Hz. Muhammed neden kuranı uydurmuş olabilir?

Merak ettigim bir sey var. Hz muhammet (sav) neden kurani uydursun neden yeni bir din çıkarsın amacı ne neden nesilleri kandırsın. Neden islam yaymak için okadar uğraşsın yakınları hatri sayılır bir güce sahipken mekkenin ileri gelenlerinden olmak varken neden onlara karşı gelsin bunca eziyet ceksin malindan mülkünden olsun. Yanlış bir ideolji üzerinde uğraşsın çevresinde dürüst ve iyi olarak bilinen biri niye bu yanlış üzerinde uğraşsın bunu merak ediyorum.
Not: Müslümanım ve saygı istiyorsaniz saygılı olun.

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
49
49 CEVAP

Aklın almıyor di mi? Hani mucizeler falan diceksin, hiçbir mucize yok ki? Ee bu kadar insan yanlış mı diceksin, evet yanlış. Gerçek ACI

H

hakan bende bir ara ateist olmak üzereydim. Ama gercekten mucize yaşadım desem inanmazsin bana ve yaşadığım mucizeler hayatimi kurtardı tesadüf olamayacak kadar imkansizdi.

Fatih Koçar 5 yıl

Ne yaşadın? Mucize olduguna nasıl karar verdin? Din ve Tanrı ile nasıl bağdaştırdın?

Hakan Lan 5 yıl

İkinci olarak yanlış kavramı gorecelidir. Yanlis insanin ahlaki eğitimindeki farklılıklardan kaynaklanan bir durumdur.

Fatih Koçar 5 yıl

Yanlışın pek çok tanımı var. Konu içinden çıkmasak iyiydi. Sabaha kaldı artık.

Hakan Lan 5 yıl

Gece saat 1 gibi annem ve ben nenemlerden eve gidecektik. Ve disarida köpek havlama sesleri geliyordu ben tedbirli olsun diye yanima bir demir cubuk aldim. Annem ve ben ikimzde ayetel kursuyu okuduktan sonra karsidan bir büyük bir köpek bizim yanimiza geldi nekadar ugrastiksak gitmedi ve yola devam ettik. Bir sokagin basina gelince o havlayan köpekler bizim uzerimize kosmaya başladı. Bu yanimizdaki kopekte bunlara doğru yürüdü ve o koşan köpekleri korkuttu. Eve gelene kadar yanimizdan ayrilmadi eve gelincede baska bi yere giderek uzaklasti bizden. Bu yasadigim bir olaydir inanmak sana kalmis ve ben buyuzden mucizelere inaniyorum

Fatih Koçar 5 yıl

Fatih Koçar o deneyimi ben çok yaşadım ama bunu bir mucize olarak görmen ilginç gerçekten.

Metin Saran 5 yıl

Fatih Koçar anlattığın şeyin mucizevi bir tarafı yok. Eğer köpek beslediyseniz köpekler vefalı canlılardır her ne kadar islamda aksi iddia edilsede. Bir köpek diğer köpeklerin art niyetini anlayıp sizi korumak istemiş olabilir. Burada mücize aramak tamamen düşünce yapınızla alakalı.

Necip Bitmez 5 yıl

Bu köpeğin ayetel kürsü yu olkuduktan sonra yanimiza gelmesi, ugrasmamiza ragmen gitmemesi ve evin önüne geldikten sonra bırakıp gitmesi mucize saymam icin yeterli.

Fatih Koçar 5 yıl

Ayetel kürkisin bir başka etkisinide görmüş olduk sayende kardeşim. Bu mucizeyi iman etmeyenlerle paylaş

Enes Arıcan 5 yıl

Tesadüftür muhtemelen.

Metin Saran 5 yıl

Bu benim de başıma gelmişti ama öncesinde hiçbir dua okumadım, Müslüman bile değildim.

Neslihan Erçik 5 yıl

Yaptığım tek şey istemediğim şeylere karşı içimde savunma duygusu hissetmekti.

Neslihan Erçik 5 yıl

Köpeklerin insanlara saldırmaktaki amacı onlara zarar vermek, avlamak vs değildir yalnızca kendi bölgelerini korumak veya insanlardan zarar göreceklerini düşünmeleridir. Yanınızdaki köpek sizin zararsız olduğunuzu anladıysa bu gayet normal bir durum

Deniz Afyoncu 5 yıl

Ben köpeklerin hislerine dair birsey söylemiyorum ve bilgim yok ancak o köpeğin sadece ve karşılıksız bizi koruma isteğini ve görevi bitince gitmesini anlamiyorum.

Fatih Koçar 5 yıl

Sokak köpekleri genelde insanlara yakınlık duyarlar. Bu dediğiniz olayı emin olun pek çok insan yaşamıştır. Ayet el kürsü yle ilgili değildir.

Metin Saran 5 yıl

Ayetel kursi çok tesirli bir suredır ve gerçekten sadece korunmak içindir. Surede geçtiği gibi Allah hiç uyumaz, uyuklamaz ve kullarını korumak ona zor gelmez. O an Allahın bekçi kıldığı köpek seni ve valide hanımı korudu. Aslında en önemlisi seni o an imanın korudu Fatih Koçar.

Cihan Semizark 5 yıl

Ben bu dediğinizi kendi mantık çerçevemde tutarsiz buluyorum çünkü orada bize saldiran onlarca köpek varken sadece bir kopek neden bize yakinlik duysun.

Fatih Koçar 5 yıl

Cihan Semizark ozaman savaşta müslümanlar onu okusun.

Metin Saran 5 yıl

Ozaman aynısını Afrika'ya gidip Arslanların arasında denemelisin. Orda da işe yarar belki.

Metin Saran 5 yıl

fatih bey okumuş ama demir çubuk da almış yanına ne olur ne olmaz demiş. Ölüm Allahın emri ama tedbir peygamberin emri demiş. Müslümanlar fetih süresini okusun namazını kılsın cihad yapsın ama günümüzün askeri teknolojisi ile tedbir alsın.

Cihan Semizark 5 yıl

metin bey aslan örneğiniz biraz sığ oldu. Allah isterse elbette ise yarar ama neden tedbir olmadan aslanların içinde okunsun.

Cihan Semizark 5 yıl

Yoo tedbiride alsın, almasın demedim. Ama bu kadar emin olupta tedbir almak bana samimi gelmiyor. İnsan ya aşkla inanır hisseder yada inanmaz. Şimdiki müslümanlar afedersin ama hem ayranım dökülmesin hem bitarafım şeyedilmesin kafasında. Bu kafa bana samimi gelmiyor. Benim sizin kadar inancım olsa toplardım tası tarağı çeker giderdim dağa bayıra. Berduş olurdum. Ama bakıyorum şimdikiler hem bu dünyayı yaşayayım hemde öbür tarafı garantiye alayım derdindeler. Sözüm meclisten dışarı.

Metin Saran 5 yıl

Bende sanayide hava karardıktan sonra tek başıma yürürken bir köpek bana doğru havlamaya başladı ben hayvanları özellikle köpekleri çok severim hiç bir dua bilmem okumadımda ben köpeğe yaklaştıkça köpek sustu ve hiçbirşey yapmadı şimdi bu bir mucize mi?

Ali Cerav 5 yıl

Köpeklerin yanında hiçbir tepki vermeyin ve tabiri caizse hayvan gibi ilerleyin size zarar vermez. Ayetel Kürsü okduktan sonra köpekler neden yanına gelme ihtiyacı duyuyorlar? O dua kötülüklerden koruyorsa en başta zaten o köpek sürüsü sizin gittiğiniz yola gelmez ve bu olay böylesine tesadüfi bi olay almadan ilerlerdi. Allah gösteriş yapmış heralde

Mahmut Aric 5 yıl

metin ben tedbirimi aldim ve Allaha sığındın ama boyle bir olayin gerceklesebilecegini bilmiyordum. O tedbiri almak ve Allaha inanmak benim inancim gereği.

Fatih Koçar 5 yıl

Köpekler bazen peşine takılıp gittiğin yere kadar fedai gibi eşlik ediyor. Benim başımada geldi.

Muzaffer Brkc 5 yıl

Ben demin bu sitede "İnsanoğlunun tesadüflere inanmaya meyilli olmadığını" paylaşmıştım. İşte senin olayında tamamen tesadüfi birşekilde ayetel kürsü yü okumanla başlıyor. Hayat tesadüflere açıktır.

Mahmut Aric 5 yıl

Köpek gibi insansever bir hayvanla alakalı yaşamış olduğunuz bu olay bana göre onbinlerce insan tarafından yaşanmış bir olaydan başka bir anlam ifade etmiyor. Siz bunun bir mucize olduğunu düşünebilir siniz. Saygı duyarım. İyi geceler.

Metin Saran 5 yıl

Köpek olayına gelelim ben ve eşim gidiyoruz bir yerden geçmemiz lazım o kadar çok köpek var ki hayvan gibiler havlıyorlar dibimizdeler nefesini hissediyorsun eşim dediki onlar insan değil birşey yapmaz geçtik belli bir bölgeye kadar geldiler daha sonra kendi kendine geri döndüler

Serkan Evrenuz 5 yıl

Ayrıca nasıl bir egoist düşünce tarzıdır bu tanrı seni korumak için mi var sadece zora düştümü 2 dua okuyum tanrı beni kurtarsın

Serkan Evrenuz 5 yıl

Dualar %50-%50 kabul olur. Yani bidaha aynı olayla karşılaştığında köpek sana saldırır ve ayetel kursu bir işe yaramazsa, allah bana yardım etmedi ve korumadı, dua bir işe yaramadı diyebilecekmisin..

Mahmut Aric 5 yıl

Peki tanrı cem Garipoğlu münevver Karabulut doğrarken neredeydi onun kaçırılmasını tecavüz edilmesini işkence edilmesini parça parça doğranmasını izledi

Serkan Evrenuz 5 yıl

fatih dostum köpek olayını referans alıp inanıyorsan yanlış yapiyorsun. Nedenmi hayvanlarla iç içe olan herkes bilirki bu durum sokak köpeği için normal bir durum köpek yanımıza gelince sizin zarar vermemenizden ve biraz ilgi gostermenizden dolayı size yakınlık kurmu ve ilerde köpeklerin saldırmaya calismasi karşısında iç güdüsel olarak sizi korumuş. En basit analizi bu köpek olayının bu mucize felan eğer köpek ağzından alev çıkarsaydı o zaman mucize olabilirdi

Murat Tecimen 5 yıl

mahmut arkadaşa anlatmak istediğim bu işte kendisi doğru yanlıştan bahsediyor. Asıl olan gerçektir yanşışlanamaz olmalı her durumda %100 aynı olayın gözlemlenmesi gereklidir o zaman bir veri elde edilir

Serkan Evrenuz 5 yıl

Benim başıma en az 3-4 defa geldi anlattığı olay subhanekeyi bile okumamıştım.

Muzaffer Brkc 5 yıl

Muzaffer Brkc hocam tayibin resmiyse dine gommekte ayrı bir çelişki o nedir oyle

Murat Tecimen 5 yıl

murat benim inanmama vesilelerden biri ben bir yaraticinin oldugunu sizin gibi sorgulayarak buldum. Bizim burada köpekler ilgi icin degil saldirmak icin insan uzerine yurur köy ortaminda boyledir .

Fatih Koçar 5 yıl

Fatih Koçar vesileleri sorgula birazda

Murat Tecimen 5 yıl

O zaman eşim ve ben bu mucizeyi her gece yasiyoruz. Biz gece calısıyoruz isimiz gece 3te bitince is yerinden eve kadar yuruyoruz. Mesafe biraz uzak, hatta epeyı uzak. Her is donusu pesımıze 2 kopek takılır, bırı disi birı erkek. Ikısıde cok iri kopekler ve cok iyi arkadaslar. Hergun aynı yolu bızle gelir, eve kadar bızı bırakır, kapıdanda gerı doner gıderler. İsin tuhaf olan tarafı, erkek olan kopek hep onumuzde yurur, yolu kollar, yoldan gecen arabaları, motorları, bısıkletlılerı havlayarak kovalar. Bizi korudugu o kadar acık ki. Heleki kopek yada bır kac kopekten olusan bı gurup gorsun mutlaka ikiside kavga eder, yabancı kopeklere saldırırlar, bız ayırırız onları. Erkek olan benimle onden, disi olanda esimle bızım arkamızdan gelir. Cok ciddiyim aynen her gece boyle olur. Ve bız ne dua okur nede bunu mucıze olarak goruruz. Ayrıca yemek falanda veremedık onlara hic, yanı bunu karsılıksız yapıyorlar. Kısacası, sokak kopeklerıyle bırazda olsa ilgili olan yada onlarla zaman gecırme fırsatı bulmus her insan senin yasadıgın durumun bır mucizenin aksine cok normal, olagan bir sey oldugunu bilirler. Sen o duayı okumasaydında o kopek ıcgudusel olarak sızınle eve kadar gelıp sızı koruyacaktı, allah yok diyip inkar etsende koruyacaktı. Bence inanmak icin daha saglam, daha gercek dayanaklar bul, cunku o kopek size allah tarafından koruyucu falan olarak gonderilmedi...

Orhan Boğaç 5 yıl

Bana 50 Lira Lazımdı Dua Etmeden Umarım Gelir Dedim Sonraki Gün Almanya'da ki Halam Ziyarete Gelip 50 Lira Verdi Bence Asıl Mucize Budur xd

Alptuğ Aksy 5 yıl