Kilo verdikten sonra tekrar kilo alma durumu?

Arkadaşlar bundan yaklaşık 4-5 sene önce 110 kilo civarlarındaydım. Çok azim ettim, kendimi sıktım, deli gibi diyet yaptım spor yaptım ve en son 63 kiloyu kadar gördüm.

Sonradan bi ara diyeti ve sporu bıraktım ve 2 senede kaybettiğim kiloları tamamen geri aldım. Şu an da 105-110 kilo civarlarındayım.

Sizden yardım almak istediğim konu şu. Yeniden nasıl kilo vereceğimi neler yapacağımı biliyorum. Ama bunları yapmak için gerekli motivasyona sahip değilim. Eski fotoğraflarıma, kıyafetlerime baktım kendimi her şekilde motive etmeye çalıştım ama yapamıyorum. Çünkü zamanında bu kilo verme sürecinde çok zorluklar çektim, beni çok zorladı özellikle de mental açıdan. Ve ben bu konuyu kafama çok taktığım için kendimi çok sıkmıştım. (Mesela bir örnek: Yemek 15.00 da yenilecekse 15.00 olmalıydı illaki. 15.05 de hazır olduğu zamanlarda evde kavga çıkarıyordum). Ve spor yapmayı seven bir tip değildim kendimi zorlaya zorlaya deli gibi 1 saat durmadan koşuyordum( sonradan bunun zararlı olduğunu öğrendim)

Zaten diyeti bırakıp kilo almama da bunlar sebep oldu. 1-2 hafta diyet yapabilecek, spor yapabilecek durumda değildim ve sonradan "lan oğlum insanın istediği şeyleri yiyebilmesi ne kadar güzelmiş" diyerek herşeyi salıverdim ve sonuç bu.

Ne yapmam lazım lütfen yardım edin kime nereye nasıl danışacağımı bilmiyorum bir tek burası geldi aklıma. admin lütfen gönderim silinmesin. Hepinize şimdiden teşekkürler

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
82
82 CEVAP

Kilo vermek için kardiyo antremanlarını azalt haftada 1 yapsan kafi haftada en az 3 gün ağırlık antremanı yap. Sebze yemeklerinin tariflerini öğren ve sen yap. Her hafta 3. Ağırlık antremanjndan sonra kendini ödüllendir kendin için birşey satın al çorap olur, bileklik olur, tshirt olur artık ne istiyorsan ama mutlaka bunu yap her hafta. Haftada 1 öğün cheat meal in olsun yani en çok sevdiğin yemeği ye tatlı olur pizza olur fark etmez ama sadece haftada 1 öğün yap (ayrıca o salonda gördüğün baklavalı abiler yağ yakma döneminde bunu yapıyor bir çoğu. Ben genellikle spor yaparken motivasyonum düştüğünde kendime şunları sorarım haftada 4 5 saatimi spora ayırmayıp onun yerine ne yapacağım? Sporu bıraktığımda eski hayatıma ve eski kiloma döndüğümde ne yapacak ve nasıl hissedeceğim? Sporu yapmak zorundayım ....... Boşluğu sen doldur. Bir çok kez spora başlayıp bıraktım bir defasında sırf sporu bırakmayayım diye pahalı bir yere yazıldım 6 aylık 1400 lira ödedim ve gerçekten de 6 ay boyunca spor günlerimi aksatmadım tabi arada 1 hafta ara verdiğim oldu ama sonra geri döndüm. Sen de bu tarz birşey deneyebilirsin cebinden yüklü miktarda para ödeyerek bir yere yazılabilirsin.
Edit: Bazı arkadaşlar yukarıda bilgi kirliliğine yol açmış saçma sapan önerilerde bulunmuş ilaç, operasyon, diyet vb.
Diyet yapma sağlıklı beslen bir not defteri al yediğin yemeklerin kalorisini hesapla ama ilk önce vücudunun gğnlük ne kadar kalori yaktığını öğren ve o değerden 500 kalori az al günlük.
Bir öneri daha kendine bir spor partneri bul ama bu partneri seçerken dikkat et iradesi düşük birisini seçme, mümkünse belli bir süre spor yapan birisi olsun bu konuda bilgili olsun ve motivasyonun düştüğünde sana bazı şeyleri izah edebilsin
Edit 2 : aklıma geldikçe yazıyorum. Psikoloji de 27 gün kuralı vardır ( sayıyı tam hatırlamıyorum ama 24 27 civarı bir şeydi) spor yapmaya ve sağlıklı beslenmeye başladığında yani düzenini değilştirdiğin zaman bu her konu için geçerli vücudunu strese sokmuş olursun ve beynin sana bunu neden yapmaman gerektiğini ispatlamaya çalışır her seferinde fakat 27. Günden sonra vücut bunu alışkanlık haline getirir ve bu konu hakkında sana negatif yüklemekten vazgeçer ve seninle birlikte bu döngüye dahil olur. O yüzden kabaca 1 ay dişini sık ve beyninin sana oynadığı oyuna yenik düşme

Y

Süpersin! Daha kısaymış bak sadece 21 gün

Yasir Tülücü 3 yıl