Evrim teorisinin eğitim müfredatından çıkarılması

Herkese iyi akşamlar. Mâlum Türkiye'de ortaöğretimde evrim müfredattan çıkartıldı. Şimdi bir biyoloji dersinde, bir öğrenci öğretmene: " Hocam, biz insanlar nasıl oluştu?" diye bir soru sorsa. Biyoloji öğretmeni buna Evrim dışı, nasıl cevap verebilir ?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
35
35 CEVAP

Müfredatta var veya yok çatır çatır anlatır. O öğrenciye merakından dolayı özel ilgi gösterir. Çeşitli kitaplar hediye eder. Ayrıca sadece ona da değil tüm ışık gördüğü öğrencilere.

Z

Sonra da hakkında soruşturma vs... Olsun! Yılmazlar umarım.. .

Özgür Özbilsin 5 yıl

Şahsen ben gayet de anlatıyorum. Hiç umrumda değil soruşturma, meslekten atılma vb. Şeyler. Zaten bu yüzden devlet okulunda değil özelde çalışıyorum.

Ali Aksener 5 yıl

Ali Aksener hiçte bişey olmaz! Ortaokulda fen bilgisi öğretmeniydim ders anlatımımı izlemeye izmir milli eğitim müdürü gelmişti. Neden mi? Müfredata bi göz atıp gerisini cosmos belgeseli gibi anlatıyordum, doğaya çıkarıyor, labaratuvarda deney yaptırıyordum, üniversite gibi ders işliyorduk. Öğretmen geldi ayağa kalkmak vsyoktu. Sözisteye konusmaz sadece el kaldırırdı. Analitik düşünüyorduk öğrencilerimle. Elementri işlerken altının neden değerli olduğunu söyleyenlere her maddesi için 100 vardı. Bağları işlerken diş fırçalamadan örnek veriyorduk. Her dersimiz hayat dersiydi:) E tabi ücretli öğretmendim 400-500 tl aylık masşımdı Onunda rahatlığı var. Ama kadrolu da olsam yapardım

Zubeyir Bezsatan 5 yıl

Zubeyir Bezsatan hocam benzer şeyleri ben de sürekli yapıyorum. Evrim ağacı ve kozmik anafor sayfalarının hazırladığı görseller ve makaleleri sınıflara asıyorum, WhatsApp gruplarında hawking in sözleri üzerine beyin fırtınası yapıyoruz. Cosmos zaten olmazsa olmaz. Sınıfta gdo nun yararları zararları üzerine münazara yapıyoruz. Çok daha etkili oluyor ve öğretmen olarak bir bireyi geliştirebilmenin onlara farkındalık aşılayabilmenin mutluluğunu sonuna kadar yaşıyorum

Ali Aksener 5 yıl

Ali Aksener Hocam gelecek nesil sizlerin eseri olacak iyi ki siz ve sizin gibi öğretmenler var

Zubeyir Bezsatan 5 yıl