Neden ateist, deist oldunuz? sorgulamaya iten nedir?

Bir sorum var herkese.
Sizi sorgulamaya iten ilk şey neydi mesela? Sorgulamaya başladıktan sonra ateist deist vs olmanızdaki en büyük etken neydi? Hatta sonradan dinine bağlı bir insan olan var mı aramızdan çıkar mı?
Bugün bir şey dikkatimi çekti. O şu; bir insanın başına kötü bir şey geldiğinde ya dinden çıkıyor ya da dindar oluyor bir anda.

Malum şimdi ramazan geldi. Tüm yıl belki müslümanlıktan yoksun yaşayıp bir ay boyunca hafız kesilecek tipler çıkacak karşımıza. Gösteriş falan diyip geçmeyin lütfen. Namaz kılmayıp namaza başlayan, açık dolaşırken başını kapatan, bir yandan da dinden uzaklaşıp, Allaha/Tanrıya inanmayan insanlar görebiliyoruz. Bunun sebebi nedir merak ediyorum.

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Gökyüzüne baktım. Aklıma bir ışık düştü. Kutsal sayılan 3 kitabı ve diğer görüşleri olabildiğince derinlemesine inceledim. Kutsal sayılan kitapların Kur'an temelli baz alındığını gördüm. Burdan bir yaratıcı var ise bunun tek olduğuna inandım. Bkz: 3 kutsal dindeki benzerlikler. Dahasına farklılıklar yardım etti biraz tarih biraz bilginler ve fikir ayrılıkları bana Müslümanlığı mantıklı kıldı. Ancak kindar düşman ve başka fikir ve din mensubu kişilere yaşamamalı diye bakmadım. İnsan her fikre bakıp kendi yoluna gidince diğer fikirlerin hepsine saygı duyup insanı; insan olduğu için ; seviyor. Benim hikayem böyle idi. Bence herkes böyle olup insanların fikirlerini düşünceleri yargılamak yerine ''e oda o yolu seçmiş nasıl isterse'' diye bakmalı insanı insan olduğu için sevmeli. Fikir ve seçimleri için yargılayıp ceza kesmemelidir.

S