Kefirix hakkında yorumlar

Merhaba cocuguma bu kefiri veriyorum fakat hazir oldugu icin pek icim el vermiyor sizce bilginiz nedir bu konuda evde nasil yapiosunuz yogurdumu evde mayaliyorum kefir vermek istiyorum bilgilerinizi paylasirsaniz cok sevinirim tskler

com-ygum7m45csqqt3lqvkow.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

KEFİRİN FAYDALARI: Dr. Esra Karağaç, vücut için gerekli fermente gıdaların başında gelen kefirin bilinen bir zararı olmadığını kaydetti. Çok nadir olarak bazı kişilerin, yeni başladıklarında fazla kefir içmeye tahammül edemediklerine işaret eden Karaağaç, bu kişilerin kefir miktarını yavaş yavaş artırmasını tavsiye etti. Kefir tanelerinin, ziraat fakültelerinden, aktarlardan temin edilebileceğini anlatan Uzm. Dr. Esra Karağaç, "Bazı firmalar hazır kefir de satmaya başlamıştır. Kefirinizin ucuz ve istediğiniz kıvamda olması için mümkünse kendiniz yapın. Kefir taneleriniz büyük ise bunu kesmeyin, aksi halde kefiran, metalden zarar görebilir. En iyisi hafifçe elinizle sıkmadan ayırmaktır. Kefir taneleri karnıbahar görünümünde fakat lastik kıvamındadır. Kefir tanelerinin dışında kefiran denilen bir yapışkan bir zar vardır. Yararlı bakteriler ve mantarlar kendi yaptıkları bu zarın içinde yaşarlar. Kuru kefir taneleri birkaç mayalamadan sonra yok olabilir. Ama ıslak maya, eğer iyi bakılırsa sağlıklı kalır. Kefir tanelerini sıkmayın, metal değdirmeyin, temiz tutun. Uzun süre kullanmayacaksanız soğuk bir yerde (tercihen buzdolabında) tutun. Daha uzun süre saklamak isteyenler derin dondurucuya koyabilirler." diye konuştu.

NE KADAR KEFİR TÜKETİLMELİ?

Kefirin kullanım miktarlarını da açıklayan Uzm. Dr. Karaağaç, kefir içmeye bir bardakla başlandığını, sonra giderek miktarın artırılabileceğini vurguladı. Kefirin genellikle 250-1000 mililitre kadar tüketildiğini belirten Dr. Karaağaç, şunları kaydetti: "Müzmin hastalığı olan kişilerin en az bir litre kadar kullanması tavsiye edilmektedir. Kefirde bulunan bakteri ve mayalar, tam olarak parçalanmamış besinlerin sindirimine etkin bir şekilde yardımcı olarak besin kaybını önlemektedir. Kefirin, yoğurda nazaran daha ince tanecikli yapıda olması nedeniyle gerek bebekler gerek yaşlılar gerekse sindirim bozuklukları olanlar için kullanımı kolaylaşmaktadır. Mide ve bağırsaklarda şişkinlik yapmamaktadır. Kefirdeki laktoz oranı fermente işleminden sonra süte nazaran çok azalmaktadır. Laktoza duyarlı kişiler rahatlıkla içebilirler. Ayrıca, kefirde bulunan CO2 sindirimi kolaylaştırıcı etki yapmaktadır. Görünüş olarak birbirlerine çok benzerler. Her ikisi de sütün fermantasyonu sonucu elde edilir. Yoğurt, prebiyotiktir yani probiyotiklerin üremesini artırır. Kefir probiyotiktir. Yani kendisi yararlı mikroorganizmadır."

"KEFİR DOĞAL ENERJİ, ŞİFA KAYNAĞI"

Kefirin, her derde deva, doğal enerji ve şifa kaynağı olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Esra Karaağaç, kefirde bol miktarda bulunan mineral maddelerden kalsiyum ve magnezyumun sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etki yaptığını dile getirdi. Minerallerin, kemik ve kas yapısını güçlendirdiğini anlatan Karaağaç, kefirdeki vitaminlerin kan dolaşımını düzenleyip, kan bozukluklarını gidediğini açıkladı.

Dr. Esra Karaağaç, kandaki antikorları kuvvetlendiren kefirin faydalarını şöyle özetledi:

"Kefir; Hepatit A ve B hastalıklarının tedavisinde yardımcı rol oynamaktadır. Kefirdeki fosfor, hücrelerin büyüme, bakım ve onarım işlemleri için protein sentezine katılır. Bileşimindeki bulunan mucize mineral selenyum, hücreler üzerinde antioksidatif etki göstermektedir. Kansere karşı çok önemli faktör olarak değerlendirilen selenyum, kalp hastalıklarını da önlemekte, yaşlanmayı yavaşlatmaktadır. Kefir, yaşlanmayı yavaşlatır ve birçok hastalığın oluşumunu engeller. Kefirdeki Antioksidan vitamin ve mineraller hücre yenilenmesini sağlar. Kefir, biyolojik olarak insan metabolizmasının sürekli yenilenmesini sağlar. Kefir, sağlıklı ve doğal beslenmeyi sistemize ettiğinden çeşitli hormonların seviyelerini dengeler ve normalleştirir. Başta üreme hormonları olmak üzere, kortizol, insülin ve beyinde önemli işlevi olan serotonin (mutluluk) hormonu ile adrenalin hormonu üzerinde olumlu etkiler yapar. Kefir, mide ve pankreas gibi bazı organların salgılarını artırarak, başta ülser olmak üzere sindirim rahatsızlıklarına karşı iyileştirici rol oynar."

T