Neden ateist, deist oldunuz? sorgulamaya iten nedir?

Bir sorum var herkese.
Sizi sorgulamaya iten ilk şey neydi mesela? Sorgulamaya başladıktan sonra ateist deist vs olmanızdaki en büyük etken neydi? Hatta sonradan dinine bağlı bir insan olan var mı aramızdan çıkar mı?
Bugün bir şey dikkatimi çekti. O şu; bir insanın başına kötü bir şey geldiğinde ya dinden çıkıyor ya da dindar oluyor bir anda.

Malum şimdi ramazan geldi. Tüm yıl belki müslümanlıktan yoksun yaşayıp bir ay boyunca hafız kesilecek tipler çıkacak karşımıza. Gösteriş falan diyip geçmeyin lütfen. Namaz kılmayıp namaza başlayan, açık dolaşırken başını kapatan, bir yandan da dinden uzaklaşıp, Allaha/Tanrıya inanmayan insanlar görebiliyoruz. Bunun sebebi nedir merak ediyorum.

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Beni uzay belgeselleri, türkçe meal ve duaların boşa gitmesi sorgulamaya itti. İnanıp dua ederken elde edemediğim şeyleri dua etmeye gerek kalmadan elde etmek için gerekli tedbirleri alarak elde edildiğini anladığım günden beri gayet mutluyum ve dinden çıktığım için ilahi hiç bi zorluk görmedim

Y

anlıyorum ilahi bir zorluğu burada görmedin diye ölünce görmeyeceğin anlamına gelmiyor sanırsam he?

Aykut Ekinak 6 yıl

Göreceğim anlamınada gelmiyor?

Yılmaz Öyküü 6 yıl

gayette geliyor nasıl gelmiyor sen işine geldiği gibi düşünmek istiyorsun da ondan öyle sanıyorsun

Aykut Ekinak 6 yıl

Hadi firavunun ayının ayağını taşa değdirmedik çünkü dünyada ona eziyet yoktu onun eziyeti ahirette ayetini yuvarla bana

Yılmaz Öyküü 6 yıl

Atının olacaktı

Yılmaz Öyküü 6 yıl

sen kendini kandırarak ne din sahibi olabilirsin ne de dinden çıkabilirsin nefsine yenik düşen sıradan bir fanisin fazla şansını zorlamana gerek yok ahir zamanın da çektiklerini anlatmanı çok isterdim ama herkes kendi bir tarafını düşüneceği için görüşemeyiz gibime geliyor.

Aykut Ekinak 6 yıl

Sen inandığın için cennete gideceksin ben allaha şirk koştuğum için arafta kalacağım öyle mi?

Yılmaz Öyküü 6 yıl

benim gideceğim garanti değil ama senin gidemeyeceğin garnati kardeşim

Aykut Ekinak 6 yıl

Benimle birlikte dünyaya ve insanlığa çok güzel şeyler katmış bilim adamlarıda cehennemee gidecek adaletli tanrı?

Yılmaz Öyküü 6 yıl

tanrıya bende inanmıyorum çünkü tanrı diye bir şey yok kardeşim Allah dersen ciddiye alabilirim ^^

Aykut Ekinak 6 yıl

Ne farkediyor sonuçta o herşeyi bilen ve anlayan değil mi? Rab tanrı allah yaratıcı hepsi aynı şeyi ifade etmiyor mu? Neden bu kadar dar düşündüğünü öğrenebilir miyim?

Yılmaz Öyküü 6 yıl

ifaden yanlış dı belirttim konuyu açmana gerek yok ki. Ben telefonu icat eden bilim adamı grahambell de kafirse yanacak sende yanacaksın bunda ne gibi bir saçmalık var anlayamadım?

Aykut Ekinak 6 yıl

İlla ateistlerin dediği mi doğru ego güzeldir fazlası zarardır

Aykut Ekinak 6 yıl

Tanrı ateistlerin kullandığı bi terim değil allah kelimesinin türkçe karşılığı güzel kardeşim egoyla alakası yok bunun

Yılmaz Öyküü 6 yıl

İyide adalet bunun neresinde anlatır mısın? Biri verem aşısını bulmuş milyonlarca insanı kurtarmış ama sonsuza dek yanacak diğeri insanlık için hiç bişey yapmamış sadece kelimei Şahadet getirdi diye cennete gidecek e adalet nerede be kardeşim

Yılmaz Öyküü 6 yıl

İşte en son cümlende bahsettiğin kadar kolay değil Müslümanlık kardeşim senin sorunun burada bunun anlasan zaten ateist olamayacaksın ya anlamak istemiyorsun ya da gerçekten anlayamıyorsun oturup ta sana dini yapman gerekenleri anlatmakla uğraşamam sadece kuran-i kerimi okudum diyen tiplerdensen bir daha okumanı tavsiye ederim çünkü ben çok merak ediyorum anlayacak mısın anlamayacak mısın.

Aykut Ekinak 6 yıl

Ama öyle demiyor mu kitap? İnananlar cezalarını çektikten sonra cennete gidecek ama inanmayanlar sonsuza kadar yanacak?

Yılmaz Öyküü 6 yıl

Doğrudur ben kuran-i kerimi bitirmedim açıkçası eğer affedilebilir bir cezan varsa gidebilirsin diyordur ama kafir isen işin zor çok vaaz dinledim hepsi yalan söylüyor olamaz ki güzel arkadaşım

Aykut Ekinak 6 yıl

Bak inanan bi insan için en zoru madem dinler yok cennet cehennem yok bize öldükten sonra ne olacak sorusudur. O kadar kendimizi eşsiz görüyoruz ki öldükten sonra yok olma fikrini kimse sindiremiyor. Ben öldükten sonra yok olacağız demiyorum ama senin dinlediğin vaazı verenlerde bunu kendine yakıştıramıyor olabilir mi? Hatta bütün inanan insanlar ölümden sonra olacakları bilmediği için kendini inanma zorundalığı hissediyor.

Yılmaz Öyküü 6 yıl

Olabilir mi?

Yılmaz Öyküü 6 yıl

Yani açık konuşmak gerekirse buna net bir cevap veremem de yani olacaklar belli yani bunlar kuran-i kerimde yazmıyor mu kardeşim? Bunu bana niye soruyorsun ki acaba siz olacakları düşünmeyerek kendinizi avutuyor olabilir misiniz? Ben inanıyorum ve tek korktuğum varlık Allah gerçekleri saklamaya gerek yok kurallar dışında yaşamamak için çabalıyorum

Aykut Ekinak 6 yıl

Ben de onu diyorum güzel kardeşim tek bi hayatın var ya onu hiç olmayan bişeyin korkusuyla yaşamaya değer mi? Vşcdanın dinin olsun. Bu koskoca evreni yaratabilecek eşsiz kuvvet kadının saçının teliyle uğraşmaz bi yaşadığın hayatı yaptığın dini ritüelleri sorgula bunlar sana şimdi normal gelse bile emin ol yapmayı bıraktığın an ne kadar saçma seylerle kendini oyaladığını fark edeceksin. En basitinden ben boy abdesti alırken vücuda iğne deliği kadar kuru yer kalmayacak emrinden ötürü hasta olma derecesine gelmiştim. Defalarca tekrar tekrar yıkanmak zorunda kalıyordum.

Yılmaz Öyküü 6 yıl