Müslümanlıkta evrim

Size şaşıracağınız birşey söylüyümü ?

Evrime inanmamak şirktir ve Islamiyete terstir. Dinden çıkarsınız. Eğer kendinize Müslümanım, Kur'an'a inanıyorum diyorsanız evrime inanmak ZORUNDASINIZ.

Cevabını vermeden önce yorumlarınızı okuyacağım.

Cevap:

Önce Türk insanı yıllarca (Cumhuritet döneminden daha öncesi dahil) Kur'an dan uzaklaştı. Evet okudu, dinledi ama asla anlamadı. Şimdi samimi bir şekilde kendinize sorun; Fatiha suresinde nedeniyor? Veya Ezan okunduğunda ne söyleniyor? Bilmiyorsunuz. Çünkü yıllarca arapça okuduğunuzu sandınız ama sadece ezber yaptınız. Tanrı olan Allahın kitabında ne anlatmak istediğini bilmediniz. Kadınların regl dönemini anlatan ayetlerde bile hüngür hüngür ağladınız.

Kur'an'ı Türkçe anlıyarak okduğunuzda nelerle karşılacaksınız? Bilime, gökle, bioloji ile ve evrenle karşılacaksınız. Ve konumuz olan evrim ile.

Yahu sen nediyorsun? Der gibisiniz.

Ben demiyorum, evrimi Enbiya suresinde anlatan Allah diyor. Hiç enbiye suresinin 30. Ayetine baktınızmı ne anlatıyor ?

Bakmadınızmı? Ben yazıyım;

"O küfre sapanlar görmediler mi ki gökler ve yer bitişik idi, biz onları ayırdık. Her canlı şeyi sudan oluşturduk. Hâlâ iman etmeyecekler mi?"

Şimdi bir ayetta 2 büyük bilimsel olay anlatılıyor. İlki Big Bang dediğimiz büyük patlama. Yani bütün maddelerin bir iken ayrılması ve evrenin oluşumu.

İkince kısımda ise Darwininde, günümüzde ki bilim insanlarında evrimi anlatırken söyledikleri "Canlılar sudan oluşmuştur" sözüdür.

Allah bile kitabında evrimi basitçe anlatırken halen evrim yok demek aptallıkdan öte Müslümanım diyenlerin islamiyeti bilmemesidir.

com-3p4foihfqk3hyj9newy0.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

İnsan bir baksın, hangi şeyden yaratıldı? Dökülüp atılan bir sudan yaratıldı. Bel kemiği ile kaburgalar arasında (ki organlar)dan çıkar. (Tarık Suresi, 5-7)

H