Hayvan dışkılarını (insan da dahil ) enerjiye dönüştürerek kullanmak mümkün mü?

Hayvan dışkılarını(insan da dahil ) enerjiye dönüştürerek kullanmak mümkün mü? Mümkünse maliyeti ne kadar? Maliyeti devlet için devede kulak bir rakamsa neden denemiyor? Bu sorulara mühendis arkadaslarımızdan özellikle cevap bekliyorum. Yenilenebilir enerjji kaynakları dersini illa üniversitesinizde görmüşsünüzdür. Hatta bana şanlıurfada neden hala güneş tarlaları kurulmadıgını biri açıklayabilir mi? Türkiyenin toplamda 1 yıllık harcadıgı kw miktarı ne kadar bunu bir araştırın eğer şanlıurfa gibi cehennem bir yerde güneş tarlaları kurulursa Türkiyenin ihtiyaçları hangi oranda giderilir herkes meydana çıksın bakim

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Genelleme yapacak olursak, yanan her şeyden(oksijen ile tepkime veren) enerji üretmek mümkündür ve evet, dışkıda da örneğin odunda olduğu gibi organik maddeler bulunduğu için enerji üretilebilir. Asıl önemli olan birim enerji başına oluşan maliyet ve getirdiği kardır.

U

Ne kadar iste. Bunlar belirlenmis. Bi goz at konusalim

Timuçin Utangan 6 yıl

https://en.0wikipedia.org/wiki/Dry_animal_dung_fuel

Umut Keçidereli 6 yıl

Daha çok gelişmemiş ülkelerde kullanılıyor. Endüstriyel bir kullanım pek söz konusu değil sanırım çünkü havayla birlikte dışkıdan toksik maddeler taşınması olası bir durum.

Umut Keçidereli 6 yıl

Biyogazla elektrik enerjisi üretmek. Bunu arastir. Insan bildigin diskiyi yapiyor daha sonra kanalizasyondan alinan o diskilar islenip enerjiye donusturuluyor.

Timuçin Utangan 6 yıl

Bu dediğin gelecekte çok yaygın olacak. Bu dışkıları denizlere göndermekten denizlerde artık olması gerekenden çok fazla organik madde var ve bu deniz yaşamını tehdit ediyor. Enerji üretilmesinin yanı sıra denizlerdeki yaşamı koruyabilmek için dışkıları yakmak zorunlu olacak.

Umut Keçidereli 6 yıl