Neden kuranda volkandan hiç bahsedilmiyor?

Kutsal kitaplarda pek çok coğrafi olay anlatılıyor.. Rüzgar, sel, deprem.. Dağlardan, nehirlerden, denizlerden de bahsediliyor..

Ancak Volkanlardan bahseden bir ayet veya bir ima filan duymadım.. Bilen, duyan, buna yorulabilecek bir yorum bilen var mı?

Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Sanirim islam olmayan arkadaslar da islam olanlar gibi algiliyor kurani ve tanrisi olan allahi herseyi bildigi icin pengueni de yzmasi gerektigini bu sebeple iddia ediyorlar ve olmayinca da celiski yakistirmasi yapiyorlar. Ulkedeki dinsizler de musluman gibi. Tuhaf.

G

İroni ve mübala yaptım aslında gayetde açık ne demek istediğim asıl sizde illa eleştireceksiniz diye eleştiriyor gibisiniz ne şiş yansın ne kebap siz hariç herkes bir tuhaf :))

Kazım Uylaş 6 yıl

Ben herhangi bir kutsal metni celiski yakalama adina incelemiyorum. O sebeple bu tip yaklasimlar tuhaf gorunuyor. 7. Yy arabistan cografyasinda nerden bilsin adamlar pengueni volkani. Bunu bilmiyor olmalari, ilgili kitabi tukaka yapmaz. İse yarar olan tutulur yaramayan atilir. Yani boyle olmalidir bence. Evrimin degismez ilkesi.

Gökhan Özabayev 6 yıl

Yazımı tekrar okumanızı tavsiye ediyorum benim yazdığımı bana yazmışınız.

Kazım Uylaş 6 yıl

Kutsal kitapların coğrafyasında ve o zamana ait olaylar ve canlılar harici hiçbirşeyden bahsetmez. Ne penguen ne kanguru ne volkan. Bir kaç deprem ve birde büyük tufan o da çok büyük bir yalan komple muamma hele birde nuhun gemisi milyon hayvan bir gemiye tıkınmış yukarı tükürsen bıyık aşağısı sakal. Ne oran var nede orantı o gemiye o kadar hayvan çok fazla ha bide penguenin kangurunun olmadığı hiç bir coğrafik hadisenin zamanına uymayan muazzam hikaye işin komik tarafı koca koca adamlar buna inanmak ve savunmak için yırtınıyor.

Kazım Uylaş 6 yıl

Ben de ayni seyi belirtiyorum ve ekliyorum, pengueni bilmesi ve bilmemesi neyi degistirir? Niye bu kadar onemli bu ve benzeri konular?

Gökhan Özabayev 6 yıl

Bende aynı şeyi dedim hiç bir önemi yok

Kazım Uylaş 6 yıl