Neden ateist, deist oldunuz? sorgulamaya iten nedir?

Bir sorum var herkese.
Sizi sorgulamaya iten ilk şey neydi mesela? Sorgulamaya başladıktan sonra ateist deist vs olmanızdaki en büyük etken neydi? Hatta sonradan dinine bağlı bir insan olan var mı aramızdan çıkar mı?
Bugün bir şey dikkatimi çekti. O şu; bir insanın başına kötü bir şey geldiğinde ya dinden çıkıyor ya da dindar oluyor bir anda.

Malum şimdi ramazan geldi. Tüm yıl belki müslümanlıktan yoksun yaşayıp bir ay boyunca hafız kesilecek tipler çıkacak karşımıza. Gösteriş falan diyip geçmeyin lütfen. Namaz kılmayıp namaza başlayan, açık dolaşırken başını kapatan, bir yandan da dinden uzaklaşıp, Allaha/Tanrıya inanmayan insanlar görebiliyoruz. Bunun sebebi nedir merak ediyorum.

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Kuran'ı bilinçli olarak okumam ilk defa kadınların kapanması ile ilgili ayetleri araştırmam ile başladı. Cilbab (çarşaf) ayetini (ahzab 59) o zaman keşf ettim Ondan uzun bir aradan sonra (herhalde dört beş yıl sonra) kuran'da yaratılış ile ilgili ayetleri merak ettim. Dinin öğrettiklerini biçbir şekilde gerçekçi ve bilim ile uyumlu bulmadım. Sonra daha birçok konuyu elimden geldiği kadar derinine araştırdım. Kuran'ı Sure Sure okudum. Yapi itibariyle gerçekçi olmayı seven bir karektere sahibim. Kuran'da hangi konuyu araştırdıysam kesin elimde kaldı. Bugün tüm dinlerin insan uydurması olduğundan zerre kadar şüphem yok.

I