Engelliler için apartman girişine rampa yapmıyor yönetim yardım

ÇOK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ LÜTFEN YARDIM !

YER: ANKARA / KEÇİÖREN
Arkadaşlar bir Bedensel ENGELLİ arkadaşım var. Oturduğu apartmanın girişine rampa yapılmasına yönetim tarafından izin verilmiyormuş. 2 kez mahkemelik olmuşlar ve takipsizlik ile sonuçlanmış. Bu arkadaşım şuanda çok üzgün elinden hiçbirşey gelmeyerek öylece bekliyor. NE YAPABİLİRİZ BU KONUDA? Hukuki hakkı varmıdır nereye müracat edebiliriz ?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

şöyle bir kanun maddesi var buna binaen bir şeyler yapabilir ama uğraştırır biraz..
Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 42′ye göre, “Özürlülerin yaşamı için zorunluluk göstermesi hâlinde, proje tadili kat maliklerinin en geç üç ay içerisinde yapacağı toplantıda görüşülerek sayı ve arsa payı çoğunluğu ile karara bağlanır.
Toplantının bu süre içerisinde yapılamaması veya tadilat talebinin çoğunluk oyuyla kabul edilmemesi durumunda; ilgili kat malikinin talebi üzerine bina güvenliğinin tehlikeye sokulmadığını bildirir komisyon raporuna istinaden İlgili mercilerden alınacak tasdikli proje değişikliği veya krokiye göre inşaat, onarım ve tesis yapılır. İlgili merciler, tasdikli proje değişikliği veya kroki taleplerini en geç altı ay içinde sonuçlandırır. "

Yeni değişiklik olmuş, bunu göz önüne alarak dava olmadan işlem yapılabilir gibi duruyor

S

Buradaki ilk secenek mumkun degil zaten yapmiyorlar gerekli yardimi ikincisi icinde belediyeyemi basvurmak gerekiyor acaba ?

Mustafa Mehmetoğlu 4 yıl

muhtelemelen belediye ya da bina projesine imza atan kuruluştur.. Sorayım hemen.. Cevap gelince tekrar paylaşayım burada..

Serhat Çamaş 4 yıl

Ilgili kurum belediyeymiş dostum belediyeden seni yönlendireceklermiş..

Serhat Çamaş 4 yıl

tamam kardesım

Mustafa Mehmetoğlu 4 yıl

umarım bir işe yarar..

Serhat Çamaş 4 yıl