İnsan evrim geçirirken organlar nasıl oluştu?

İnsan evrim geçirirken organları nasıl oluştu? Organlar görevlerini nasıl kazandı? Mesela beyin düşünme yetisini nasıl kazandı?

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Çok basit bir örnek vereyim. Su altında yaşayan ve yeni yeni çok hücreli boyuta geçmiş canlıları düşünün. Bunlar besinlerini sudaki mineral topluluklarından elde ediyorlar. Genetik mutasyonlar sonucu bazı hücreler ışığa duyarlı hale geliyor. Zaman içinde bu hücreler evrimsel avantaj sağladığı için bu özelliğe sahip olanlar daha iyi hayattta kalıyorlar. Bunlar arasından tekrar zamana yayılan mutasyonlarla ışığa daha duyarlı formlar gelişiyor. Renklerin ve hareketlerin algılanmasıyla göz organı doğmuş oluyor. Beyin ise standart hücre merkezinden evrimleşiyor. Hücre merkezi diğer organların işlevini organize ediyor. Yeni gelişen organlar zaman içinde bu merkezin de daha kapsamlı olmasını sağlıyor. İnsan beyni ise 1.8 milyon yıl önce, ateşin icadıyla, besinlerin sindirilmesi için daha az enerji harcanmasi ve beynin daha fazla enerji tüketebilmesi sayesinde gelişiyor.

F

Gayet mantıklı bir cevap.

Yusuf Ozdeniz 6 yıl

Bu konu hakkında bildiğiniz bir kitap varmı

Olcay Aluc 6 yıl

Evrim konusunda yuzlerce kitap var. Şurada anlattığım basit mutasyon örneği için bile onlarca kitap var. Türlerin kökenini okumadıysanız ondan başlayın. Onun üzerine hatalarını da düzelten bir süru kitap var. Çok basit ve kısaca ögrenmek istiyorsanız Nörolog Sultan Tarlacı'nın "Mağaradan Marsa" kitabını okuyun.

Furkan Azıtepe 6 yıl