Kurandaki alan çelişkiler?

Arkadaşlar 24 yaşındayım lisede felsefe hocamdan dolayı Kur'an ı sorgulamaya başladım birçok kez okudum kafama takılan kısımları araştırdım hatta birçok hoca ilede münakaşa yaptım lakin bir çelişki göremedim sizin bahsettiğiniz çelişki tam olarak hangi kısımlar
(Lütfen bana attigiz ayetlerin bir kısmını alıp atmayın Şu zamana kadar emin olduğum birşey varsa oda ayetlerin Diğer bir ayetle bağlı olduğu şimdiden teşekkürler)

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

Din kitaplarının gerçekten evrensel olduğunu nasıl düşünüyorsunuz aklım almıyor. Hz Muhammed'in evinde fazla kalmayın yemeği yiyip çıkın, diyen ayet var kardeşim ya yapma lütfen bu ayetin şimdi ki zamanla nasıl bir ilişkisi olabilir. Hz muhammed öldükten sonra eşlerinin evlenmelerini yasakladı. Tüm insanların değil sadece kendi eşlerinin evlenmelerini yasakladı. Bunun bizimle ne alakası var?

G

Hz. Muhammed uyurken bile onu izlemek isteyen insanlar varmis. Sonuçta onunda dinlenmesi gerekiyor ayrıca eşlerini yetiştirmek için zamana ihtiyacı vardı insanlar terketmedigi sürece bunu nasıl yapabilirdi. Hz Muhammed eşlerine Kur'an ı anlattı onlardanda Kur'an ı Diğer kadınlara anlatması istedi bu yüzden eslerimden uzak durun onlar kadınlara dini anlatacak demiş olabilir. Bu gayette mantıklı evli bir kadın karilik görevini yaparken aynı anda kadınlara islama anlatması kolay olmazdı. Unutmayalım ki Hz Muhammed eşlerini din konusunda egitmistir.

Yusuf Hesenli 6 yıl

Arkadaşım o zaman göre gerekli bir uyarı olabilir, şu an hükümsüz olduğunu anlamak çok da zor değil. Kur-an tüm zamanlara hitabeden bir kitap, şimdiki zaman uygun olanlara bakacaksınız

Gülşah Kabal 6 yıl