Müslümanlıkta evrim

Size şaşıracağınız birşey söylüyümü ?

Evrime inanmamak şirktir ve Islamiyete terstir. Dinden çıkarsınız. Eğer kendinize Müslümanım, Kur'an'a inanıyorum diyorsanız evrime inanmak ZORUNDASINIZ.

Cevabını vermeden önce yorumlarınızı okuyacağım.

Cevap:

Önce Türk insanı yıllarca (Cumhuritet döneminden daha öncesi dahil) Kur'an dan uzaklaştı. Evet okudu, dinledi ama asla anlamadı. Şimdi samimi bir şekilde kendinize sorun; Fatiha suresinde nedeniyor? Veya Ezan okunduğunda ne söyleniyor? Bilmiyorsunuz. Çünkü yıllarca arapça okuduğunuzu sandınız ama sadece ezber yaptınız. Tanrı olan Allahın kitabında ne anlatmak istediğini bilmediniz. Kadınların regl dönemini anlatan ayetlerde bile hüngür hüngür ağladınız.

Kur'an'ı Türkçe anlıyarak okduğunuzda nelerle karşılacaksınız? Bilime, gökle, bioloji ile ve evrenle karşılacaksınız. Ve konumuz olan evrim ile.

Yahu sen nediyorsun? Der gibisiniz.

Ben demiyorum, evrimi Enbiya suresinde anlatan Allah diyor. Hiç enbiye suresinin 30. Ayetine baktınızmı ne anlatıyor ?

Bakmadınızmı? Ben yazıyım;

"O küfre sapanlar görmediler mi ki gökler ve yer bitişik idi, biz onları ayırdık. Her canlı şeyi sudan oluşturduk. Hâlâ iman etmeyecekler mi?"

Şimdi bir ayetta 2 büyük bilimsel olay anlatılıyor. İlki Big Bang dediğimiz büyük patlama. Yani bütün maddelerin bir iken ayrılması ve evrenin oluşumu.

İkince kısımda ise Darwininde, günümüzde ki bilim insanlarında evrimi anlatırken söyledikleri "Canlılar sudan oluşmuştur" sözüdür.

Allah bile kitabında evrimi basitçe anlatırken halen evrim yok demek aptallıkdan öte Müslümanım diyenlerin islamiyeti bilmemesidir.

com-3p4foihfqk3hyj9newy0.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

kuranı yalancı mı çıkartmaya çalışıyorsunuz? Hicr (26)
Andolsun, biz insanı kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş bir balçıktan yarattık.

Müminun (12)
Andolsun, biz insanı, çamurdan (süzülmüş) bir özden yarattık.

İsra (70)
Andolsun, biz insanoğlunu şerefli kıldık. Onları karada ve denizde taşıdık. Kendilerini en güzel ve temiz şeylerden rızıklandırdık ve onları yarattıklarımızın bir çoğundan üstün kıldık.

Ta Ha (55)
(Ey insanlar!) Sizi topraktan yarattık, (ölümünüzle) sizi oraya döndüreceğiz ve sizi bir kere daha oradan çıkaracağız.

Saffat (11)
(Ey Muhammed!) Şimdi sen onlara sor: "Kendilerini yaratmak mı daha zor, yoksa yarattığımız diğer şeyleri yaratmak mı? Şüphesiz biz onları yapışkan bir çamurdan yarattık.

Furkan (49)
O, rahmetinin önünde rüzgarları müjdeci olarak gönderendir. Ölü toprağı canlandıralım, yarattıklarımızdan bir çok hayvanları ve insanları sulayalım diye gökten tertemiz bir su indirdik.

İnsan (2)
Şüphesiz biz insanı, karışım halindeki az bir sudan! (meniden) yarattık ve onu imtihan edeceğiz. Bu sebeple onu işitir ve görür kıldık.

Hac (5)
Ey insanlar! Ölümden sonra diriliş konusunda herhangi bir şüphe içindeyseniz (düşünün ki) hiç şüphesiz biz sizi topraktan, sonra az bir sudan (meniden), sonra bir "alaka"dan, sonra da yaratılışı belli belirsiz bir "mudga"dan3 yarattık ki size (kudretimizi) apaçık anlatalım. Dilediğimizi belli bir süreye kadar rahimlerde durduruyoruz. Sonra sizi bir çocuk olarak çıkarıyor, sonra da (akıl, temyiz ve kuvvette) tam gücünüze ulaşmanız için (sizi kemale erdiriyoruz.) İçinizden ölenler olur. Yine içinizden bir kısmı da ömrün en düşkün çağına ulaştırılır ki, bilirken hiçbir şey bilmez hale gelsin. Yeryüzünü de ölü, kupkuru görürsün. Biz onun üzerine yağmur indirdiğimiz zaman kıpırdar, kabarır ve her türden iç açıcı çift çift bitkiler bitirir.


neden yaratmış bakın bunlar kuranın ayetleri saçmalamayın dinden çıkmayın hehe

E

Benim yazdığım ayetler neyin ayeti, uzaylıların mı ?

Süleyman Borak 6 yıl

sen kuranı okumamışın bunlar ne incildenmi ?

Erkan Kolukırık 6 yıl

Erkan Kolukırık okumasam yazdığım ayetleri nereden alacam? Soruma dönecek olursak benim yazdıklarım Kur'an ayeti değilmi ?

Süleyman Borak 6 yıl

sana 7 ayet gösterdim çamur ve toprak diye ne suyundan bahsediyorsun hani göster başka ayet suyun devamını haklısın diycem?

Erkan Kolukırık 6 yıl

Erkan Kolukırık Enbiya suresni başından sonuna kadar oku bi sonra tekrar yaz

Süleyman Borak 6 yıl

dünyanın halla düz olduğunu kuranda yazarken sen kuranın bilim ile örtüştüğünü idaa ediyorsun günah işliyon bence allahın sözüne karşı çıkıyon

com-owoat1vj2xulnlyun3hv.jpg

Erkan Kolukırık 6 yıl

kuran bilim ile örtüşüyor evet

com-txq8zz5v2h7a4i23jq4a.jpg

Erkan Kolukırık 6 yıl

Erkan Kolukırık dediklerimi okuyun cevap vericem değilse boş boş facebook paylaşımları alıp buraya koymayın.

Süleyman Borak 6 yıl

hepsi kuran ayetleri din ilahiyat bilginleri neresi boş? Kuranı inkar ediyon ?

Erkan Kolukırık 6 yıl

daha size kurandan yüzlerce örnek verebilirim ama tartışmaya gerek yok konu uzar ve sapar kuranı türkçe mealini okuyun ve anlayın

Erkan Kolukırık 6 yıl

sizin allahınız bana akıl vermiş bende aklımla size cevap veriyorum kopyalayıcı değilim merak etmeyin zeki bir insanım muceze kuranda yoktur bunu bilin! Daiha islamı bile bilmiyorsunuz kuranı okumamışınız din islam istediğinizi alıp beğenmediğinizi görmezden gelen bir kitap değildir!

com-4ske88872u1zifxb1bcs.jpg

Erkan Kolukırık 6 yıl

İSRA-59 ayeti Diyanet İşleri: Bizi, (Kureyş’in istediği) mucizeleri göndermekten, ancak, öncekilerin onları yalanlamış olması alıkoydu. (Nitekim) Semûd kavmine o dişi deveyi açık bir mucize olarak verdik de onlar bu yüzden zalim oldular. Oysa biz mucizeleri sırf korkutmak için göndeririz.

Erkan Kolukırık 6 yıl

Türk İslam İnsan'i çok güzel masal anlatıyorsun helal olsun da kuran masal kitabı değil!

com-dja1kggp2vwen7qbpafo.jpg

Erkan Kolukırık 6 yıl

Türk İslam İnsan'i size din satıcısı deniyo cahil insanlara din satıyorsunuz herkezin kendiniz gibi cahil zanediyorsunuz kuranı diyanet bilmiyor siz biliyorsunuz

Erkan Kolukırık 6 yıl

şöyle 10 ayete bir mantıklı cevap veremiyorsun amma uzatmışın bunu bizde biliyoruz allah ol diyince oluveriyo bunu desen yeterliydi

Erkan Kolukırık 6 yıl

herşey bundan ibaret meal oyunları ile kuranı değiştirmeyin günah!

com-siq10t7k3x8ejucdet1l.jpg

Erkan Kolukırık 6 yıl

işte konu neydi başık neydi yazdığım yorumlar tartışma neydi başkasıyla tartışırken salçaya maydanoz oldun ya aferim başından başlasaydın okumuş biri derdim ama değilsin bişeyler anlatmaya çalışıyosun kendini ifade edmiyorsun yanlış aralara giriyon haklısın anlayan anlar tabiki ve allah bilir!

Erkan Kolukırık 6 yıl