sadaka vermeyi farz kılmış; bunun yanı sıra faiz, kumar, karaborsacılık gibi zahmetsiz ve emeksiz para kazancı ile savurganlık, eksik ölçme, başkalarını kandırma, adaletsizliğe yardımcı olmak gibi kötülükleri kesinlikle yasaklamıştır. Zaten İslam, barış içinde yaşamak demektir. Şeriatle yönetilen hiç bir İslam Ülkesi yok sadece kendi kültürlerini Şeriat yönetimi ve İslam ülkesi diye bilmeyenlere lanse eden ülkeler var.

E

Yorumuzun için sağ olun.

Kasım Cayhan 6 yıl

en temizi. Hem kendince mantığa uygun buluyorsun hem dinin gerekliliklerinden kendini kurtarıyorsun, kendince. Yaşam için dini gerekli bulmayanların genel kabulu deistlik bence

Reyhan Manyas 6 yıl