Evrenin sonsuzluğu nasıl açıklanabilir?

Evren'in sonsuzluğunu ve sürekli genişlemesini, daha doğrusu sonsuz bir şeyin daha da genişlemesini sade bir dil ve mantıkla açıklayabilecek olan var mı?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Evreni matematiksel olarak bir hacim olarak düşün. Evren X metreküp hacimde. Ve bu X artıyor. Sonsuz değil. Sadece sınırsız. Xi küçük bir değer al ve işte sana big bangin başlangıcındaki şartlar.

G

hocam 3. cümleyi daha detaylı açıklarmısın zahmet olmazsa

Musa Yetişkin 6 yıl

Düz bir hatta ilerlersen başladığın yere dönebilirsin anlamına geliyor. Atari oyunlarında ekranın bir kenarından çıkıp diğerinden girmesi gibi. Her tarafında aynalar bulunan bir odadaymışsın gibi. Büyük bir dairesel yolda ilerliyormuşsun gibi.

Görkem Kırkpınar 6 yıl

Birbirinden bağımsız olarak Evren'in içinde genişlediği şeyi (matematiksel hacim olarak kabul ettiğimiz şeyi) biraz daha açabilir misiniz? Sandığımız sonsuzluk ve sınırsızlıktan farklı şeyler mi?

Asım Şengörün 6 yıl

Asım Şengörün Evren bir şeyin içinde genişlemez ve bir sınırı yoktur. Fakat uzay zamanın eğriliği kapalı bir evreni izah ediyor olabilir. Bunun için araştırmalar sürüyor. Eğer evren kapalıysa başladığımız noktaya düz bir hatta ilerleyerek varabiliriz. Tabii ki evrenin aşırı büyük oluşu ve sürekli genişliyor oluşu bunu imkansız kılar. Ingilizceniz varsa bu iki video aşırı açıklayıcı. https://www.youtube.com/watch?v=IFdfrtzo4SY https://www.youtube.com/watch?v=g1WU35KxLrA

Görkem Kırkpınar 6 yıl

Teşekkür ediyorum

Asım Şengörün 6 yıl