Kuran'daki mucizeler ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

610-633 yılları arasında çölün ortasında yetim ve hatta okuma yazma bilmeyen birisi teknolojinin olmadığı çağda uydurduğu!! sadece bi kaç âyet.

Kainatın daima genişlediği artık ilim ve bilim dünyasının kabul ettiği bir ilmi buluştur. Buna Kur'an şu ayetiyle işaret etmektedir. "Biz göğü büyük bir kudretle bina ettik. Ve şüphesiz biz onu genişleticiyiz." (Zariyat, 51/47)

20. asrın bir buluşu da her yıldız ve gök cisimlerin bir yörüngede durduğu gerçeğidir. Bu duruma Kur'an "Geceyi, gündüzü, Güneşi ve Ay'ı yaratan O'dur. Her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor." (Enbiya, 21/33)

Güneşin sabit olarak durduğu zannedilirdi. Oysa Kur'an güneşin sabit değil, aksine daima hareket eden ve belirli bir hızla ilerleyen bir gök cismi olduğunu söylüyordu. Ve asırlar sonra da ilim onu tasdik edecekti. Şöyleki "Güneş de kendisi için tespit edilen bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan bilenin takdiridir." (Yasin, 36/38)

Yoksa: 'Onu kendisi uydurdu' mu diyorlar? De ki: 'Haydi siz, yalan üzere uydurulmuş olarak onun benzeri on sûre getirin ve eğer doğruysanız, Allah'tan başka çağırabildiklerinizi çağırın.'(hud 11)

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
25
25 CEVAP

milattan önce 200 yıllarında yapılan bir makina var antikythera düzeneği deniyor. Yıldızların, gezegenlerin ve ayın tüm hareketlerini hesaplayabilen mekanik bir makine. Onu bu kadar muhteşem yapan ise ayın ekliptik yörüngesi sayesinde bazen hızlı bazen de yavaş dönüşünü bile programlamış olmaları. Peki bu düzeneği hangi bilgiyle tasarladılar, putperest arapların astronomi üzerine yazdıklaı kaynakları yunancaya çevirerek. Yani muhammed döneminde astronomi bilinmiyordu da kuran da yazıyor türünden mucize uydurmayın. Asıl o kadar iyi astronomi bilgisine rağmen kuranda saçma sapan verilen yanlış bilgilere bakın.

I