Kuran değiştiğinin veya değiştirilmediğinin kanıtı var mı?

Merhaba arkadaşlar bisey kafamı kurcalıyor bilgisi olan aydınlatsın kuran değiştirilmedi deniyor bunun kanıtı var mı? Ya da değiştirilmiş mi kanıt var mı ?

Ç
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
62
62 CEVAP

Kuranin ilk orijinali: Kucuk taslar deriler, agac parcalari, kemik gibi nesneler Hz Muhammed olunce yakildi .
Ikinci orijinali: Ebubekir doneminde yapilan derleme yakildi .
3. Originali: Osman doneminde olusturulan yazmalar dunyanin hicbiryerjnde yok .
Kuranin yakilmasina bahane olarak Kuran lehcesini diger arap topluluklarinin anlayamayacagi icin karisiklik olusacagi iddia edilmistir .
Hz Omer El Suyuti El Itkan 'da ' hickimse Kuran 'in tamamini elimde tutuyorum demesin cunki kuranin cogu yitip gitmistir, Kuran'in kalanini elimde tutuyorum desin ' der. El Suyuti El Itkan 'da ve Buhari' de bazi sure lerin cok daha uzun olduguda aciklamali anlatilir .
O zamanlar Buhari 'nin es 'sahih'inde yer Alan 3 hadise gore, Kurani ezbere bilen kisi sayisi 7'yi gecmiyordu. Ebubekir doneminde Kuran kitaba cevrilirken bu hafizlara ve yazili tas vs derilere basvuruldu .
Allah Kuran 'da, Kurani kerimi sonsuza kadar koruyacagini soylemis ve yakilmasina engel olamamistir .

Kuranin Peygamber donemine ait asli hic bir yerde yoktur. Daha sonradan bulunan kuran parcalari bir kac sureden ibaret olup yapilan kemik testlerinde peygamber oldukten sonraki donemlere ait olduklari belirlenmisdir. Buna Ingiltere 'de bulunan Birmingham Kurani da dahil .

B