En başarılı bilim adamı kimdir?

Görüşüm: Kesinlikle Newton

com-a7wrwgzghqmf0n1ytzck.jpg
U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

Çok geniş kapsamlı bir soru. Hepsi kendi alanında inanılmaz başarılı, inanılmaz işler yapmış insanlar. "Şunlar şunlar dışında diğerleri çöp" diyenlerin hepsi, çöp dedikleri insanların neler başardığından bir haber. Mesela Marie Curie 'nin ilk taşınabilir X-ray cihazını yaptığını, iki dalda nobel ödülü alan ilk ve tek bilim insanı olduğunu bilmezler. Louis Pasteur'ün kuduz aşısını bulduğunu bilmezler. Galileo Galilei'nin kiliseyi karşısına alarak ev hapsine mahkum edilip, burada yaptığı çalışmalarla modern fiziğin babası ismini kazanmış olduğunu bilmezler. Michael Faraday'ın elektro manyetik indüklemeyi, elektrolizi keşfedip, amperi tanımladığını bilmezler. Nikolas Kopernik'in Güneş'in merkezde olduğunu matematiksel olarak iddia eden Dünya'daki ilk insan olduğunu bilmezler. Alexander Fleming'in ilk antibiyotiği keşfettiğini bilmezler ama aslında o adam sayesinde yaşıyor şu anda. Charles Darwin'den bahseden yok. Arşimet, Aristoteles, Alexander Graham Bell, Niels Bohr, James Dewey Watson, Humphry Davy, Robert Hooke, Robert Boyle, İbn-i Heysem, Gottfried Leibniz, Johannes Kepler, Carl Friedrich Gauss, vb... Dünya'da yaptıkları ile iz bırakmış birkaç insandan biri.

En başarılıyı seçmek görecelidir. Kişiden kişiye değişir. Ama bu kadar değerli insanlara çöp demek ancak bizim gibi gelişmiş toplumların çok gerisinde kalmış, araştırma yapmayan, sorgulamayan toplumlara yakışır her halde. Popüler kültürün dayattığı, (ki bence çok önemli bir bilim insanı ve mucit) Tesla'nın bile doğru dürüst neler başardığı bildiğinizden emin değilim.

Size tavsiyem en kısa sürede bu insanlar neler başarmış, neler yapmış bir araştırın Allah aşkına. Mesela girin vikipedya'ya yazın bu isimleri. Kitap okumanıza bile gerek yok. Ya da mesela Cosmos belgeselini izleyin, ne zorluklarla bilim yoluna hayatını adamış insanlar olduğunu görün, bilin.

http://www.adherents.com/people/100_scientists.html?fref=gc

O