Diyanet ateist ve deistlere karşı ne yapıyor?

Diyanet böyle ‘uyardı’: İnternetteki seyyar ateistler av şölenine çıkıyor.

Bizden bahsediyor

com-ht52rvv2v8l8lx86xfef.jpg
G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Diyabet ateizm ve deizmin alternatifini oluşturamaz. Ancak bu akımların hızlanmasına yol açabilir. Kurandışı inanç örgüsünü İslam diye sunmakla olmuyor bu işler.

Ş

"çok yakında mobil ateist timlerimiz ile sokaklardayız
Bisikletli martı ateistler
Motorlu yunus ateistler Vs gibi ürün çeşitliliğini arttırmayı umuyoruz" ateizm derneğinden böyle bi açıklama gelse ya

O

SANAL DÜNYANIN SEYYAR ATEİSTLERİ
"İngiliz ateist yazar Christopher Hitchens’ın ‘seyyar ateist’ (portable atheist) kavramını internette gezinen bilinçli ve aktif ateistler için kullanmak kaydıyla ödünç alıyorum.

Gelin konuya ısınma sadedinde bu bilinçli ve aktif seyyar ateistlerden birine kulak verelim: "Ben 'aktivist' bir ateistim. İşimden arta kalan vakitlerde bıkıp usanmadan sosyal medyada gezinmek en büyük zevklerimden biri. Bunu özellikle Tanrıya inananları yani teistleri avlamak için yapıyorum. Genellikle dinî bakımdan sağlam alt yapısı olmayanların peşine düşerim. Kişinin nasıl bir alt yapıya sahip olduğunu birkaç tuzak sorudan sonra rahatlıkla anlarım. Balık misali oltama takılan bu kişilerle muhabbeti ilerletirim. Sonra sözü döndürüp dolaştırıp dine ve Tanrı inancına getiririm. Avımı köşeye kıstırmak için soruları sürekli ben sorarım. Dinlerin irrasyonel olup insanın korkularından türediğini, hayal mahsulü olduğunu, saçma sapan hurafelerden ve çöl hikâyelerinden ibaret olduğunu cümlelerimin aralarına sıkıştırırım. Muhatabımın tepkilerini ölçerim, cevaplarını dikkatle takip ederim, cümlelerinden bazılarını cımbızlarım, nerede ve nasıl yanıldığını örneklerle ona açıklarım. Baktım ikna çabalarım kâr etmiyor, körü körüne inanmakta ısrarcı, onunla alay ederim. Bazen kendimi tutamadığım olur, hakaretler yağdırırım. Böyle ahmaklara hakaret etmek beni rahatlatıyor. Sonra bırakırım yakasını gider ve başka bir avın peşine düşmek üzere internetin derin sularına dalarım.""

A

"Belki ilginç gelebilir, ama bir kısım ateist internet sitelerinin kız veya erkek arkadaş bulma ihtiyacını karşıladığını bu vesileyle söylemiş olalım. Sözde ateist fikirleriyle sırf bu amaç için bu sitelere takılanların sayısı az değil. "

A

Bence hiç şikayetçi olmamak lazım. Hatta teşvik edelim. Bu yolla da çoğaltmak gerek

Gören Dardağan 5 yıl

"Bugün, esasen bir İngiliz ve Amerikan patenti taşıyan yeni bir olgu ile karşı karşıyayız: Yeni ateizm! ‘Ateistten nefret eden ateist’ namıyla meşhur Amerikalı felsefeci John Gray’e göre, yeni ateizm, entelektüel hamlığı ile önceki sapkın akımlardan ayrılan yeni tür bir Hristiyan sapkınlığı. Bu ateizmin öncüleri arasında Richard Dawkins, Sam Harris, Daniel Dennett, Christopher Hitchens, Lawrence Krauss, Peter Boghossian, Jerry Coyne, RobertL. Park ve Larry Moran gibi isimleri sayabiliriz"

A

"Yeni ateizmin ‘öncü’ şahsiyetlerinin fikirleri birkaç noktada yoğunlaşıyor. Dini ve dinî inançları eleştirirken sıklıkla müracaat ettikleri alan tabii bilimlerdir. Onlar için deneysel bilimler, dünya ve evrenin gerçek bilgisine ulaşmada yegâne kaynaktır. Allah’ın varlığını kanıtlamak imkânsızdır; dolayısıyla, tabiatüstü bir varlık ya da ilahî bir gerçeklik söz konusu olamaz. Her türlü dinî inanç ve uygulama irrasyonel olup aklın kabul edebileceği şeyler değildir. Ahlakın kaynağı dinî değildir; evrensel ve nesnel seküler bir ahlaki standart vardır. Bilim zeki, rasyonel, iyi, güzel, ilericidir, din ise saçma, irrasyonel, kötü ve gericidir. Dinin, insan hayatına anlam kattığı, onu zenginleştirdiği iddiası tam bir safsatadan ibarettir. Bütün bu hususları üç ana kategoride özetlemek mümkün: Tanrı, melek, cennet, cehennem gibi bütün tabiatüstü unsurları inkâr; bilime iman derecesinde güven; dinin sert ve amansız biçimde eleştirilmesi."

A

".... Bu yerli ve yabancı siteleri gezdiğinizde özellikle şu üç husus dikkat çekiyor: Basmakalıp söylemler, sloganlar, jargonlar üzerinden korkunç bir din düşmanlığı; tartışılan konular hakkında kimi zaman genellemeci, kimi zaman indirgemeci, derinlikten yoksun, sığ bir kara ‘cehalet’; dinî inanç sahipleri ile alay etme, onları ‘aptal’, ‘geri zekâlı’, ‘yobaz’ vb. Lakaplarla niteleme. Karamsar, nihilist bir ‘şüphecilik’ bu kişileri esir almıştır. Dini ‘bronz çağı efsaneleri’, dini inanç sahiplerini ise 'gerici yobazlar' olarak gören bu ateistlerin derin bir kin ve nefretle inananları taciz etmek, dinlere saldırmak internetteki din tartışmalarının temel stratejisini oluşturuyor."

A

" İnkârcılar dün vardılar, bugün de varlar ve yarın da var olacaklar. Tarih boyunca en esaslı ve çetin mücadele inanç ile inançsızlık yani iman ile küfür arasında olmuştur ve bu mücadele yeryüzünde insan varlığı devam ettiği sürece sürecektir.

İnternetin ‘kirli’ dünyası ile beyinleri, dimağları kirlenen, safiyetleri kaybolan, hiçliğin kucağında çırpınan ‘yerli’ seyyar ateistlerine el uzatmalıyız; bunu kalpleri taşlaşmadan, mühürlenmeden yapalım…"

A

Bu yazıdan benim anladığım şey, ateistlerle mücadeledir; seyyar ateistler olarak tabir ettiği kişilere el uzatmaktan anlaşılması gereken de bir dostluk olmasa gerekir!
Gel sana 100 bin lira verelim sus artık demezler herhalde!

A

Ben seni hiçte ateist olarak görmüyorum tam aksine orjinal bir inanan olarak görüyorum.

M

Olay av olayı deyil esseyin samandan baska tercihleride var biz sadece diyer tercihlere yönlendirip dogru kıpleyi bulsunlar diye heba ediyoz kendimizi

H

Doğru kıble neresi

Mehmet Çırkın 5 yıl

Bir kıple yok bir sürü kıble var

Huseyin Bardan 5 yıl

Tmmdır o zaman doğru kıble dediğin gibidir.

Mehmet Çırkın 5 yıl

Okumak gerekir

M

Bu yazanın evinde müslüman yapımı teknolojik bir alet ar mıdır acaba?

S