Biliyorum ateist kardeşlerimin en nefret ettiği şeyi yazacam ama... Size Kur'an'a inanma sebeplerimden bahsetmek istiyorum.
İlk olarak bana Allah kavramını en ideal şekilde anlatıyordu. Allah var demek, kafamdaki birçok sorunun cevabı da var demekti. Ben kimim? Nereden geliyorum? Nereye gideceğim? Evrendeki bu düzenin bir sahibi var mı? Sahibi olmasaydı da bu olaylar gerçekleşibilir miydi?
Sondan başlamak istiyorum. Yaşadığımız evren çok sistematik bir şekilde bazı kurallara bağlı (zaman, enerji, hedehödö...) ve biz bu yasaları beynimizle açıklayabiliyoruz, peki bu yasaları ve evreni anlayabilmemiz demek, Yaratıcıya ihtiyaç duymuyoruz demek mi? Bence hayır. Zaten Yaratıcı bu yasaları da sahiplendiğini söyler (67/3-4). Ki zaten Allah bize yaratma sıfatını nasıl kullandığını söylemez, Allah bizden bunu kendi çabalarımızla öğrenmemizi ister (Ankebut/20). Yani bilimin evrenle ilgili birçok şeyi açıklaması Yaratıcının gereksiz olduğunu göstermez, ki zaten Yaratıcının kendisi bizden doğa bilimlerini öğrenmemizi istiyor (bkz: Kur'an). Buradaki mesele tamamen inanç meselesi.( ikisini de dene tarafını seç. )
Ama işte o can alıcı soru "ben nereye gideceğim?" bu sorunun cevabını Kur'an, ateizme göre ya da reenkarnasyona göre kat kat daha iyi vermiştir. Mesela Kur'an, din gününde mutlak adaletin ve sonuç olarak ceza ve ödülün varlığından bahseder. Inanmayabilirsin, bişey demem ama, objektif olarak bakabilirsen kesinlikle tutarlı ve mantıklıdır Kuran'ın bahsettiği mahşer günü ve ahiret.
Yani ne biliyim insanın ölüp yok olup gitmesi de tutarlıdır ama mantıklı değildir bence. Çünkü mantıklılık, insan beyniyle örtüşen paralel fikirler için kullanılır. Mantıklı değil çünkü biz ego sahibi varlıklarız amına koyim. Ne demek yok olmak? Neyse bu konuyu da kapatalım. (Yine ikisini de dene tarafını seç. )
Ben kimim? Ve nereden geliyorum? Soruları. Kur'an'a göre bizi Allah yarattı ve bizi imtihana sokarak bir nevi iyi kullarını ve kötü kullarını delillerle ayıkladı. Bu da mantıklı. Ayrıca Kur'an ile evrim hiçbir noktada çelişmez, lütfen evrimi ateizmin bir argümanı olarak kullanmayalım. Ateizme göre dünyaya geliş amacımız da: 404 not found. Herhangi bir amaç yok, yaşamak ve üremek( yine ikisini de dene tarafını seç. ).
Yani, bence inancımızı bu çok önemli 3 soruya bağlamalıyız. Ben kimim? Nereden geliyorum? Nereye gidiyorum? Size en mantıklı cevapları veren dini, ideolojiyi seçmelisiniz ve bunu hiçbir çevre baskısıyla veya herhangi birisini sana birileri popüler ya da kaka diye anlatmasına bağlı kalmadan kendi özgür iradenle seçmelisin ki o sana ait bir din, ideoloji olsun.
(Yazının devamını yazmayı düşünüyorum.)
Kuran'a inanma sebepleri
Hasan Hindoğlu
H
0 kişi takip ediyor.
Paylaş:
Şunu söylemek istiyorum biz dünyaya imtihan için gelmedik kendi günahlarımızdan dolayı dünyaya gönderildik adem ve havvanın günahı ile başladı bu ben tanrının bizi sırf denemek imtahan etmek için dünyaya yollamasına asla inanmam bu çok kötü birşey sanki tanrı bizi sırf eğlencesine bakalım imtihanı geçebilecekler mi az şunları deniyim diye bizi bu dünyaya yollaması bu bir yaratıcının yapacağı birşey değil
E o zaman sorarlar adama, neden ben Adem'in günahı yüzünden cennette değilim?
Bak kesinlikle insanın cenneten kovulduğu falan yoktur. Adem bu dünyada doğmuş ve ölmüştür. Adem meyveyi yemeseydi yine biz bu dünyada yaşayacaktık.
Ne farkeder adem günah işlemese başkası işlerdi mesela şöyle diyenler var ben neden bir adamın günahı yüzünden burdayım bana böyle bir seçim hakkı verilmedi felan ama bizim doğamızda günah işlemek var biz her zaman yanlış yapabiliyoruz biz kendimiz iyi olanı yapmaya çalıştığımızda istediğimiz iyi şeyi değil istemediğimiz kötü şeyi yapıyoruz
Bir adam yüzünden bu hale geldiysek tek bir adam sayesinde kurtuluş sağlanamaz mı işte isa bize bunu sağladı ona iman aracılığı ile tanrı bize cenneti vaad ediyor