Neden Dünyanın o ilk çorba olduğu günlerde birden fazla tek hücreli canlı oluşmadı?

Evrim konusunda en merak ettiğim konu şu;
-Nasıl oluyor da tüm canlılar aynı tek hücreli canlıdan geliyor?
-Neden Dünyanın o ilk çorba olduğu günlerde birden fazla tek hücreli canlı oluşmadı?
( Başlangıç düzeyi bir soru ise kusura bakmayın. )

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

Ben de bir soru sorayım: Milyonlarca yıl öncesinde oluşmuş bu imkanlar, geçtiğimiz milyonlarca yıl içerisinde nasıl olur da yeniden oluşmaz? Tek bir "evrim ağacı" mı var?

R

Bu soruyu yeni bi postta sorman daha iyi olur bence

Onurkan Cenesiz 5 yıl

Koşullar değişti. Yaşam oluştuğunda oksijen yoktu atmosferde. Oksijenli ortamda okside olup özelliklerini kaybeden moleküller var olabildi. Bitkiler oksijen ürettiklerinde uyum sağlayamayan canlılar yok oldu. Tetanoz mikrobu oksijenli ortamda yaşayamaz örneğin. Yaşamını oksijensiz (ya da az oksijenli ortamlarda) sürdürmeye mahkum. Tabii bugün de yaşam oluşabilir ama bugünkü organizmalara yiyecek olmayacak özellikleri olmalı. Olamaz diye bir kural yok ama örneğin denizin 10bin metre derinliğinde oluşan ilkel bir hücremsiyi nasıl bulacaksın?

Cemal Şahİner 5 yıl

Cevaplar açıkçası çok da tatmin edici gelmedi. Bir deneyde (yanılmıyorsam Miller Urey deneyi) Dünya'nın milyonlarca yıl önceki koşulları yeniden yaratıldığında temel proteinlerin ortaya çıkabileceği tespit edilmişti. Ama Dünya'nın birçok yerinde aynı zamanda ve başka zamanlarda mutlaka benzer şartlar oluşmuş iken ve milyonlarca yıl boyunca bu şartlar sadece yavaş yavaş değişirken abiyogenezin yalnızca bir kere gerçekleşmiş olabilmesi ve şu anki laboratuvar ortamında yeniden gerçekleştirilemiyor olması tuhaf...

Rona Mişe 5 yıl

Birden çok kere oluşmuş olabileceğini söyledik zaten. Laboratuar ortamında aynı koşulları oluştur, 10 milyon yıl bekle, mutlaka gene oluşacaktır.

Cemal Şahİner 5 yıl

Sorun 10 milyon yıl sonra makroorgnaizma oluşması değil ki herhangi bir mikroorganizma bile oluşamıyor

Rona Mişe 5 yıl

Güzel soru

Erdinç Çalang 5 yıl

Laboratuvar şartlarında mikroorganizma geliştirmek çok uzun süre ister.. Ama amino asitler oluşturuldu.. Mikro bile olsa organizma dediğin varlık çok bilinmeyenli bir denklem biz dünyanın oluşum halindeki atmosferik yapısını sadece tahmin edebiliyoruz. Gerçekte nasıldı hep bir sır olarak kalacak..

Sami Koşti 5 yıl

rona özel ... Bir sıfır unutmuşum .... Bulgulara göre Yeryüzü 4.5 milyar yıl önce oluştu, okyanuslar ise 4.4 milyar yıl önce. Bulunan ilk mikro-organizma fosilleri de yaklaşık 4.3 milyar yıl önceden kalma ... Bu koşullarda, "Laboratuarda yaşam oluşmuyor" denemez. 0.1 milyar (100 milyon) yıllık bir deney nasıl yapılabilir ki ???

Cemal Şahİner 5 yıl