Kilo almak için nasıl bir diyet uygulamalı?

Diyetisyen var mıdır? Aylardır diyet yapmama rağmen kilom artmadı. Vücudum bana ihanet ediyor. Artık bilgilerim, deneyimlerim tükendi, yardım alma vaktim geldi .

com-ao181c1q7nluarrk6vma.jpg
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Ağırlık çalışıp protein ve karbonhidrat destekli beslenirsen kilo alacaksındır. Aynı durum bende de var ancak metabolizma çok önemli. Neredeyse sıfır fiziksel aktivite normal yemek ile kilo alamıyorum. Ne zaman ki ağırlık çalışıp protein yüklemeye başlasam ayda 3 kiloya yakın kilo alıyorum. Bırakınca yine yavaş yavaş kilo verip metabolizmamın istediği kiloya düşüyorum.
Bir doktor arkadaşımın dediğine göre bünye belli bir kiloda kendini rahat hisseder ve o kiloyu korumaya çalışır.
Şu da olabilir, yediğin yiyecekler tam olarak sindirilmiyorsa, yani sindirim sisteminde sorun varsa, tüm besini çekemiyor olabilir vücudun.

H

Aynısını antrenörlerim de söyledi, kilo toleransımın olabileceğini ve metabolizmanın rölanti döneminde olabileceğini, uyum sağlarken bunların sık görüldüğünü vs yarın doktorumuza gözükeceğiz yeniden. Yine de tavsiyelere açığım. Farklı görüşler her zaman için iyidir. Teşekkürler.

Can Islek 3 yıl

Yanlış bilmiyorsam kırılma noktaları var. Mesela 65 kilosun, 74'e kadar aldığını veriyor bünye ama 75'e çıkar bir süre orada kalırsa 65'e değil de 70'e düşüyor bu sefer çalışmayı bırakınca. Tavsiye olarak da çok yağlı yiyip göbek yapma vermesi zor oluyor

Hasan Elbay 3 yıl

sanki beni anlatmışsınız sporla kilo alıyorum ben de, bırakınca zayıflıyorum

Teoman Karayürek 3 yıl