Müslümanlar kuranı sorgulayarak mı okur yoksa hiç sorgulamaz mı?

Müslümanlar (kuranı okumuş olanlar) kuranı muhammed in kendi çıkarları doğrultusunda, her hangi vahiy falan almadan kendi kafasından yazmış olma ihtimalini göz önünde bulundurarak mi okurlar yoksa bu fikri hiç bir şekilde göz önünde bulundurmadan peşinen reddederek mi?

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Arastirirsaniz diyorsunuz; hangi meali okuyalim tavsiye ettiginiz bir meal var mi? Sahsen ben arapca bilmiyorum ki ingilizceyi bile zorunlu ders seklinde almamiza ragmen hangimizin kendi dilinden bir baskasina tam bir hakimligi var? Kaynak kuran demeyin lutfen, bu bana bir sey kazandirmayacaktir.

Ç

Yav zaten orada yazanın bir önemi yok ki. Nasılsa mutlaka iyiye yoracaklar.

Önder Daa 6 yıl

Kendisi guzelce aciklamis iyi hos da zittini soyleyene de arastirin demis merak ettim. ozellikle merak ediyorum sorgulayip dusunen kisiler-ki buna ben de dahilim- bir yerlerden bir sey buluyor, bunu dile getiriyor. Ardindan o dusunce ya etraflarindaki koruma kalkanina carpip disa savruluyor ya da kendilerine gore sekillendirilip bize postalaniyor. Bilgili bir sekilde yazmis beyefendi. Ben de merak ettim bu bilginin kaynagi nedir? Hangi meal i okumamiz gerekmektedir onun goruslerini daha iyi anlayabilmek icin.

Çağla Furun 6 yıl

Birine gözün kör olmuşcasına aşık olursun da yanlışlarını, hatalarını hiç bir şekilde görmez ya da görmezden gelirsin de hep iyiye yorarsın ya aynı kafa.. Sen bu amcaya ne anlatimırsan ne dersen de. Ayetleri göstermeyi bırak gözüne de soksan adam yok aslinda orada şöyle anlatılmak istenmiştir yok dönemin şartlarına göre en uygun olanı odur falan diyecektir. Kuranda kadınlar alehine hiç bir hüküm yoktur demiş baksana.. Sen bu adama ne anlatacaksın?

Önder Daa 6 yıl

Hayir ben onu da kotulemiyorum yoktur diyor belki de guzelce okumus arastirmis vb. Olmadigini da gormustur. Biz de ogrenelim bir bildigi varsa

Çağla Furun 6 yıl

Sana şöyle anlatayım bu bir sektör. Din bir sektördür, iş koludur. Tıpkı inşaat, bankacılık, sigorta vs gibi.. Netice de çok da kârlıdır. Bu sektörden ekmek yiyen çok sayıda insan olduğu gibi yalnızca bu sektörden yolunu bulmuş çok sayıda zengin de vardır.. Dolayısıyla ekmeklerine mani olunmaması için sürekli bir savunma, olumsuzu olumluya çevirme, görmezden gelme yahut çarpıtma çabası içerisindedirler. Olumsuz yanlarını kendi görüyor olsa bile elbette sana söylemeyecektir. Dandik bir ürünü satan satış danışmanının "valla abla bu ürün dandik sen bunu alma" demesi gibi bir şey olur bu. Dolayısıyla böyle bir davranış beklemek gerçekçi olmaz.

Önder Daa 6 yıl