Evrim teorisi acaba devletlerin uydurduğu bir şey mi?

İyi geceler değerli grup üyeleri.. Sizinle paylaşmak istediğim, fikrinizi de duymak istediğim herkesin aşağı yukarı bilgi sahibi olduğu Darwin'in evrim teorisi hakkkında ki senaryomu sunmak istiyorum.

Öncelikle Darwin kendi teorisini ortaya attığında kimse kendisine kulak asmamıştır. Teorisi uzun yıllar rafa kaldırılmıştır. Bu konuda hem fikiriz değil mi?

Gel zaman git zaman Dünya'da hâla daha devam eden sömürgecilik düzeni ortaya cikiyor. Gelişmiş ülkeler geri kalmış ülkeleri işgal ediyor, yeraltı zenginliklerini çalmaya başlıyorlar.. Ve Darwin'in unutulan o teorisi değer kazanıyor. Büyük balık küçük balığı yiyor. Çünkü büyük balık hayatta kalmak zorunda ve kolonilerini büyütmesi gerekiyor(.Bknz sanayi devrimi)

Kutsal kitaplarda ki her türlü büyük günah kolayca işleniyor. İnsan hayati değersizleşiyor. Ya yeni dünya düzeninin bize bir oyunuysa bu teori? Ya işlerine geldikleri gibi bu teoriyi kullandılarsa? Ne demek istedigimi umarim anliyorsunuzdur.. Düşünen, sorgulayan yada barışcıl bir insanı savaştıramazsınız. Vahşileştirmeniz gerekir. Darwin'in evrim teoriside Dünya'ya atılan bir kazık olabilir mi? Yanı başımiz olan ulkeler bombalaniyor işgal ediliyor ve bizlere normal geliyor. Tüm Dünya insanlari icin gecerli bu sadece bizim degil.

Düşünen ve sorgulayan biri olarak fikir atıyorum ortaya..

com-jld2bnt3kgxkger6fwbb.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Genelde ilk kisma cevap verilmis, ben de ikinci kisimla ilgili konusmak istiyorum. (ilk kisim icin diyeceklerim cogunlukla ayni, Darwin'in teorisine kulak asilmadigi dogru degil) Siz "Düşünen, sorgulayan yada barışcıl bir insanı savaştıramazsınız. Vahşileştirmeniz gerekir." demissiniz. Ben oyle dusunmuyorum. Insanlar dogustan dusunen, sorgulayan ya da bariscil canlilar degillerdir. Icgudusel olarak acimasizdir hatta gunluk hayattan kucuk bir ornek... Hizli bir sekilde communitarist bir olusum gozleyebilirsiniz cocuklarda. İlkokulda ya da mahallede gruplasip kendinden olmayanlara satasirlar
Dolayisiyla sizin cumlenize su cumleyle karsilik vermek isterim "Eger insani dusunen ve sorgulayan hale getiremezseniz, savaslari engelleyemezsiniz" Bunun yolu da egitimden gecer. Insanlari egiterek, topluma dusunen, sorgulayan, bariscil bireyler katabilirsiniz. Sizin dediginizin tam tersi. Birileri zamaninda bunun farkina varmis ki, ya da bu duzen toplumca yasamayi kolaylastirdigi icin avantaj saglamis ki su anda var olan duzen.
Maalesef dunya duzeni su an icin temelde tek bir kavram etrafinda donuyor, o da 'para'. Insan bencil ve vahsi olmasaydi bugun belki homo cinsinden farkli turler de etrafta olurdu. Haa tabii soyle de dusunulebilir, eger homo sapiens bu kadar kurnaz ve bencil olmasaydi, o da buyuk ihtimal fosillerin tozlu sayfalarinda kendilerine yer bulacakti.

I

Guzel yorumunuz icin tesekkur ediyorum. Cümleme gelecek olursak ben genelleme yapmadım. Cahil ve içguduleriyle yasayan birisi elbette yonlendirilmesi kolay olacaktir. Bir örnek vereyim. Mesela hava subaylari merhametli askerlerdir. Zorunlu olmadikca öldürmezler. Havadan havaya kombat savaslarinda bile diger pilotun ölmesini istemez. Çünku hava subayi ile diger subaylarin aldiklari egitim farklidir. Konu nerden nereye geldi

Atahan Ahmetoğlu 6 yıl

Bence siz de benim dedigim gibi aradaki farkin "egitim" oldugunun farkindasiniz. Bu yorumunuzdan boyle anliyorum

Isaac Kırkpınar 6 yıl

İlk olarak Anaksimandros ortaya atmistir. Canliligin sudan geldigini savunmustu.

Çağrı Toktamiş 6 yıl