Neden ateist, deist oldunuz? sorgulamaya iten nedir?

Bir sorum var herkese.
Sizi sorgulamaya iten ilk şey neydi mesela? Sorgulamaya başladıktan sonra ateist deist vs olmanızdaki en büyük etken neydi? Hatta sonradan dinine bağlı bir insan olan var mı aramızdan çıkar mı?
Bugün bir şey dikkatimi çekti. O şu; bir insanın başına kötü bir şey geldiğinde ya dinden çıkıyor ya da dindar oluyor bir anda.

Malum şimdi ramazan geldi. Tüm yıl belki müslümanlıktan yoksun yaşayıp bir ay boyunca hafız kesilecek tipler çıkacak karşımıza. Gösteriş falan diyip geçmeyin lütfen. Namaz kılmayıp namaza başlayan, açık dolaşırken başını kapatan, bir yandan da dinden uzaklaşıp, Allaha/Tanrıya inanmayan insanlar görebiliyoruz. Bunun sebebi nedir merak ediyorum.

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Afedersinde adamlarin inançlarinda sanane tülay bu ne biçim soru yok ateist deist olmaya nasil karar verdinizmis. Adamlar senin inancını sorguluyomu sen onlarin inancini sorguluyosun bence insanlarin inancina saygili ol tülay sana bir tavsiye...

Ö

Kimsenin inancını kararını sorgulamıyorum. Bu inanca sahip olmanızdaki ya da verdiğiniz karardaki etkeni sorguluyorum. Ayrıca inanç da sorgulanabilir biraz sakin olabilirsiniz küfür etmedim.

Tülay Özkahraman 6 yıl

Adamin ateist deist olmasindan sanane Tülay Özkahraman. Yorumunda adamlarin inancini sorgulamissin aç okusana. Absürd bir post olmuş bana göre. Ayrica benden küfür etmedim bu posta sinirlenmeme ragmen edersen karsiligini alirsin. Sakinim ben sadece elestiriyorum

Özkan Cankan 6 yıl

Değişik ve gereksiz bir yorum olmuş.

Orhan Ablay 6 yıl

"bana ne" olan bir durumda cevap verilmeyebilir. Siz neden saldırıyorsunuz peki?

Tülay Özkahraman 6 yıl

Ne alaka elestiriyorum Tülay Özkahraman

Özkan Cankan 6 yıl

Eleştirinizi saçma buluyorum. Sorgulamak serbest burada yani "neyi" sorguladığımız fark etmeksizin, ona rağmen ben yine de açıklama yaptım yine de saldırıyorsunuz "eleştiri" adı altonda.

Tülay Özkahraman 6 yıl

İnsanlarin inançlari kimseyi ilgilendirmez adam ateist te olabilir ben mesela asiri dindar biri degilim ama yanlis saçma bir post olmus benim fikrim bu katilirsiniz katilmazsiniz beni ilgilendirmez ama bana göre o yorumun hatali Tülay Özkahraman

Özkan Cankan 6 yıl

Ben deistim diyebilirim ama. Yani "sana ne" lik bir durum göremiyorum ortada fakat dediğim gibi istemeyen cevap vermeyebilir.

Tülay Özkahraman 6 yıl

Arkadaşım kadın "neden ateist ya da deist, teist oldunuz) diye yargılamıyor ki!

Orhan Ablay 6 yıl

Orhan Ablay ben ne diyorum sen ne diyosun adamim anlamadan kahramanlik yapma dostum bak bi yorumlara ben kadinin hangi lafindan rahatsiz olmusum.

Özkan Cankan 6 yıl

Ayrıca şu yorum eleştiriden çok uzak bir yorum. Belli ki herhangi bir konuda konuşarak anlaşılacak bir insan değilsiniz. İyi akşamlar size.

Orhan Ablay 6 yıl

Herkes elestiriyo herkes herşeyi elestirebilir. Buna saçma kutsallarda dahil.

Engin Menge 6 yıl

"Kahramanlık!" çok pis düşüncelerin var Özkan Cankan.

Orhan Ablay 6 yıl

Tülay Özkahraman anlamadin dedigimi neyse ben fikrimi söyledim posta da tepkimi verdim size kalmis

Özkan Cankan 6 yıl

Tekrar yaziyorum anlamadin dedigimi Tülay Özkahraman Yanlis bir post adam deistte olabilir ateistte kimseyi ilgilendirmez o onun inanci onlari sorgulamak sana bana düşmez anlatabildimmi? Olay bu senin yaptigin posttaki yoruma hitaben konusuyorum

Özkan Cankan 6 yıl

Ateizm deizm bir inanç değildir kaç yorumdur yazıyorsunuz ama onu sorgulayan yok. Hayır onu sorgulamak da serbest diyoruz siz anlamamakta ısrarcısınız.

Tülay Özkahraman 6 yıl

Ateizm Teoizm vs bir inançtir Tülay. Adam allaha peygamberlere inanir yada inanmaz bizi ilgilendirmez postunda niye deist yada ateist oldunuz demissin adamin biride ciksa sana ateist mesela sanane benim ateist olmamdan dese hakli. Çünkü adamin inancini sorguluyosun senj ve kimseyi ilgilendirmez anladinmi tülay. Benim fikrim bu postundaki o yorumun yanlis ve hoş degil neyse iyi geceler.

Özkan Cankan 6 yıl

Bir insan neden ateist deist olmuş bunu sorgulamak kadar harika bir şey olamaz. Yada bir insan nsl bu kadar sacmaliga inanır.

Engin Menge 6 yıl

Arkadaşım neden anlamamakta ısrar ediyorsun hiç anlamıyorum! Konu "sizi ateist, deist, teist vb olmaya sizi sebepler nedir?" Senin mantığına göre bu postun neresi saçma?

Orhan Ablay 6 yıl

Şimdi ben bir post açıp "neden sosyalist ya da milliyetçisiniz?" desem bu saçma bir sorgulama mı olacak?

Orhan Ablay 6 yıl

Bir de ben kalp kıran oldum iyi mi...

Tülay Özkahraman 6 yıl

üşenmeden şu yoruma cevap yazanları ve şu zihniyetle uğraşanları tebrik ediyorum. D

Mazlum Reyyan 6 yıl

Bana göre saçma bu yorumu arkadasin. Ben mesela deistim ciksam desemki sanane benim deist olmamdan ne olucak. Yanlis neyse size hayatinizda basarilar diliyorum...

Özkan Cankan 6 yıl

Özkan Cankan sana göre her sorgulama saçma ve bir kadını haklı bulup fikirlerini belirtmek "Kahramanlık" ! Herkesi kendi zihniyetinizde sanmayın lütfen.

Orhan Ablay 6 yıl

Evet saçma bir sorgulama olur sanane benim etnik kimligimden diye bir cevap alirsin. Geçenelerde bir tv de müjdat gezen üstadimiza da senin gibi aptalca bir soru sormuşlardi Orhan Ablay. Adama sen kemalistmisin demislerdi müjdat gezende sanane benim kimligimden demisti bende sana diyorum sanane benim kimligimden orhan hocam.

Özkan Cankan 6 yıl

Senin sorunun bu zaten arkadaşım sanane diyeceğine güzelce cvp vernen yardımcı olan gerek. Senin yaklaşım yanlış

Engin Menge 6 yıl

Özkan Cankan cidden aptalca yorumlar yapıyorsun! Sana soru soran oldu mu? Sen neden cevap verme ihtiyacı duyuyorsun cevap vermek istemediğin bir posta? Rahatsız mısın kardeş?

Orhan Ablay 6 yıl

Neyse beni anlamadi kimse herkes saldiriya geçiyo elestri yapinca siz mantikli sorgulamaniza devam edin. İyi akşamlar.

Özkan Cankan 6 yıl

Arkadaşım saldıran sensin. Yorumlarını objektif bir biçimde okumanı öneriyorum. Sizin mantığınıza göre burada kimse bir şeyi sorgulamamalı. Çünkü alacağı cevap "sanane" olacak!

Orhan Ablay 6 yıl

Orhan Ablay in şu yorumuna koptum yalniz adam ne konustugunu bilmiyo adama sen neden milliyetcisin desek saçma bir sorgulamami olucak diyo tabiki saçma bir sogulama olucak sanane adamim milliyetciliginden boşa yasiyo bu arkadaş )

Özkan Cankan 6 yıl

La sanane adamin milliyetcimi sosyalistmi oldugundan o onu baglar Orhan Ablay saçma bir yorum olur sen bence yorum yapma adamim. Neyse kolay gelsin bana göre o yorumun yanlis Tülay Özkahraman nedeninide belirttim seviyeli bir sekilde hadi kolay gelsin .

Özkan Cankan 6 yıl

Bu posttan SANANE o zmn uçmuş arkadaş bnce

Engin Menge 6 yıl

Özkan Cankan cidden rahatsız bir arkadaş olduğuna kanaat getirdim. Sana biraz daha insancıl olmanı öneriyorum. Benim ne için ve nasıl yaşadığım seni ilgilendirir mi? Ayrıca benim ve yaşamım hakkında ne kadar bilgiye sahipsin? Farkındaysan sana gayet saygılı cevaplar veriyorum ama sen "aptal, lan" gibi cümlelerle cevap vererek kapasiteni açıkça belli ediyorsun.

Orhan Ablay 6 yıl

post iyidir hojdur ama benenah

Yasin Müjdat 6 yıl

Bu sayfada yüzlerce insan var ve bu soruyu merak edenler var bu sizi neden rahatsız ediyor unutmayınki gerçekler sorgulanarak ortaya çıkar olmayan görünmeyen duyulmayan ve bu kişi tarafından kitap indirme hikayelerine gözü kapalı neden inansınlar insanlar burda zorla kimse kimseye inancını değiştirmez sadece düşünmesinin yollarını açar

Şengül Usul 6 yıl

Bu post'ta herhangi bir insanin inanci sorgulanmiyor..Sanirim okudugunu anlamakta zorlaniyorsun..

Rifat Karahan 6 yıl