Evrenin bir başlangıcının ve sonunun olması geçmiş ve gelecek yoktur anlamına gelir mi?

Evren'in bir başlangıçı ve sonlanacak olması sonsuz geçmiş ve sonsuz gelecek yoktur anlamına gelir mi?
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

Evrenin başlangıcını anladım da sonlanacak olmasını nerden çıkardın. Şu an ki bilgilerimiz evrenin çökmeyeceği yönünde evren hızla artan bir büyümeye sahip bu da sürekliliği sağlıyor.

U

Yıldızlar gün geçtikçe gücünü kaybediyor. Bir gün evrendeki bütün yıldızlar sönecek. beyaz cüceler ve kara delikler kalacak. Hawking Radyasyonu yüzünden kara delikler de enerjisini kaybediyor. Çok uzun bir süre alsada bir gün evrendeki son karadelik de yok olacak. Bu durumda bir enerji sağlayıcı kalmayacak. Son dediği bu. Büyüme veya hacimle alakası yok.

Alp Gol 5 yıl

Karadeliklerin de buharlaştığını biliyorum. Karanlıkenerjinin biteceğini yada yok olacağını düşünmüyorum yada evren içinde yeni bir kaotik evren oluşabilir kuantum kozmolojisinde mümkün ama bu evrenin sonu demek mi

Uğur Özayaz 5 yıl

Uğur Özayaz Yaşamı ve oluşan etkileri sürdüren tek şey enerjidir. Enerji yoksa ne yaşam olur ne de evrene dair bir bulgu. Enerji yok olmuyor ama gittikçe daha fazla alana yayıldığı için düşen enerji azalıyor. Bilinen en düşük sıcaklığa -273 dereceye ulaşılamadı ve ulaşılamayacak. Çünkü bir maddenin her zaman enerjisi mevcut. Fakat bu oran gün gelecek o kadar azalacak ki ölçülemeyecek kadar az olacak. O günde biz bulunabilsek bile herhangi maddenin sıcaklığını ölçtüğümüzde -273 dereceden farklı bir şey bulamayız. Bu enerji seviyesinde de evren var diyebilir miyiz? Eğer evrenin varlığını maddelerle ilişkilendiriyorsan evet evren var ve asla yok olmayacak. Çünkü madde her zaman var olacak. Fakat buradaki arkadaşımızın enerji konusunda soru sorduğunu düşünüyorum.

Alp Gol 5 yıl

Ben düşünmüyorum varlık yada yokluk değişik kavramlar. Şuan ki termodinamik yasalar evrenin devam edeceğini söylüyor tabiki kurallar değişebilir mutlak bir doğru yoktur. Olayda çok uzadı

Uğur Özayaz 5 yıl