Hz. Muhammedin hayatını anlatan en güzel eserler?

Peygamberimizin hayatını anlatan en iyi eserler desem?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

Mevlana Şibli Numani - Siretün Nebi
Gerçekten güzel bi eser. Büyük boy 450 sayfa civarı hatırladığım kadarıyla. Ilk 100 sayfasında bu siyerin yazılma nedenini açıklamış. Öyle ya binlerce siyer varken bunun farkı ne? Bu açıklamadan sonra konuya girmiş. Tavsiye ederim.

U

Tamam merak ettim, inceleyeyim. Teşekkür ederim

Yasemin Çuhadar 5 yıl

Kendisi hint müslümanlarindandır. Abdülhamid döneminde istanbula gelip bir müddet istanbulda yaşamıştır. Oradan avrupaya seyahat etmiş alim, Münevver bir insandır.

Uğur Kütükcü 5 yıl

Açıklayıp aydınlattığınız için çok teşekkür ederim kaydettim.

Yasemin Çuhadar 5 yıl

700 sayfaymış kusura bakma

Uğur Kütükcü 5 yıl

sayfa sayısı çok önemli değil ben hayatının kronolojik bir şekilde objektif ve güzel bir dille ele alınmasını istiyorum

Yasemin Çuhadar 5 yıl

sayfa sayısını kitabın üstünkörü ortaokul siyer kitabı gibi olmadığıni belli etmesi amacıyla yazdım. Cahiliye devrinde Arapların ve arabistan Coğrafyasinın durumunu bundan daha iyi anlatan bir kitap görmedim. Sırf 100 sayfası bununla alakalı. Ayrıca bütün siyer yazarlarına karşı eleştirileri siyerin islam literaturunde hep gazvelerle bir anlatılmasına karşı çıkmış, gündelik yaşam ve kültürü, 19 ve 20nci yy Avrupalı Oryantalistlerin fikirleri dahil herşeyi objektif anlatmış. Doyurucu bir kitap.

Uğur Kütükcü 5 yıl

Tam olarak aradığım kitap desenize. Çünkü bazı kitapları incelediğimde üslubu ile veya abartılı söylemleri ile bir antipati oluşturuyor. Bu konu özellikle önem vermem gereken bir konu olduğu için detaylı bilgi almak istedim çok teşekkür ederim yeniden

Yasemin Çuhadar 5 yıl

com-n2nlfa3k17ek4x96x9na.jpg

Uğur Kütükcü 5 yıl