Düşüncenin bir hızı var mıdır?

Size bazı sorular sormak istiyorum. Biraz beyin fırtınasına ihtiyacım var. Şimdimden söyleyeyim, vereceğiniz her türlü cevap kabulümdür.
1-Düşünce'nin bir hızı varmıdır?
2-Düşünce'nin hızı var ise, bu hızı açığa çıkartabilecek unsurlar neler olabilir?
3-Düşünce'nin hızının var olduğunu kanıtlarsak, bu hızı gezegenleri ve galaksileri keşfetmekte kullanabilir mıyız?

İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Ne içiyorsun sen ? Sormadan önce biraz OKU'maya ne dersin? Veya aklını kullanmaya başlamaya ?

O

Sorulardaki gariplik nedir? Fikrini yada bilgini paylaşabilirsin.

İlker Ckr 6 yıl

İlker Ckr Gece gece çok güldüm cevapları okurken, Allah da sizi güldürsün Sorduğunuz sorunun cevabını verebilecek bir insan yok henüz, cevaplar insan beyninin tasarımında ve ruh ile olan ilişkisinde saklı, oralara gelebilmek için daha çok fırın ekmek yememiz gerekiyor. Fırın ekmek = OKU'mak = bilim. Biz insanlar henüz kafa kesmek, hayvanları katletmek, olduğumuz yeri yok etmek ile meşguluz.

Osman Satılmış 6 yıl

Cevapları ben verebilirim. Gerçekleştirilememesinin önündeki en büyük engel teknolojimiz in yetersizliği. Mesela bunu gerçekleştirebilecek teknolojinin MR teknolojisi olacağını öngörüyorum şimdilik. Tabii şu anki MR teknolojisi bunu gerçekleştirebilmek için oldukça ilkel.

İlker Ckr 6 yıl

Osman Ya sen üstün ırk olarak çok okuma zaten okuduğun kitapları başka gezegenden İnsanlar yazmıyor o kafa kesen hayvan öldüren İnsanlar yazıyor. Biz burada cevap verelim diye yazmadık adı üstünde beyin fırtınası. Beyin fırtınasının anlamını bilmiyorsan zaten yeterince okumamışsındır. Şu yazdığın yorumun arkasında durman için ya mr smith (the Matrix) yada Walter (alien covenant) olman lazım. İşte bu noktada ne kadar hızlı düşüneceğimizden ziyade ne düşündüğümüz çok daha önemli olduğunu sayenizde gördük. Üstüne oturduğun bir beyinle ancak başka insanların yazdığını okumadan düşünemeyen bir uzuv ortaya koymak oluyor. Bahsettiğiniz beyin ve onun üretimi olamaz.

Abdullah Senyurt 6 yıl

Ruhun var olduğunu kanıtlayıp başka arayışlara düşmüşsünüz anlaşılan. Kanıtlarınızı öne sürün de biz de öğrenelim.

Emre Akgenç 6 yıl