En başarılı bilim adamı kimdir?

Görüşüm: Kesinlikle Newton

com-a7wrwgzghqmf0n1ytzck.jpg
U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

Ama teslanın hakkını yememek lazım. En cok patenti olan bilim adamı

İ

Yanlış bir bilgi. En çok patenti olan bilim adamı Tesla değil. Hatta Tesla en çok patentler listesinde üst sıralarda bile değil. Konuyla ilgili evrim ağacındaki makaleyi tavsiye ederim.

Mesut İzler 6 yıl

İlk üçü söyleye bilir misin bana? Olabilir yanlış hatırlıyor olabilirim

İbrahim Göreci 6 yıl

Bir de bilim insanının kalitesi patent sayısı ile doğru orantılı değildir. Hepsi alanında müthiş işler başarmış insanlardır. Bilim tek kaleme indirilemez.

Orkun Bildirici 6 yıl

Tesla icatların bir çoğuna patent almamıştır. Buluşlarını sadece insanlar faydalansın diye dünyaya sunmuştur. Onun icatlarını sahiplenen bir çok bilim adamı zengin ve popüler olmuştur. Aslında bugün hala kullandığımız teknolojinin büyük kısmında Tesla'nın imzası vardır.

Şahin Tözenbilek 6 yıl

Teslanın biyografi kitabını okumuş bir insan olarak şunu söyleyebilirim, gerçekten önemli işler başarmış, modern teknolojiyi geliştirmiş bir insandır kendisi. Ama popüler kültür kendisini çok şişirmektedir. Hele ki bugün kullandığımız teknolojinin büyük kısmında onun imzası var demek haksızlık olur. Kendisi şu anda kullandığımız bazı teknolojilerin keşfedilmesine ön ayak olmuştur.

Orkun Bildirici 6 yıl

Orkun Bildirici Yanlış anlaşıldım sanırım. Ben kullandığımız teknolojik ürünleri o icat etmiştir gibi bir şey demek istemedim. Sizin dediğiniz gibi ön ayak olmuştur. Ön ayak olmakta bence çok önemli bir konudur. Keza Tesla ön ayak olmasa başkaları bunu başarabilirdi. Ama ne zaman? Belkide 500 yıl sonra...

Şahin Tözenbilek 6 yıl