Neden Miraç kandili kutlarız? Miraç hadisesi kuran-ı kerimde var mıdır?

Neden Miraç kandili kutlarız? Miraç hadisesi kuran-ı kerimde var mıdır?
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
67
67 CEVAP

Beni kimse yaratmadı. Evrem'in suregelmişliği bu sadece.. Kimseye de tapmıyorum. Sadece gerceğin peşinden koşarım.

S

Şeytan'da yalan..

Selman Gltkn 6 yıl

Menekşe Dagbakan acaba inandığınız kitabı hiç açıp okudunuz mu sonuna kadar?

Deniz Hayri 6 yıl

Şaka yapıyor olmalısınız:)

Deniz Hayri 6 yıl

Şu yazdığından bile okumadığın net anlaşılmakta, cahille tartışmak zor o yüzden iyi akşamlar..

Deniz Hayri 6 yıl

: Ey insanlar! İşte size bir misal veriliyor, ona iyi kulak verin: Sizin Allah’tan başka yalvardığınız bütün sahte tanrılar güç birliği yapsalar da, bir sinek bile yaratamazlar. Hatta sinek onlardan bir şey kapsa, onu dahi kurtarıp geri alamazlar. İsteyen de, kendinden istenilen de, kaçan da kovalayan da ne kadar güçsüz! Hac süresi 73

Harun Dereno 6 yıl

Menekşe ablamız kaçmış.

Selman Gltkn 6 yıl

Aslında gayet güçlüyüz neden mi? Artık uzaya çıkabiliyoruz. Genetik hastalıkları tedavi edebiliyoruz. Şura 49. Ayet de ''Allah dilediğine kız, dilediğine erkek evlat verir'' diye hüküm var. Ama gel gelelim İsviçreli bilim insanları bebek daha embriyo iken, yani cinsiyeti belli değilken kromozom sayılarını değiştirip ebeveyneleri ister kız ister erkek sahibi yapaniliyor. Yani ayetin hükmü kalmadı. Allah'ın verdiği hükmü değiştirmeye insanların gücü yeter mi? Demek ki yetiyormuş. Buyük sıkıntı var kerdeşim. İnancını yeniden gözden geçir.

Selman Gltkn 6 yıl

Selman Gltkn TIBBİ MAKALELERİNİ YAYINLAYABİLİRMİSİN..??

Levent Ferda 6 yıl

bence yoktur.. Çünkü hala genetik hastalıkların dahi teşhisini bulmak için elimizdeki teknolojiler yetersiz diye ağlıyorken nasıl oluyorda kramozoma müdahale edebiliyorlar.. Bu sadece TEORİ.. Pratiği yok ve aslada olmaz emin ol.. yahu hala GRİP insanların belini bükerken. Kanser pisliğine dahi konuşmuyorum bile.. sen DÜNYAYA DÖN kardeşim ..

Levent Ferda 6 yıl

UZAYA ÇIKMAK... Tabirin doğrusu biraz aşırı gibi.. en fazla AYA gittik kardeş.. Sonsuzluk denizinde damlanın atomunu bile geçememişken bu abartı nedendir..???

Levent Ferda 6 yıl

Minik canlılar olabiliriz. Ama biz bu evrenin başlangıcı olduğunu keşfeden canlılarız. Milyarlarca ışık yılı mesafeleri gözlemleyebiliyor yeni gezegenler keşfedebiliyoruz. Ama gidemiyoruz. Şimdilik gidemiyoruz. Asıl abartı nedir biliyor musun? Ortalama 0.20-1.00 trilyon arası yıldıza sahip yüzmilyarlarca galaksi yarattiktan sonra, bunların arasından bir galaksi seçip, 200 milyar yıldıza ev sahipliği yapan bu galaksinin kuytu ve değersiz bir köşesinde bulunan bir yıldızın yörüngesine minik bir gezegen koyup daha sonra minik canlılar yaratttıktan sonra bunları teste tabii tutmaktır abartı olan. Sonra çölde gezen bir çoban ile mağarada iletişime geçmektir abartı olan..

Selman Gltkn 6 yıl

Habertük'ten.. Muhtemeleb bu yazıyı paylaşan da musmülan ve muhtemelen ayetten de haberi yoktur. Heee buna inanmıyorsan saygı duyarım ama 1400 yıl önce yaşamış bir adamın yaratıcı ile iletişime geçtiğine inanıyor ama buna inanmıyorsan o da sana kalmış..

com-23meib8mpdagz0u96ma1.jpg

Selman Gltkn 6 yıl

Pekala şu sorunun kesin cevabı varmı sende: "ya cinsiyetler için müdahale edilmeseydi, bebeklerin cinsiyeti ne olacaktı" burada ayeti ispat etmeye çalışmıyorum, soru çok net, bana müdahalesiz farklı sonuç çıkacağını ispat edebilir misin???

Murat Kılıçtaş 6 yıl

20.000 kişi bu şekilde çocuk sahibi olmuş. Senin dediği den yola çıkarsak eğer, parayı 20.000 kez atıp 20.000 kez tura gelmesi gerek.. Bu da imkânsız.

Selman Gltkn 6 yıl

Değil. Eğer ayeti doğru kabul edersen, zaten onların müdahalesini de Tanrı istemiş olabilir. Bu işin içindem bu şekilde çıkamazsın. İnkarcının ispatı yoktur sadece inkarı vardır. İnananın da Kur'an ayetleri vardır ancak maalesef Kur'an ı sen ben yorumlarken Tanrı sözünü hasan abinin sözü gibi anlamaya çalışıyoruz ve hata oluyor. Yıldız demişsin, şeytan taşlatamaz çünkü sıcaktan erimiş sıvı halde diye. Sönmüş yıldızları da biliyoruz. Asıl hata bilmediklerimiz ya da idrak edemediklerimiz değil, inanç meselesini tartışıyor olmak...

Murat Kılıçtaş 6 yıl

Varlığına delil olmayan birşeyin yokluğuna kanıt isteyemezsin. Var olduğunu iddia eden sizsiniz. Siz tanrı var demeseniz biz de yok demeyiz. Sana akıl dışı bir sürü ayet sunarım. Ben 2 haftada daha barışçıl daha iyi bir kitap yazabilirim..

Selman Gltkn 6 yıl

Bak sevgili kardeşim aşağıda Allah'ın yarattıklarına nasıl hakaret ettiğine dair ayetler var. Hangi ayetler olduğu yazıyor. İstediğin yerden kontrol edebilirsin. Gerçekten herşeyi bilen bir yaratıcı bu cümleleri kurabilir mi sence?

com-58m8br2xnpbjgustzog2.jpg

Selman Gltkn 6 yıl

Varlığa delil aramak materyalist düşüncenin hastalığıdır bu konuda. Çünkü prensiben semavi dinlerde 'iman etmek' hususu vardır. İman edenin varlığı ispatlamak gibi bir gayreti olmamalıyken, sizin yokluk iddianız sebebiyle izaha çalışıyorlar. Akıl dışı dediğin ayetlerin senin aklın dışında olduğunu kabul etmen güzel, çünkü bana göre o inanmadığın Tanrının yarattığı bir kulsun. Evrilmen tamamlansın anlarsın. Bir bebek doğar konuşmayı bilmez anlamaz dert anlatamaz, büyüdükçe gelişir anlar anlatır ve ölür. Bu insani düzeyde bir anlamaktır. Evrilmen O'na döndürüldüğünde tamamlanacaksa, o zaman anlayacaksındır. (Evrimi gelişme manasında söyledim) nitekim bir damla sudan düşünebilen bir varlık haline döndün. Gelelim 1 haftada yazacağın kitaba; arkadaş kitabı herkes yazar bi şekilde, çok insancıl bir kitapta yazarsın, hümanizm fışkırır ve zannedersinki en doğrusu bu. İnananların Allah ın neyi neden yaptığını topyekün anlamak gibi bir gayreti yok çünkü adı üstünde Tanrı. Senin yazdığındaki gizem ne olacak, vasfın ne olacak, benden farklı ne yazabileceksin. Yazının anlamını geçtim maneviyatı ne olacak. Burda söylemeye çalıştığım şu; iman etmedikçe Tanrı lafzı perspektifinden göremezsin zaten

Murat Kılıçtaş 6 yıl

Ayetlerin ilk ikisine bakıcam çok vakit harcamayalım diye, 5 dk ya dönerim müsadenle

Murat Kılıçtaş 6 yıl

Yarattıklarını ateşte yakmakla, hakaretle inandırmaya çalışan bir tanrıya inanmam mümkün değil. Sen inanmak istiyorsan inanabilirsin sevgili kardeşim.

Selman Gltkn 6 yıl

Gitmedim burdayım 1 e cevap vericem

Murat Kılıçtaş 6 yıl

Bak ben burduyım

Selman Gltkn 6 yıl

1) 'insan düşünen bir hayvandır' burada hakaret varmı. Bedenen özellikler bakımından insanoğlunun hayvan diye adlandırdığı o türle aramızda bir fark yok düşünmek yani beynin kapasitesi dışında. Ama orada nefsin hayvaniliği, yeme içme uyuma cinsel dürtü öldürme güdüsü yenme ve üstünlük sağlama içgüdüsü gibi hayvanlıktan bahsediliyor ve bu hakaret olmuyor maalesef. Çünkü o hakaret mantığı biz insanlarda ve dillerin varlıkları isimlendirişinde ortaya çıkıyor. Dikkat etmen gereken, hayvani bir nefsinin olduğudur. (Hepimizin yani) 2) cehennem bir tehdit değil, uyarıdır

Murat Kılıçtaş 6 yıl

Şimdi diğer ayete bakıcam beklersen

Murat Kılıçtaş 6 yıl

Tabi bekliyorum. Hiç sorun değil..

Selman Gltkn 6 yıl

''Aşağıkık maymunlar, yaban eşekleri'' derken normal mi bunlar sence?

Selman Gltkn 6 yıl

Ayet iki için; 'teşbihte hata olmaz' deriz ne demektir bilirmisin. Benzetme yapılıyor ve her kimden bahsediliyorsa düşülen vahim durumun zorluğu ayıbı eksiği, gözlemlenebilen diğer canlı türlerinin denge ilişkisi üzerinden anlatılıyor. Yine yukarıda bahsettiğim o insani anlayış ve söylemlerle Allah ın örnekleme yapması aynı kefeye konamaz. Hocam, sevgiliniz 'öküzüm benim' dese hakaret algılamıyorsunuz. Lütfen

Murat Kılıçtaş 6 yıl

Bakın neyin ne üzerine söylendiği önemli. Burdabir iki gün önce, yobaz diyen birini eleştirdim. Direk herkese yobaz dedi. Bu bir hakaretti. Ama yine burada madımak katliamı için destek veren kör ve aptal sapıtık dindarlar için yobaz dersek hakaret olmuyor. Yani dikkate şayan değilmi sözlerin nerede nasıl kullanıldıkları.

Murat Kılıçtaş 6 yıl

Bu arada inanmanız için çabaladığımı düşünmeyin bu beyhude bir çaba olur, bilincindeyim. İlmim de yetmez sabrımda zaten. Kimsenin yetmez. Bu nefsiniz ve aklınızın muhasebesi ve muhakemesidir.

Murat Kılıçtaş 6 yıl

Son bişey söyliycem sonra izin istiycem; ayetleri tek tek değerlendirince rahmetli Nazım Hikmet'ten de tek tek satır alsak anlamsızlaştığı aklıma geldi. Seviye için müteşekkirim. İyi geceler

Murat Kılıçtaş 6 yıl

Selman Gltkn tıbbi makale lütfen.. Konu inanıp inanmamak değil..

Levent Ferda 6 yıl

Selman Gltkn evrenin başlangıcı..??? şuandaki teori fizikçiler sadece BÖYLE OLABİLİR derken siz buna kanıtmı diyorsunuz.. sizin bahsettikleriniz hep TEORİden ibaret. İlginç olan siz bunlara inanırken nasıl oluyorda KURANI KERİMİ TAM OLARAK BİLİYORUM ve bunun sonucundada allaha inanmıyorum diyebiliyorsunuz.. Çok garip.. ancak şunu çok iyi yapıyorsunuz.. İşinize gelen ayeti ortadan çekip BU YANLIŞ diyerek kanıt sunuyorsunuz o ayetin önünü arkasını nüzül sebebini kelamını sosyolojik boyutunu YAZMADAN tam bir İŞİD mantığı ile böyledir yanlıştır diyorsunuz.. Biraz okuyun bence çünkü kafanız oldukça karışık bence saygılar...

Levent Ferda 6 yıl

Selman Gltkn kuranı kerimi TAM OLARAK OKUDUM.. Sizce ne anlama geliyor..???hatta ANLADIM..?? bunu nasıl başardınız..??bizlere bunu açıklayın ki bizde bişeylerin yanlış olduğuna kanaat getirip doğrunun peşinden gidelim.... Lütfen bizlere yardımcı olun

Levent Ferda 6 yıl

Selman Gltkn sizin fikriniz nedir bu ayet için nasıl yorumluyorsunuz..??

Levent Ferda 6 yıl

Selman Gltkn kendin KANIT DEĞİLMİSİN..??

Levent Ferda 6 yıl

Selman Gltkn beni babam çocukken dövmüştü.. annemde çok bağırmıştı.. demmekki onlar benim gerçek ebeveynlerim değilmiş.... Sizden gelen MANTIK sonucunda bu oluyor galiba..

Levent Ferda 6 yıl

sizin kuranı kerimden ZERRE kadar haberiniz YOK.. Bırakın bu ATEİST zulmünü. Böle sayfalara yazmayın yorum atmayın mutlu olduğunuz yerde yaşayın.. Neymiş SİZLERİ AYDINLATACAĞIM GERÇEKLERİ GÖSTERECEĞİM laflarını.. Hiçbirşey bilmiyorken nasıl anlatacaksınki..

Levent Ferda 6 yıl

Yaratan Allahmı daha iyi bilir yaratan allahın maddeleri üzerinde inceleme yapan bilimmi daha iyi bilir elbette herşeyi yoktan var eden varlığındanda haberdar eden Allah daha iyi bilir sizin yaptığınız iddia tamamen kibirdir veya çok bilmişliktir he ne isede tamamen sapık bir düşüncedir şu ayetlere bi 10 dakika tefekkür et Mülk süresi (3-4) Yedi kat göğü birbiriyle tam uyum içinde yaratan O’dur. Rahman’ın yaratmasında hiçbir nizamsızlık göremezsin. Gözünü çevir de bak: Herhangi bir kusur görebilir misin? Sonra tekrar tekrar gözünü çevir de bak, gözün bir kusur bulamadığından, eli boş ve bitkin geri döner. (Mülk 67:3, Suat Yıldırım) Yaptığın bir yorumda allah yarattıklarına hakaret edermi yazmışsın bu kadar delili inkar etmek zaten akılsızlıktır hayvanlarda akıl olmadığı için Allah onları bu şekilde ifade etmiştir evet iman ediyorum müşrikler hayvandır hatta daha aşağılıktır bir damla pis sudan meniden yaratılan insan acizdir müşküldür ve insan allah nazarında değerlidir tüm varlıklarıda bitkileride onun hizmetine vermiştir elbette bununda bir hesabı olacaktır sonuçta allah sana muazzam bir akıl irade vermiştir لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ (Tîn 95:4, Orijinal) Biz insanı en mükemmel sûrette yarattık. (Tîn 95:4, Suat Yıldırım) Daha öncede söyledim sevgili kardeşim islamın (İ) sini bile bilmiyorsun Ve şunuda belirteyim ateist diye bir şey bir inanç yok o bile inanır ancak inkar etmek kibirlenmek ister çünkü o apaçık bir sapıklık içindedir İNŞAALLAH bir an önce bu düşüncelerinden arınırsın selametle yaratan rahmana emanet ol

Harun Dereno 6 yıl