Muhammed’e biat etmeyen Mekke müşrikleri Abdülmüttalip'e neden biat etti?

BİR MİLYON DOLARLIK SORU

Muhammed’e biat etmeyen Mekke müşrikleri bir önceki nesilde Muhammed’in dedesi Abdülmüttalip’in yöneticiliğini, krallığını neden kabul ettiler?

Üstelik Abdülmüttalip Medine’den Mekke’ye özel olarak getirtilmiş birisi. Haşim’in Neccaroğullarından olan karısı Selma’dan olan çocuğu.

Aynı soydan olduğu halde neden Muhammed’e biat edilmedi?

Cevabı basit aslında ama yorumlarınızı merak ediyorum.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

cevap:

yukarıda saydığım isimlerin anası Fatıma Binti Amr... Mahzumoğullarının yöneticisinin kızıydı, yani "mekkeli müşrikler" dedikleri velid b müğire ebu cehil vs... Hepsi aynı soydan geliyordu. Abdülmüttalip bu kızla evlendirildiği için hepsi sorgusuz sualsiz ona biat ettiler. Medineden özel olarak getirildiği halde kabul ettiler, köprü görevi kuracaktı kabileler arasında.

Ama Abdülmüttalip ölünce ve onun yerine geçecek oğlu olmayınca askeri ve idari yönetimi ellerine aldılar. Amr b Hişam (Ebu Cehil) bazılarına göre 25 bazılarına göre ise 33 yaşında meclise girdi. Minimum meclise girme yaşı 40 olmasına rağmen (o kadar güvenip sayıyorlardı adamı) Zaten 1. dereceden akrabalardı. Abdülmüttalibin oğlu Abdullah geleneği bozdu ve başka kabilede birinden çocuk yaptı. Zaten genç yaşta öldü. Ebu Talip de fakirlikten kurtulmak için Esedoğullarından Hatice'ye yanaştı Muhammed'i evlendirmek için.

Aklınıza takılabilir neden kendi evlenmedi diye, sonuçta Hatice ve Ebu Talip akran.. Çünkü Ebu Talip zaten aynı kabileden biriyle evliydi ve bu kabilenin kızları tek eşliliği şart koşuyorlardı evlenirken. Ümmi olmadıkları için, yani bir kitapa bağlı oldukları için. O kızdan da ali doğdu.

K

Yorumu yeni gördüm.

Tenzile Yurdakan 6 yıl

Hangi kitapmış o bağlı oldukları. Sakın Kuran demeyesin. O dönem Kuran daha yok ortada

Yasemin Incegöz 6 yıl

Yasemin Incegöz beni esed den varaka tevrat ve incili arapçaya tercüme edip vaazlar veriyordu etrafta. Zaten muhammedle haticenin nikahını da o kıymıştır. Ne kuranı :))

Karmati Silistre 6 yıl

problem şu; neseb baba üzerinden mi devam eder anne üzerinden mi? Babadan devam eder diyenler anneden devam eder diyenlere savaş açtılar

Karmati Silistre 6 yıl