Kuran'a inanma sebepleri

Biliyorum ateist kardeşlerimin en nefret ettiği şeyi yazacam ama... Size Kur'an'a inanma sebeplerimden bahsetmek istiyorum.
İlk olarak bana Allah kavramını en ideal şekilde anlatıyordu. Allah var demek, kafamdaki birçok sorunun cevabı da var demekti. Ben kimim? Nereden geliyorum? Nereye gideceğim? Evrendeki bu düzenin bir sahibi var mı? Sahibi olmasaydı da bu olaylar gerçekleşibilir miydi?
Sondan başlamak istiyorum. Yaşadığımız evren çok sistematik bir şekilde bazı kurallara bağlı (zaman, enerji, hedehödö...) ve biz bu yasaları beynimizle açıklayabiliyoruz, peki bu yasaları ve evreni anlayabilmemiz demek, Yaratıcıya ihtiyaç duymuyoruz demek mi? Bence hayır. Zaten Yaratıcı bu yasaları da sahiplendiğini söyler (67/3-4). Ki zaten Allah bize yaratma sıfatını nasıl kullandığını söylemez, Allah bizden bunu kendi çabalarımızla öğrenmemizi ister (Ankebut/20). Yani bilimin evrenle ilgili birçok şeyi açıklaması Yaratıcının gereksiz olduğunu göstermez, ki zaten Yaratıcının kendisi bizden doğa bilimlerini öğrenmemizi istiyor (bkz: Kur'an). Buradaki mesele tamamen inanç meselesi.( ikisini de dene tarafını seç. )
Ama işte o can alıcı soru "ben nereye gideceğim?" bu sorunun cevabını Kur'an, ateizme göre ya da reenkarnasyona göre kat kat daha iyi vermiştir. Mesela Kur'an, din gününde mutlak adaletin ve sonuç olarak ceza ve ödülün varlığından bahseder. Inanmayabilirsin, bişey demem ama, objektif olarak bakabilirsen kesinlikle tutarlı ve mantıklıdır Kuran'ın bahsettiği mahşer günü ve ahiret.
Yani ne biliyim insanın ölüp yok olup gitmesi de tutarlıdır ama mantıklı değildir bence. Çünkü mantıklılık, insan beyniyle örtüşen paralel fikirler için kullanılır. Mantıklı değil çünkü biz ego sahibi varlıklarız amına koyim. Ne demek yok olmak? Neyse bu konuyu da kapatalım. (Yine ikisini de dene tarafını seç. )
Ben kimim? Ve nereden geliyorum? Soruları. Kur'an'a göre bizi Allah yarattı ve bizi imtihana sokarak bir nevi iyi kullarını ve kötü kullarını delillerle ayıkladı. Bu da mantıklı. Ayrıca Kur'an ile evrim hiçbir noktada çelişmez, lütfen evrimi ateizmin bir argümanı olarak kullanmayalım. Ateizme göre dünyaya geliş amacımız da: 404 not found. Herhangi bir amaç yok, yaşamak ve üremek( yine ikisini de dene tarafını seç. ).
Yani, bence inancımızı bu çok önemli 3 soruya bağlamalıyız. Ben kimim? Nereden geliyorum? Nereye gidiyorum? Size en mantıklı cevapları veren dini, ideolojiyi seçmelisiniz ve bunu hiçbir çevre baskısıyla veya herhangi birisini sana birileri popüler ya da kaka diye anlatmasına bağlı kalmadan kendi özgür iradenle seçmelisin ki o sana ait bir din, ideoloji olsun.
(Yazının devamını yazmayı düşünüyorum.)

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Kandırılmayı seven biri olabilirsin tamam kabul fakat binlerce tanrıdan neden arap tanrısını seçtiğini yazmamışsın. Bütün dinler aynı yalanları söylüyor. Yani şansına doğduğun yerdeki tanrı gerçek çıkmış. Onu da geçtim demek ki ne annene ne kız kardeşine ne eşine ne de çocuğuna(kız) saygısı olan bir insansın tebrik ediyorum cahiliiğinin devamını diliyorum.

K

Ateizmin sana islamla ilgili dayattığı şeyleri hap gibi yutmuşsun arkadaşım. Tebrik ederim seni. Biraz kafanı kullan, acaba islam bana gösterildiği gibi mi diye sorgula. Korkma.

Hasan Hindoğlu 6 yıl

Ateistim demedim savunmaya geçme. İslam kadına değer vermez. Bunu kabul etmek zorundasın kuranda yazıyor ben uydurmuyorum

Kaan Yakupçebi 6 yıl

Kuranın neresinden anlıyorsun bunu?

Hasan Hindoğlu 6 yıl

Dövebilirsin yazar. Parasını öde ilişkiye gir yazar. Kadınlardan üstünsünüz yazar. 2 kadının şahitliği bir erkeğe eşit yazar. 4 tane karı alabilirsiniz yazar yazar da yazar...

Kaan Yakupçebi 6 yıl

Parasını öde ilişkiye gir? Ulan manyak mısın? Hangi ayetten çıkardın bu safsatayı?

Hasan Hindoğlu 6 yıl

Nisa 24. Sen kuranı okumadan mı inandın? Bak diğerlerine bir şey diyememişsin bunu duymadığın için bi şaşırdın “Kocası olan kadınlarla da evlenmeniz haramdır, ancak harp esiri olarak eliniz altında bulunan cariyeler bundan müstesnadır. İşte bütün bunlar Allah’ın kesin hükümleridir. Bu sayılanlardan başkalarını, iffetli yaşamak, zina etmemek şartıyla, mal harcayıp mehirlerini vererek nikâhlamanız helâldir. Dikkat edin: Evlenerek beraberliklerinden yararlandığınız kadınlara, belirlenmiş olan mehirlerini verin, bu bir haktır. Ama belirledikten sonra, aranızda anlaşarak miktarını arttırıp eksiltmenizde size bir vebal yoktur. Allah alîm ve hakîmdir (her şeyi hakkıyla bilir, mutlak hüküm ve hikmet sahibidir).”(Nisa, 4/24).

Kaan Yakupçebi 6 yıl

Yok ben senin dediğin konulardaki ayetlerin hepsini biliyorum. Ama kuran kadın başlığına bakıyorsan, Kurandaki kadın ile ilgili tüm ayetlere bakmak "zorundasın" , öyle ateist sitelerde bulduklarını bana gösterme .

Hasan Hindoğlu 6 yıl

Kaba et oldum demek galiba bu. Bu kitabın sadece güzel kısımlarına inanayım gibi bir olay olamaz. Bunları kabul ettikten sonra diğerlerinin önemi mi kalır. Hadi kal sağlıcakla.

Kaan Yakupçebi 6 yıl

Ben sadece bir tarafını oku, demiyorum zaten konuyla ilgili bütünsel bak diyorum.

Hasan Hindoğlu 6 yıl

Güzel kardeşim. İyi şeyler var ama bunlar nedir? Ben bütün olarak bakıyorum. Tabusunu yıkamayan sensin. İtiraf edememek çok kötü bir duygudur bilirim. Savunma yapmana gerek yok. yorum yapamıyorum de geç.

Kaan Yakupçebi 6 yıl

"Dövebilirsin" yazan ayette, mealciler ikiye ayrılmış durumda oradaki "darabe" fiilini kimi mealciler dövme olarak almış kimisi de ayrılma olarak almış. Hangisi doğrudur bilmiyorum. Bunu arapça bilmeyen iki kişinin tartışması pek de mantıklı olmaz diye düşünüyorum. Kadınlardan üstünsünüz yazan ayet var mı hatırlamıyorum, varsa hatırlatırsan sevinirim. "Parasını öde ilişkiye gir." olayı sadece senin ayetten gördüğündür. 600 lü yılları biliyorsundur herhalde, sürekli savaşların yaşandığı bir dönemdir. O dönemde kocası ve babası ölmüş birsürü kadınlar ve çocuklar vardır. Hiçbirşeyi olmayan bir kadın yüksek ihtimalle fuhuşa yönelir. E Kuranın yapmak istediği bu olayın yaşanmaması. Bu savaş esirlerini parayla ilişkiye girin mi diyor? "Nikahlayın" diyor. Bence gayet mantıklı bir kural.

Hasan Hindoğlu 6 yıl

Muta nikahını duydun mu? Evlenme kastıo. Mealciler benim umrumda değil. Kendi dininde okuyanlar ne diyor o benim umrumda. Saçmalarsan sinirlenirim. Evet Hz. Muhammed gözünün önünde kocasını öldürdüğü kadınla evlenmiştir. Harika bir dinmiş. Nisa 34 ün başında üstünsünüz yazıyor.

Kaan Yakupçebi 6 yıl

Muta islamın içinde olan birşey değil bir kere. Evlenme ve boşanma sebepleri Kuran'da geçer, o bakımdan muta islamda olamaz.

Hasan Hindoğlu 6 yıl

Zaten ateistler muta nikahı kıyıyor. Ya sen daha kuranı okumadan nasıl hüküm verebiliyorsun? Uzmanlık alanın değil neye dayanarak yorum yapıyorsun?

Kaan Yakupçebi 6 yıl