Evrim nasıl beyin gibi kompleks bir organ meydana getirebilmiştir?

Evrim gibi random bir mekanizma nasıl beyin gibi kompleks bir organ meydana getirebilmiştir?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

peki Tanri gibi zeki ve muhteşem birisi nasil olurda kuran-i kerimde Hz Muhammedin yatak odasini ilgileniren ayet gonderir ahzab suresinden bahs ediyorum. Birde olaya şu açidan bak.

B

Konu ne zaman kurana geldi

Kayaali Rktr 6 yıl

Tanri kendini bu kitaplarda ifade etmiyor mu? beynin yaraticisi.

Badsafa Örmeci 6 yıl

Ben yaratıcı falan konusuna girmedim ki

Kayaali Rktr 6 yıl

bir yaratici pekala olabilir bunu en koyu ateist bile aksini kanitlayamaz tipki dindar birisi tanrinin kesin varligini kanitlayamadigi gibi. ama ortada net olan bir sey var akil ve mantik ona gore 3 kutal kitapta bildigin mitoloji, masal, uydurma. Kimse ayi bolemez, kimse denizi ortadan ikiye ayiramaz.... Akil ve mantik nettir ona dayanarak duşunmeliyiz

Badsafa Örmeci 6 yıl

Anladım böyle olaylar olmamıştır zaten

Kayaali Rktr 6 yıl

beynin yaratilmasi tartişmasi boştur kesin gerçegi biz bilmiyoruz en azindan simdilik gun gelir de bilim bunu kesin olarak kanitlar sunarak aciklarsa o zaman konuşulur simdilik muamma

Badsafa Örmeci 6 yıl

Elbette şu an ki verilerle durum2 böyle ama tahmin veya akıl yürütme ile belki bir şeyler çıkar diye ümit ettim. Yine de değerli bilgilerini paylaşanlar oldu.

Kayaali Rktr 6 yıl

Yatak odası derken? Ahzab suresindeki o ayette peygambere helal olan eşlerden bahsedilir. O dönemde halk içinde bu olay karmaşaya sebep olmuşsa böyle bir ayet gelmesi gayet mantıklıdır. Ayrıca zeki tanrıyı arıyorsan, ay'ın yörüngesinden, evrenin genişlemesinden, dünyanın sabit değil de hareket halinde olmasından bahseden ayetlere bakabilirsin. Ama sizin yaptığınız en büyük hata Kurana bir bilim kitabı gibi bakmanız. Kuran her konuya girer ama asla bir alanın kitabı değildir, sadece bir din kitabıdır. Bilimle ilgili bazı şeylerden bahseder ama hiçbirisinin sebebini vermez, sebebini insanın akledip bulmasını ister.

Hasan Hindoğlu 6 yıl

Bir tanrı Deniz'i ikiye bölebilir bu gayet normaldir çünkü gücü buna yeter. eğer insan bunu yapsaydı ( yani kendi gücüyle ) zaten kimse inanmaz. Evet Tanrı'nın varlığı kesin olarak bu dünyada öğrenemeyiz. Çünkü tanrı fiziki bişey değilki onu deney tüpüne koyup anlayasın. Ben onun varlığına inanıyorum .

Süleyman Taşar 6 yıl

Elbette tanrının kudreti herşeye yeter ancak bu durumlar Kurandaki sünnetullah kavramıyla çelişir, Allah hiçbir zaman doğa kanunlarını çiğneyip hareket etmez. Benim bu Musa peygamber kıssasına bakış açım, o denizde olan olay, ya medcezir olayı ya da onun gibi bir doğal afettir. Yoksa deniz Musa peygamberin kudretiyle ikiye ayrılmış olsa şu basit sorular akıla geliyor: Firavunun sihirbazları Musanın asasının daha büyük bir yılana dönüştüğünü görür görmez iman etmelerine rağmen, Firavunun ordusu Musanın denizi ikiye yardığını görmelerine rağmen neden iman etmeyip arkasından denize girdiler? Yani filmlerde gördüğümüz gibi deniz ikiye ayrılsaydı bu sorunun cevabını bulamazdık. Kesinlikle firavunun ordusu o denizin normal bir durumda olduğunu düşünüyorum kardeşim.

Hasan Hindoğlu 6 yıl

ben kuranda bir erkege neden 4 eş dustugunu ha deyecen ki o zaman savaş vardi erkek sayisi degil o zaman bu kitap ahirete kadar gecerli olmuyor mu? Neden kadina mirasin yarisi dusuyor deyecen ki kadin mehir aliyor eyv peki kocasi fakir ise ve mehri 2 deveden ibaret oldugu halde babasinin mirasi 100 deve ise misal yani yine ona hakszlik degil mi? Neden kadinin sehadete kabul edilmez 2 kadin olmali, deyecen ki biri unutursa ona hatirlatmak amacli bende deyecem ki kadinlar salak degil, unutmaya kalirsa erkekte unutur deyecen ki ama o donem oyleydi deyecem ki bu donemi kapsamiyor mu bu kitap vs vs. Kuran erkeklerin kadinlar uzerinde hakimiyetini kurmak amacli yazilmis bir kitap, ha erkek guclede bunu yapar, ama kadini kandirarak yapmak cok daha kolay ve basardilar cogu kadin buna inandi kandi, kandiramadiklarida dişlaniyor ateist zindik kafir ilan ediliyor

Badsafa Örmeci 6 yıl

tanriya ben de inaniyorum bir sebebi yok oyle hiss ediyorum, ama kutsal kitaplar hakkinda aynisini soyleyemem

Badsafa Örmeci 6 yıl

Keşke benim cevaplarımı bana bırakmayı deneseydin be kardeşim.

Hasan Hindoğlu 6 yıl

Senin kafanı karıştıran nokta Kuranın ataerkil bir kitap olması herhalde. Ama arap tarihine bakarsan, islama kadar kadının değeri hiç yoktu neredeyse, kadınlar aktıifti de kuran onları hapsetmeye çalıştı mantığı çok yanlış bir mantıktır. Aksine Kuran sayesinde kadınlar belli haklara kavuşmuştur, o dönemin hiyerarşisinde kadın kölelerle eşit basamaktaydı ve benim gördüğüm, bunu yıkan Kurandır.

Hasan Hindoğlu 6 yıl

ben uygulamaya bakarim iranda zina etti diye bir idam edilen erkek diymadim, nedense hep kadin. Deuecen ki bu gercek islam degil peki nerde o gercek islam? Arabistanda mi? Misirda mi? Uzayda mi? Yoksa sadece bir kitapta mi? İslam=zülüm, kan ve göz yaşi tipki diger dinler gibi

Badsafa Örmeci 6 yıl

Düşüncene aaygı duyuyorum. Ki emin ol ben ve benim kafamdaki kelamcılar sizlerden çok daha fazla şikayetçi bu sufilerden. Ne yazık ki şu anki müslümanların islamla çok alakası olduğunu düşünmüyorum. İslam sadece Kurandır.

Hasan Hindoğlu 6 yıl