Müslümanlıkta evrim

Size şaşıracağınız birşey söylüyümü ?

Evrime inanmamak şirktir ve Islamiyete terstir. Dinden çıkarsınız. Eğer kendinize Müslümanım, Kur'an'a inanıyorum diyorsanız evrime inanmak ZORUNDASINIZ.

Cevabını vermeden önce yorumlarınızı okuyacağım.

Cevap:

Önce Türk insanı yıllarca (Cumhuritet döneminden daha öncesi dahil) Kur'an dan uzaklaştı. Evet okudu, dinledi ama asla anlamadı. Şimdi samimi bir şekilde kendinize sorun; Fatiha suresinde nedeniyor? Veya Ezan okunduğunda ne söyleniyor? Bilmiyorsunuz. Çünkü yıllarca arapça okuduğunuzu sandınız ama sadece ezber yaptınız. Tanrı olan Allahın kitabında ne anlatmak istediğini bilmediniz. Kadınların regl dönemini anlatan ayetlerde bile hüngür hüngür ağladınız.

Kur'an'ı Türkçe anlıyarak okduğunuzda nelerle karşılacaksınız? Bilime, gökle, bioloji ile ve evrenle karşılacaksınız. Ve konumuz olan evrim ile.

Yahu sen nediyorsun? Der gibisiniz.

Ben demiyorum, evrimi Enbiya suresinde anlatan Allah diyor. Hiç enbiye suresinin 30. Ayetine baktınızmı ne anlatıyor ?

Bakmadınızmı? Ben yazıyım;

"O küfre sapanlar görmediler mi ki gökler ve yer bitişik idi, biz onları ayırdık. Her canlı şeyi sudan oluşturduk. Hâlâ iman etmeyecekler mi?"

Şimdi bir ayetta 2 büyük bilimsel olay anlatılıyor. İlki Big Bang dediğimiz büyük patlama. Yani bütün maddelerin bir iken ayrılması ve evrenin oluşumu.

İkince kısımda ise Darwininde, günümüzde ki bilim insanlarında evrimi anlatırken söyledikleri "Canlılar sudan oluşmuştur" sözüdür.

Allah bile kitabında evrimi basitçe anlatırken halen evrim yok demek aptallıkdan öte Müslümanım diyenlerin islamiyeti bilmemesidir.

com-3p4foihfqk3hyj9newy0.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

Birşey yazıyorsanız cevap verdikden sonra silmeyin...

com-ii9v44le9jovo15tnlfy.jpg

S

Ferda Nur Çoruhlu

Süleyman Borak 6 yıl

akıl akıldan üstündür..

Atakan Tahmazoğlu 6 yıl

Atakan Tahmazoğlu hayır güzel bir yazı yazmış, cevap verdim sildi. Sebebi neydi ki...

Süleyman Borak 6 yıl

Evet güzel birşey güzelde bir yazı araştırmış uğraşmış kendi fikirleriyle böyle bir kanıya varmış. Silmesinin bir anlamı yok cevaplayamacagi soruları görünce kaçma yolunu tercih ediyorlar belki seninle tartissa orada o haklı çıkacaktı bilinmez zoru görüp kacildikca doğrular bulunamazki

Atakan Tahmazoğlu 6 yıl

Ferda Nur Çoruhlu cehaletinizle mutluluklar o vakit

Süleyman Borak 6 yıl

Atakan Tahmazoğlu sabrı yokmuş hanımefendinin. Nediyelim.

Süleyman Borak 6 yıl

İşte kuranı bu yüzden birçok kişi yorumluyor doğruyu bulmak için herkes kendi yorumunu kabul ettirmeye ve ispat etmeye çalışıyor. Büyük çoğunluğun kabulünü alınca o doğru kabul ediliyor eğer böyle olmasaydı halimiz ne olurdu

Atakan Tahmazoğlu 6 yıl

Ferda Nur Çoruhlu dik kafalı olsam elimdeyken yazınızı silerim, cevap vermem. Ki cevaplarımda merakımdan size tekrar soru sordum değilmi ?

Süleyman Borak 6 yıl

Ferda Nur Çoruhlu peki bu saçma eşref-i mahlükata sorduğu soruların cevabını verirmisiniz ?

Süleyman Borak 6 yıl

Ferda Nur Olaya ön yargılı yaklaşıyorsun. Objektif olmaya çalış bizim gözümüzle olaya bak bişey kaybetmezsin

Atakan Tahmazoğlu 6 yıl

Sorularım:

com-rr7i2jw9zwtapk9b4a9j.jpg

Süleyman Borak 6 yıl

YouTube izlediğim 3 5 alim bozuntusunun dedikleriyle gelme buraya önce kendin araştır sonra başkalarının fikrini al baskalarinin fikirlerini sorgulamadan kabul edersen bu köleliktir

Atakan Tahmazoğlu 6 yıl

Haha

Atakan Tahmazoğlu 6 yıl

Bide Ön yargılı değilim diyor daha tartışmaya bile tahammülü yok

Atakan Tahmazoğlu 6 yıl