Kargoların "geldik bulamadık" yalanı için ne yapabilirim?

Selamlar
Kargoların "geldik bulamadık" yalanını neredeyse hepimiz yaşıyoruz. Bu konu hakkında hukuki yollara başvuran varsa beni aydınlatabilir mi?
Durum şu, kitapyurdu'ndan geçen hafta bir alışveriş yaptım ve kargo cumartesi 11'de şubeye ulaştı. Pazartesi tüm gün evde olup pencerenin önünde kök salmama rağmen sokaktan firmaya ait bir araç geçmedi ve akşamında "adresinizde bulunamadığınızdan şubeye getirildi. Şubeden teslim alabilirsiniz." Seklinde bir mesaj geldi. Subeyi aradim "isaretlenmis kargolar tekrar dagitima cikmaz" dedi. Kargonun da kitapyurdu'nun da musteri hizmetleriyle defalarca görüştüm. Hep ayni sey "aciliyetini belirttik ivedilikle cozum olusturulmasini sağlayacağız." Yalan tabi. https://Sikayetvar.com/'a da yazdim. Kargo aradi yine ayni seyi soyledi vs. Hep yalan dolan yani. Simdi ben bu durumda hukuki olarak ne yapmalıyım? Tuketici hakları mahkemesine basvursam sonuc alır mıyım? Daha once deneyen oldu mu? Yoksa bosuna ugraştığımla mı kalırım? Avukat vs. Gerekli midir?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Ben şubeyi aradım. Aynı şekilde "Tekrar gönderir misiniz?" dedim. Tabiki kabul etmediler. Bende "O zaman sizden birşey rica edebilir miyim? Gelip kargomu alacak vaktim yok. Kitap çok önemli benim için, siz kendiniz şahsi olarak aracın bir köşesine bunu biraksaniz" dedim. Tamam dedi telefondaki kişi. Böyle çözmüştüm.

E

Hıhı evet buradaki sube calisanlari kesin yapar. Kadın "öff gelip alin almazsaniz geri göndericem" dedi. Bu seviyesizlikte insanlardan rica edilmiyor malesef

Semiha Şerefli 6 yıl

Ayrica durumu cozume ulastiran nadir kisilerdensiniz tebrik ederim.

Semiha Şerefli 6 yıl

Umarım en kısa zamanda çözersiniz sorunu.

Erdener Şengümüş 6 yıl