İnsan evrim geçirirken organlar nasıl oluştu?

İnsan evrim geçirirken organları nasıl oluştu? Organlar görevlerini nasıl kazandı? Mesela beyin düşünme yetisini nasıl kazandı?

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Evrimcileri sinirlendirecek sorular sormayalim. Hala bu konulari cozemediler ama hala evrim teorisine inaniyorlar. O yuzden dunyada yasamin kaynagini uzak galaksilerden geldigine inananlar, bence daha mantiklilar....

M

Evrimi bende doğru buluyorum ama bu konu kafama takıldı

Olcay Aluc 6 yıl

Daha once aklima gelen bir soru. Cevap bulamadim. Belki bir seyler cikar. Bende ogrenmis olurum.

Mehmet Burçe 6 yıl

Evrim inanılacak değil bilinecek bir olgudur, nasıl yer çekimini biliyorsak.

Doğan Asdhgfsv 6 yıl

Cevabini bekliyoruz dogan.

Mehmet Burçe 6 yıl

Neyin cevabını?

Doğan Asdhgfsv 6 yıl

Aşağıdaki yorumda cevap verildi.

Oğuz Keceli 6 yıl

Neyin cevabini verdiniz? Okuyorum hala yok boyle bir sey. Evrime gore en guclu, ortama en cok uyum saglayan kazanir ve genlerini bir ileriye verir. Peki tek hucreden cikip neden milyonlarca ayri dala ayrilmis yasam? Neden denizin dibinde karanlikta yasiyor baliklar? Neden daha elverisli bir yere yerlesip evrimlesmiyor? Kutup ayisi mesela neden 7 ay ac geziyor? Gibi binlerce soru var kafamda... Adam cikmis isik yuzunden beynimiz evrimlesmis diyor. Buda cevap oluyor. Peki bunun kaniti var mi? Anlatilan sadece bir teori!!! Aynen evrim TEORISI gibi. Adi TEORI olan bir seye INANILIR bilinmez ( yukardaki arkadasa cevaben) Evet evrim var... İnsan binlerce yil once daha cok killiymis, neden? Cunku o zaman o gerekiyormus. Simdi evrilmisiz niye? Suan giyinmeyi ve soguktan korunmayi ogrenmisiz. Okuyun diyen arakadasa cevaben. Arkadas okuyoruz ama teoriden baska bir sey yok. Teori demek kanitlanmamis bir sey demektir. Sorun bu zaten....

Mehmet Burçe 6 yıl

Bilimde kuram veya teori; bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır. İnanç, gerçekte kesin olan bir şeyin kanıtlanması için ampirik kanıtlar olsun veya olmasın bir kişinin zihninde oluşan duruma verilen isimdir.

Doğan Asdhgfsv 6 yıl

Mehmet Burçe ona buna teori diyorsun, kanıt yok diyorsun, kanıtları da okumamış ve görmemişsin. Hadi diyelim ki bilimde teori demek kanıtlanmış hipotez demektir bunu da bilmiyorsun. Hepsini bir kenra bırakalım. De bakalım; antibiyotiklerin yasaklanma sebebinin, bakterileri daha hızlı evrimleştirip yok edilemez bakteriler yaratması olduğunu da mı bilmiyorsun? Diğerleri 1 milyar yılda olduğu için zaman içindeki değişimleri algılayamadın diyelim, bak bu olay çok kısa sürede oluyor. Onu da mı bilmiyorsun?

Furkan Azıtepe 6 yıl

Benim okudugum veya bildigim seyleri ne kadar iyi biliyormussunun. Harika. Bu kadar kendinden emin birisyle tartisilmaz. Cunku sorulan soruyu dahi anlayamamissin. Teori nedir, kural nedir gibi sorularin cooooook yumasaak oldugunu ve isteyenin istedigi tarafa sakiz gibi cektigini biliyorum. Zaten senin soyledigin konunun icinde sakli soru!!! Neden bakteriler hala bakteri olarak kaliyor? Neden daha farkli yani dikey bir gecis yapmiyor? Hani ben once tek hucreydim, sonra su yaratigi (balik olabilir mesela) sonra coook sonra maymun ve suan artik insan....

Mehmet Burçe 6 yıl

Antibiotikler yasaklanmadi bu arada millet.

Mehmet Burçe 6 yıl

Mehmet Burçe Doktorlar çoğu ülkede artık ampirik kumpirik şeylere antibiyotik yazamıyorlar. Türkiyede de böyle mi değil mi bilmiyorum. Şimdi gel gelelim dediğine.. Bakteriler neden su yaratığı olmuyor diyorsun. Buna kendinde inanıyormusun cidden? İçimizdeki bakteriler su yaratığına dönüşcek

Emir İşlek 6 yıl

Dikey bir geçiş diye bir şey yoktur.

Emir İşlek 6 yıl

Zaten inanmadigim icin yazdim. Laf aramizda bakterilerde bir cesit su yaratigi olabilir. Asil konuya biraz uzunca yazdim goruslerimi. Antibiyotikle kontrol altina alindi, fakat yasak diye bir sey yok. Insanlarin antibiyotik kullanmasi bakterilerin bagisiklik gelistirmesi durumunda aslinda cok fazla bir rol oynamadi. Asil problem ilac firmalarinin tarihi gecmis ilac ve ilac sanayii atiklarini dogaya kontrolsuz birakmalarindan kaynaklandi. Malesef suan insanoglunun elinde antibiyotik harici bir savunma bukunmuyor. Rusya suan nanoteknolojik ilac denemeleri yapiyor. Kanser hucrelerinde basari sagladiklari haberi var. Eger gerceklesirse ilac sektoru tamamen degisecek.

Mehmet Burçe 6 yıl

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_transitional_fossils

Kerim Torunuyum 6 yıl

Evrimin olduğuna inanıyorsun sanırım, ama dini açıdan son dallara tutunma çabasındasın. Beyin bizim en karmaşık organımız, çalışma prensiplerini anlamak için yüzlerce biliminsanı sınırsız kaynak ile yıllardır çalışıyor. Sen ise bizim gibi sadece okuyarak öğrenen insanların beynin yapısını çözmüş ve bunu evrim açısından açıklayabilmiş olmamızı bekliyorsun. Üstüne üstlük açıklanamayınca evrime suç atıyorsun. Bilimdir bu, açıklanamayan şeyler her zaman olacak. Ama bir gün onu da açıklarız, siz ise geride kalan ne varsa onunla evrimi yalanlamaya çalışırsınız.

Batuhan Beren 6 yıl

Evrime su haliyle inanmiyor olmam, yalanladigim anlamina mi geliyor??? Asil konu basligi altindaki yorumumu oku. Ama su cok acik bir sey ki sizler evrimi o kadar buyuttunuz ki, baska bir cikis yolu olmadigina inaniyorsunuz. Bende sundan eminim ki, ayni bilim adamlari ileride benim dogrulugumu kanitlayacaklardir. Bahsettigin bilim adamlarida iki kutupta calisiyorlar. Herkes evrime inanmiyor ve bunu yine bilimadamlari kanitlamaya calisiyorlar. Asil soru su ki, bu kadar soru isareti icinde hala sanki evrim teorisinden baska bir cikis yokmus gibi davranabikmeniz. Cevaplar sizleride tatmin etmiyor aynen benim gibi. Ama siz ilerde bu sorular cevaplanacak diyerek bekliyorsunuz. Ben arastirmaya devam ediyorum. Tekrarlamakta fayda var, hala evrim teorisini kanitlayan delillerin cooooooook yetersiz olduguna inaniyorum. Seninde dedigin gibi belki bir gun inancim pekisir...... Suan hayir.

Mehmet Burçe 6 yıl

Çünkü Evrim'den başka çıkış yolu yok. Seni temin ederim Evrim'in gizemlerini çözmeye çalışan bilim insanları olduğu kadar, Evrim'i yalanlamaya çalışan bilim insanları da var. Belki de sayıları diğerlerinden daha fazladır. Bilmiyorum. Ama bugüne kadar elle tutulur bir kanıt getiremediler bize. Neden?

Kerim Torunuyum 6 yıl

Evrim'in bulunan kanıtları, sokulan her bilimsel testten başarıyla çıkıyor.

Kerim Torunuyum 6 yıl

Bayagi yazdim bu konuda. Yorumlarimi okursan anlarsin. Aslinda evrimcilerin vermis oldugu yanitlarda hic tatmin edici degil. Benim anlatmak istedigim bu.

Mehmet Burçe 6 yıl

Evrimcilerin kanitlari sadece mutasyon icin testlerden geciyor. Tek bir turun gelisimiyle ilgili. Turlerin ayrilmasi ise hala cooooook buyuk bir sir. Dogrumudur???

Mehmet Burçe 6 yıl

Yanlış. Sudan karaya geçişin en güzel örneklerinden biri: https://en.wikipedia.org/wiki/Tiktaalik

Kerim Torunuyum 6 yıl

Offff. Anliyorum seni arkadasim. Sen evrim diyorsun ben mutasyon. Soru basit, neden tek hucrenin biri balina digeri hamambocegi digeri fil vs oldugu konusu. Sudan karaya cikmak sadece kucucuk bir basamak. Sudan karaya cikmayi kanitlamak, insanin maymundan geldigini kanitlamak, bunlar sadece mutasyon. Evrimjn asil sorusu ve bilim adamlarini ayiran sorun bu zaten. Dikey mutasyon.... Yada turlerin ayrilmasi.....

Mehmet Burçe 6 yıl