Hz. Muhammed neden kuranı uydurmuş olabilir?

Merak ettigim bir sey var. Hz muhammet (sav) neden kurani uydursun neden yeni bir din çıkarsın amacı ne neden nesilleri kandırsın. Neden islam yaymak için okadar uğraşsın yakınları hatri sayılır bir güce sahipken mekkenin ileri gelenlerinden olmak varken neden onlara karşı gelsin bunca eziyet ceksin malindan mülkünden olsun. Yanlış bir ideolji üzerinde uğraşsın çevresinde dürüst ve iyi olarak bilinen biri niye bu yanlış üzerinde uğraşsın bunu merak ediyorum.
Not: Müslümanım ve saygı istiyorsaniz saygılı olun.

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
49
49 CEVAP

Aslında duzene uymak dgl de duzenini kurmak icin olablr. Ki bulundgu doneme göre yaptığı şeyler devrim nitelginde. Cogunlugu kolelerde olusan (baslangicta) binleri örgütleyerek bir devlet kurdu. Topraklarinda daha önce devlet kurmamis araplari devlete devsirdi. Ben de isterdim binlerce yil konusulmak

Ç

Peki binlerce yil konuşulacağını ve islamin o öldükten sonra bitmeyecegini nereden biliyordu. Daha sonra gelenlerin onu sevecegini nereden biliyordu.

Fatih Koçar 6 yıl

Daha önce yüzlerce sürmüş dinler var. Ölümünden sonrada arkadan gelenlerin cihat anlayışı var. Yüz yıllarca da haçlıların cihat anlayisi vardi. Konu aynı yani. Şu gün bile din adı altında insanlar öldürülüyo. 4 halife bile birbirini yemişti. Din icin mi? Hayır, iktidar için.

Çetin Muvzuderin 6 yıl

Yani demek istdgm din ile herseyi mesrulastrablrsin. savas, ganimet, kadın vs. Vs. Ve dinlerin hepsi bunun icin var olmus bana sorarsan. Hic bir dinde ezilen din adamı yoktur. Onlar hep iktidarların koltgunun altnda.

Çetin Muvzuderin 6 yıl

Bunu kabul ediyorum peki peygamberimizin medinede rahat bi hayat surme imkani varken savaslara neden katıldı insanlara neden yardim etti kral gibi yasamak varken halki din adi altinda sömürmek sefa icinde yasamak varken neden halktan biri olmayi secti.

Fatih Koçar 6 yıl

Peki neden üç büyük savaşın sadece 1 tanesini kazanabildi neden diğer peydamberlere yapılan yardımlar Muhammede yapılmadı.

Ali Cerav 6 yıl

Ben amacının sadece güç oldgunu düşünmüyorum. Yaşadgı dönemdeki duzensizlikten de memnun dgldi. Hem toplumu iyilestirmek hem de kendi duzenini kurmak istdi. Amaclari icin fedakarlık da yaptı belki ama kurana baktgn da zamanı geçmiş ve belli bir cografyaya hitap ettgni goreblyosun. Ayrıca çok fazla çelişki var, bazı yerlerde çıkar var. Gercekten allah yazsaydı muhammedin eşlerinden dgl de insanlık tarihinden bahsedeblrdi. Cunku dunyadaki en yeni canlılardan biri insan. Eskiye dair hc bir bilgi vermemiş mi allah? Yoksa haberi mi yoktu

Çetin Muvzuderin 6 yıl

Bedir uhud ve hendek savaşından bahsesiyorsan ikisi kazanildi bunlarin.

Fatih Koçar 6 yıl

Hayır hendek savaşında kazanma yok düşman geri çekildi bu kazanma değildir.

Ali Cerav 6 yıl

O konuda helal olsun hiç bir çıkışı olmayan zekice bir din buldu kurana bakarsan bir ak dediğine öbüründe kara der korku var içerisinde bir kaç iyi şey yerleştirmiş kahve falı gibi mesala 2 3 Kez baktıedığında aa doğruymuş bunlar dersin bir kere yanlış çıkar onu unutursun yarısı doğru yarısı yanlış olur yanlış tarafı görmezsin doğru olanı görüp bu doğru dersin

Serkan Evrenuz 6 yıl