Düşüncenin bir hızı var mıdır?

Size bazı sorular sormak istiyorum. Biraz beyin fırtınasına ihtiyacım var. Şimdimden söyleyeyim, vereceğiniz her türlü cevap kabulümdür.
1-Düşünce'nin bir hızı varmıdır?
2-Düşünce'nin hızı var ise, bu hızı açığa çıkartabilecek unsurlar neler olabilir?
3-Düşünce'nin hızının var olduğunu kanıtlarsak, bu hızı gezegenleri ve galaksileri keşfetmekte kullanabilir mıyız?

İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Miyelin kılıfa sahip bir nöronda impulsun hizi 120m/sn
Miyelinsiz noronlarda 12m/sn
Bu fark dusunce hizimizi belirler diye dusunuyorum. Bu tur hastalarin -MS hastaligi- hareketleri yavas
Dusunce hizi dediginiz sey noronlar arasindaki kimyasal reaksiyonlardan baska birsey degil. Işık hızında evrenin obur ucuna astral seyahatı unutun

A

Tamam konuyu hiç araştırmaya gerek kalmadı arkadaşlar. Dağılabilirsiniz. Arkadaş noktayı koydu. Şu ışık hızını içerisinde hız kelimesi geçen her ifade ile kıyaslama takıntısından ne zaman kurtulacağız acaba. Işık hızı diye bir tarafımızı yırttığımız şey bütün evren ile kıyaslandığında kaplumbağa hızı olarak kalıyor. İnsanlığın ya da bilmin ışık hızını referans alabilecek seviyelere gelmesi 5000 yıl sürmüş. Şu an alabileceğimiz farklı bir referansımız olmadığı için bütün bilim tamamen fotonlar üzerine inşa edildi. Bundan 100-200 yıl sonra bir einstein daha çıkacak ve x hızının ışık hızından daha hızlı olduğunu söyleyecek. Nöronların hızını ne ile ölçtüğünüze dikkat edin. Yukarıda bir yerlerde MR teknolojisinin kullanılabileceğinden bahsettim. Bizim esas sorunumuz bir konuyu irdelemeye yada çözmeye çalışırken bir tek bilim dalı üzerinden gitme inadımız. Şİmdi ben düşünce hızı(düşünce enerjisi ya da nöroelektromanyetik alan enerjisi, bak bu daha caf caflı oldu) dediğimde verilen ilk tepki "ışık hızını geçmezo, he he" oldu. Ne yaptık sadece fiziğe göre yorumladık fakat yorumladığımız kavramın temeli kimyasal ve biyolojik bir yapı, form, mekanizma. Böyle bir formdaki yapıyı sadece fizikle yorumlamamalısınız. OLMAZ OLMAZ OLAMAZ. Biriniz çıkıpta yav arkadaş fiziksel açıdan olmaz nedeni şu şu şu, kimyasal açıdan olmaz nedeni şu şu şu, biyolojik açıdan olmaz nedeni şu şu şu, elektromanyetik alan dalı ile olmaz nedeni şu şu şu demedi. OLMAZ OLMAZ OLMAZ. Olmayacağını düşünüyorsanız zaten olmaz.

İlker Ckr 6 yıl

Düşüncenin zamanda yolculuğunu anlatan Tevfik Fikret'in Bilim kurgu hikayesi var. 'Tek kişilik firar' adlı kitapta. Konuyla ilgili olali duğu için okumanızı tavsiye ederim. Farklı bir bakış açısı getirebilir.

Ali Şenci 6 yıl