Kilo verdikten sonra tekrar kilo alma durumu?

Arkadaşlar bundan yaklaşık 4-5 sene önce 110 kilo civarlarındaydım. Çok azim ettim, kendimi sıktım, deli gibi diyet yaptım spor yaptım ve en son 63 kiloyu kadar gördüm.

Sonradan bi ara diyeti ve sporu bıraktım ve 2 senede kaybettiğim kiloları tamamen geri aldım. Şu an da 105-110 kilo civarlarındayım.

Sizden yardım almak istediğim konu şu. Yeniden nasıl kilo vereceğimi neler yapacağımı biliyorum. Ama bunları yapmak için gerekli motivasyona sahip değilim. Eski fotoğraflarıma, kıyafetlerime baktım kendimi her şekilde motive etmeye çalıştım ama yapamıyorum. Çünkü zamanında bu kilo verme sürecinde çok zorluklar çektim, beni çok zorladı özellikle de mental açıdan. Ve ben bu konuyu kafama çok taktığım için kendimi çok sıkmıştım. (Mesela bir örnek: Yemek 15.00 da yenilecekse 15.00 olmalıydı illaki. 15.05 de hazır olduğu zamanlarda evde kavga çıkarıyordum). Ve spor yapmayı seven bir tip değildim kendimi zorlaya zorlaya deli gibi 1 saat durmadan koşuyordum( sonradan bunun zararlı olduğunu öğrendim)

Zaten diyeti bırakıp kilo almama da bunlar sebep oldu. 1-2 hafta diyet yapabilecek, spor yapabilecek durumda değildim ve sonradan "lan oğlum insanın istediği şeyleri yiyebilmesi ne kadar güzelmiş" diyerek herşeyi salıverdim ve sonuç bu.

Ne yapmam lazım lütfen yardım edin kime nereye nasıl danışacağımı bilmiyorum bir tek burası geldi aklıma. admin lütfen gönderim silinmesin. Hepinize şimdiden teşekkürler

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
82
82 CEVAP

Önemli olan sağlıklı kilo vermek ve verdigini geri almamak bu konuda cevremde cok insana yardimci oldum dilerseniz sizede yardimci olabilirim mesaj atmaniz yeterli

S