Depresyon belirtilerinden nasıl kurtulurum? Yemek yemiyorum ve çok fazla mutsuzum, uyuyorum sürekli?

Yaklaşık 20 gündür ayağım kırık olduğu için öylece yatıyorum. Evden dışarı çıkmayı bırakın hareketlerim bile kısıtlı. Sürekli okuyorum, yararlı şekilde vakit geçirmeye çalışıyorum ama son 2-3 gündür ufak ufak depresyon belirtileri hissetmeye başladım. Çok fazla uyuyorum, yemek yemiyorum ve çok fazla mutsuzum. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor, bunalma ve boğuluyormuşum hissi göz ardı edemeyeceğim kadar fazla olmaya başladı. Var mı tavsiyesi, bir fikri olan ?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

serkan çeşitli eğlenceli oyunlar var akıllı telefonlar için onları oynayabilirsin. eğer bilgisayarın varsa bilgisayar oyunlarını tavsiye ederim. Eğer aklında bir enstrüman öğrenme fikri varsa onu da düşünebilirsin. belirli bir konu üzerinde araştırma yapmak istersen 6 hafta iyi bir zaman ve seni yeterince meşgul edecektir. Fazla uyuyor olman yaz yorgunluğundan olabilir bunu hemen depresyon belirtisi olarak algılama. Beni uyandırmasalar 3 gün uyuyabilirim bu aralar. Bu zamanlı hayır işlerine, çocuk sevindirme gibi etkinliklere de ayırabilirsin. Benim ayağım kırıldığında (yaklaşık 20 yıl önce) aldığım toz içececeklerle limonata yapıp o limonatayı da buzlukta dondurup mahallenin çocuklarına eskimo dondurmalardan yapıp dağıtıyordum. Sırf mahalle maçlarını benim penceremin önünde yapsınlar diye üstelik futboldan nefret eden biriyim. Taraftar bile değilim. Düşün artık kitap okuyor olman çok hoşuma gitti. Kitap sıkıntısı yaşıyorsan sana kitap gönderebilirim.

Ç

Uzun uzun yazıp ciddiye aldığınız için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Şöyle söyleyeyim hayattan yaklaşık olarak 2 ay uzak kalacağım ve bu bir yaşantı için bana kalırsa bir gerileme. Bu yaşamdan geriye kaldığımı düşündüğüm kısımlarda fiziksel enerji harcayamadığım için ordan arta kalan enerjiyi de beynimle kullanmak istememden ötürü bol bol okumak en iyi aktivelerden. Zaten yeterince boşa zamanımın gittiğini düşündüğüm için oyunla falan zaman kaybettiğim zamanı katlamak istemiyorum. Şu 2 ayı sadece zaman geçirmek için yaşıyormuşum hissine kapılmak çok fazla yıpratıyor beni. Sizin zamanınızda ki o mahalle ortamları da artık mevcut değil ne yazık ki. Ilk 1.5 ay çok kritik, kırık bileğimde olduğu için üzerine basıp süreci uzatmak istemediğimden ötürü dışarı çıkmam mümkün değil. Enstrüman işine bir bakacağım, belirli bir konu üzerinden değil ama genel olarak her konu üzerinde bilgi sahibi olmak için araştırırım normal hayatımda da. Artık istediğim şekilde değil olması gerektiği şekli ile zamanımı geçireceğim en kötü ihtimalle Tekrar teşekkür ederim

Serkan Özceylan 6 yıl