Oğlumun süt alerjisi var yoğurdu nasıl ve hangi sütten mayalaya bilirim?

oğlumun süt alerjisi var yoğurdu nasıl ve hangi sütten mayalayabilirim
P
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Süt alerjisi anne sütünede oluyormu

D

Bebeklerde aslında anne sütüne karşı alerji görülmez ancak annenin tükettiği gıdalar anne sütü yoluyla bebeğe geçtiğinden, bu besinlerden kaynaklı anne sütü alerjisi ortaya çıkabilir. Çoğu vakada sorun sadece annenin beslenme şeklini değiştirmesiyle, yani bebeğe dokunan yiyeceklerin tüketimini keserek çözülebilir. Ancak, çok nadir durumlarda bebek anne sütünün bir kısmını sindirmekte zorlandığından,anne sütüne alerji gelişir ve emzirmeye devam edilemez.

Alev Dalmis 5 yıl

Benim bi tanıdıgımın oglu 7 aylık alerji olmus neden oldugunu bulamamıs acaba süt alerjisi olabilirmi

Didem Kalanbaklı 5 yıl

Ciltte egzama benzeri döküntü Dışkıda mukus veya kan Öksürme Kusma Karın ağrısı Gözlerde sulanma Burunda tıkanıklık Nefes almakta zorlanma Ağız çevresinde şişlik Ciltte ve gözlerde kızarıklık alerji belirtileridir.Genellikle anne sut ve sut urunlerini tükettiginde daha cok ortaya cikar. Kesinlikle takip edip bir alerji uzmaniyla gorusmeli.

Alev Dalmis 5 yıl

Sadecee ciltte döküntü var

Didem Kalanbaklı 5 yıl

Eger ek gidaya gectiyse tadimliklarini yaparken hangi besini verdiyse kenara not etsin. Hangisinden sonra oluyor diye. Ayrica ozellikle kahvaltida yumurta, peynir,pekmez, cicibebe gibi hepsini karistirip vermesin. Ayri ayri yedirsin. Uc gun kuralina gore. Oradan da anlasilir.

Alev Dalmis 5 yıl

Dikkat ediyorlar bulamamıslar doktor anne yediği besine dikkat etsin gecer zamanla demiş süt alerjisi dememiş

Didem Kalanbaklı 5 yıl

Tamamda hangi besin. Bence doktor biraz genel konusmus. Allerji uzmani gormeli bence. Bebeklrde allerji testi yapmiyorlar ama kan testinden bir sonuc cikarabiliyorlar.

Alev Dalmis 5 yıl

Hmm tesekkür ederim ilgilendirdiğiniz için

Didem Kalanbaklı 5 yıl

Peki bebekte neye alerji oldugunu kandan anlarlarmı

Didem Kalanbaklı 5 yıl

Rica ederim. Mutlaka anne diyet yapacak ama doktor kontrolunde yani dikkat ile olmaz. Alerji yapan besinden 1 gr dahi yemiyecek. Benim buyuk oglum 13 yasinda. 3 Aylikken kan tahlili yaptilar alerji degerleri ile ilgili. Sonra uzmana gittik sut proteinine cikti. Buyuk ihtimal bu kiside oyledir. Bir sure süt ve sut urunu tuketmesin. Takip etsin bakalim yine dokuntu olacakmi.

Alev Dalmis 5 yıl

Yani emzire bilir süt ve süt ürünleri tüketmeden

Didem Kalanbaklı 5 yıl

Bazi kliniklerde 3 aydan buyuk bebeklere alerji testi yapabiliyorlar.Eger devam ederse onlarida arastirabilir.

Alev Dalmis 5 yıl

Hmm teşekkür ederim

Didem Kalanbaklı 5 yıl

Bu arada bazi kiyafetlerde yapabilir. Mesela cok renkli boyali bodyler. Benim oglum 4 aylik su anda. E bebekten sadece beyaz olan bodylerden aldim. Icine onu giydirip uzerine renkli seyleri giydiriyorum.

Alev Dalmis 5 yıl