Kuran'daki mucizeler ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

610-633 yılları arasında çölün ortasında yetim ve hatta okuma yazma bilmeyen birisi teknolojinin olmadığı çağda uydurduğu!! sadece bi kaç âyet.

Kainatın daima genişlediği artık ilim ve bilim dünyasının kabul ettiği bir ilmi buluştur. Buna Kur'an şu ayetiyle işaret etmektedir. "Biz göğü büyük bir kudretle bina ettik. Ve şüphesiz biz onu genişleticiyiz." (Zariyat, 51/47)

20. asrın bir buluşu da her yıldız ve gök cisimlerin bir yörüngede durduğu gerçeğidir. Bu duruma Kur'an "Geceyi, gündüzü, Güneşi ve Ay'ı yaratan O'dur. Her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor." (Enbiya, 21/33)

Güneşin sabit olarak durduğu zannedilirdi. Oysa Kur'an güneşin sabit değil, aksine daima hareket eden ve belirli bir hızla ilerleyen bir gök cismi olduğunu söylüyordu. Ve asırlar sonra da ilim onu tasdik edecekti. Şöyleki "Güneş de kendisi için tespit edilen bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan bilenin takdiridir." (Yasin, 36/38)

Yoksa: 'Onu kendisi uydurdu' mu diyorlar? De ki: 'Haydi siz, yalan üzere uydurulmuş olarak onun benzeri on sûre getirin ve eğer doğruysanız, Allah'tan başka çağırabildiklerinizi çağırın.'(hud 11)

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
25
25 CEVAP

Şu an müslümanlıktan haberi olmayan kabileler de bile bu inançlar var kaldı ki astroloji ve uzay bilimi eski mısır inancından beri var

G

Halla dünya düz diye tuturan hacı hoca var

İlker Şura 6 yıl

Peki sizin evrenin nasıl evrelerle oluştuğunuzdan haberiniz var mı medeni ileri düzey bi toplumda yetişmişsiniz?

Muhammed Ersezer 6 yıl

gzde dinden haberı olmuyanlar o yukumluluklerden sorumlu olunmayacagınıda solemıslerdır o yonden bakıyorsan bılmeden yaptıgın gunahlar gunah sayılmazlar yada su mantıktan bak bılemden bırını kırmakla ısteyerek bırını kırmak gıbıdır .

Tarik Geyikler 6 yıl

tarık hocam türkçe konuşalım lütfen

Okyanus Musaloğlu 6 yıl

Okyanus Musaloğlu okudugunu anlamadıysan bence bır türkçe dersı al yada en ıyısı bıraz beyın al

Tarik Geyikler 6 yıl

ben günah kısmından hiç bahsetmedim çok alakası bir konu olduğu için cevap bile vermiyorum, muhammed, bizim haberimiz var diyemem ben araştırıyorum körü körüne hiçbir şeye hemen inanmıyorum, belki de şu an bilimin savunduğu gerçeklerin ötesinde bir gerçek keşfedilecek, ileri düzey toplum olduğumuzu da düşünmüyoruz, neden kendini insanlardan ayırma gereği duyuyorsun? Ve neden bu konuları kendin zaman ayırıp araştırmıyorsun ne kadar yoğun olabilirsin ki bunun için ?

Gzde Süncak 6 yıl

Gzde Mge Kuranda 6 evrede küçük bir parçanın patlamasıyla oluştuğu ve sürekli genişlediği yazmakta

Muhammed Ersezer 6 yıl

Gzde Süncak benım arastırma yapıp yapmadıgımı 2 kelam laftan anlıyacak kadar cok zeki ve ileri görüşlü olduğunu mu düşünüyorsun? Ben sana yukardakı bir nasit örnektır dedım hanı sen bılmıyorlar dedın ya bende ona gore bır cvp verdım sana. Araştirmalar sana neyı izah ediyor senın benım gibi insanların canı istedigi konulardan videolar yazılar yazarak internette paylastıklarını okuyarak arastırma mı sanıyorsun? Dunya ya sadece insan üzerinden bakıyor olman cok farklı hiç denizlerin altına bakıp düşündün mü insanlar su üstünde ama balıklar nasıl suda yasıyorlar bazı balık turlerıde hem suda hem karada yasıyabılıyorlar herseyın tamamen tesadufi olarak olmus olması ne kadar manidar veya gercekcı olabılır .

Tarik Geyikler 6 yıl

Muhammed Ersezer Kur'an-ı Kerimdeki mucızelerı hep görmezden gelip farklı şeylere odaklandıkları için o kısımlara hep tesaduf dıyorlar

Tarik Geyikler 6 yıl

Gzde Süncak müslüman ol dıyen yok zaten o senın dusuncen burda basıt yonden tartısınca neden tii ye alıp umursamaz tavırlar egonu izah eder hayat senın hayatın sana gore dogru neyse onu yasarsın ama asla ınsanları kendı karsıt dusuncen dıye kucumseme derım .

Tarik Geyikler 6 yıl

tarık ve muhammed cevap vermiyorum, sorduğunuz soruların cevabı google da bile varken, siz bir şeyi savunmak için cevap yazıyorsunuz ama aklınızda ki soru işaretlerini araştırmıyorsunuz, o bahsettiğin balık mevzusu bile bir evrimdir ama bunu okumak araştırmak gerekiyor, adamlar size google yaptı daha ne yapsınlar ya, bu kadar kolay bilgi elde edilen bir çağda nasıl olur da bu bilgilere kapalı olup körü körüne tartışabiliyorsunuz, hayranınızım

Gzde Süncak 6 yıl

Gzde Süncak evrim ne onu ögrenmenı tavsıye ederım evet bılgı cagındayız o google dedıgın bır cok yerınde senın gıbılerını kandırmak ıcın yalan dolan bı dunya yazılarda var ona bakarsan sırf ınternetten arastırmalarla bır yargıya varma derım eskıden tıpcıydım amelıyatlara gırerdım amelıyatta bıle yapılabılecekler sınırlıdır neden ınsanlar öluyor o zmn bılım dıorsun ölulerı dırıltsınler yada erkek spermı olmadan bır kadın hamıle kalabılsın yada bır erkek genı ıle ona kadın gıbı dogum yaptır yada bır kadın anne olunca dogumdan hemen sonra gogusunden akan sut tesaduf ama o anne sutune es deger bısey dahı bulma ama bılım cagı bılım dıye kıvranırsınız.

Tarik Geyikler 6 yıl

evrim ne öğrenmeni tavsiye ederim diyip cümleyi tesadüf diye bitirmen kdjnskjfhsdkj,

Gzde Süncak 6 yıl

Gzde Süncak cvp veremedıklerınız hersey tesaduf gerısı bilim sonra kalan kısmıda egonuz saygılar: D

Tarik Geyikler 6 yıl

Gzde Süncak Allah rızası ıcın son kez yapam da az daha kıvran dedım neyse hayırlı geceler Ateist insan

Tarik Geyikler 6 yıl

engelliyorum ateistim sağolsun bunu düşünmüş ^^

Gzde Süncak 6 yıl

Gzde Mge sana da diyim bari herkese dedim bizim vazifemiz tebliğdi elimizden geldiğince yaptık Allah sanada hidayet nasip eylesin.

Muhammed Ersezer 6 yıl

tarık hocam hemen beyin al gibi boş boş laflar yapacağına dil ve anlatım kurallarına uy, ben sana beyinsiz gibi bir hakaret ettim mi? Anladığın dil bu mudur?

Okyanus Musaloğlu 6 yıl